Din diverse motive, cred eu ca ar merge mai bine vara, cand vegetatia a ajuns aproape de suprafata si nu prea te mai descurci cu alte alea, in cayul in care apa e prea limpede si trebuie sa gasesti ceva care sa semene cat mai mult a peste-prada, etc.
Avand in vedere, pe de o parte, ca pana acum nu am o experienta cuprinzatoare cu privire la aceste naluci, si pe de alta parte ca nu e chiar de colo sa cumperi vreo 10 si, cand le vede cineva mai "batran" sa-ti spuna ca n-a vazut vreodata un peste prins la asa ceva, parca ...
Spre exemplu, am cumparat acum un an un vobler (categoria mai "scumpa" - cred ca era un Rapala - un colorit aprox. natural, cu bile inauntru, tot tacamul, 7 cm - deci rezonabil). L-am incercat aproape la toate partidele de pescuit - rezultate 0. Alt exemplar, luat de la Arrow ( chinezarie de la reduceri, max. 35.000 acum un an, colorat capul rosu, trunchiul metalizat, tot cu bile), a avut un succes remarcabil la stiuca.
Mai nou, sfatuit fiind, am cumparat pt stiuca si salau, urmatoarele Rapala:
Countdown 7 cm - FT
Shad Rap 7 cm - un colorit natural, de babusca pubera.
Si ceva unguresc Hannos..., si ceva Salmo (cred Husky), asa ca sa nu plec cu mana goala de la Energo, desi mi s-a spus cu prea prind! Ma dusesem sa vad un bat (Skill..).
Mai caut modelul Husky Jerk, de care vreau sa cumpar tot o culoare sau doua mai naturale, 5 si 7 cm. Inca nu am gasit in nici un Arrow in tara ceva pe gustul meu. Aveau la Cluj, unde o sa ajung pe 9 septembrie.
Ce ma intriga este ca peste tot (dar in special la Salmo) am vazut voblere cu un colorit mai mult sau mai putin de biban. Vi se par eficace?
Am inteles ca stiuca este "canibala". Dar bibanul traieste in grupuri, ma indoiesc de astfel de tendinte.
Cat de importante vi se par bilele din interior?
Am vazut trusa lui Dan, si de asemenea, voi cumpara unul sau doua Tail Dancer, asa, ca sa o fac pe desteptul cu Wave.

Orice informatie este binevenita!