Revin cu explicatii:
Nu am folosit pana acum Countdown si nici Shad Rap. Sunt virgine. Le-am cumparat din Timisoara, asa ca sa nu zic ca am primit diurna degeaba.
Iar Salmo ala e Minnow de 6cm, deasemenea virgin.
Diseara voi fi la mare, la Vadu, iar maine seara, la Periboina, sa incerc faza cu barca ancorata (merci W.) +twistere. Probabil, duminica seara o sa mai aprofundez problema canalului de la Dorobantu + voblere.
Sunt convins ca sunt mai versatile. Insa nu cred ca voi generaliza folosinta lor intrucat, de obicei pescuiesc in ape adanci (+5m), unde nu pot ajunge cu voblere floating, iar pentru cele scufundatoare cred ca trebuie sa pun un fir mai gros , care sa-mi dea ceva sanse sa le recuperez in caz de agatatura.
In ceea ce priveste patternul perch, experienta mea (la pestisor viu) estea ca rapitorii atacau cu mai mare tragere de inima boartele sau albitura decat bibanasii (diferenta era vizibila). Cred ca nici rapitorii (mai putin stiuca - blindata fiind in gura) nu agreeaza tepii bibanului.
Dar de patternul glass - ... (alea semi-transparente) ce ziceti? Teoretic ar trebui sa mearga, imprumutand in mare parte coloritul apei si devenind astfel mai discrete (zic eu!).
Preferati formele mai bondoace sau mai suple?