discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
ma gandeam sa-mi iau cateva voblere Cozma...stiu, s-a mai discutat, dar vreau niste pareri strict la evolutia lor si la cum se lanseaza(se duc bine in lanseu?).
ceva defecte de fabricatie sau de evolutie? intreb pt. ca stiu ca au mai fost ceva probleme cu ele.
ma gandeam la modele de 7 si 9 cm.
Multzam anticipat!

-
Florin M
- senior

Eu am luat unul de 5cm de curand, un model mai nou cu o aripioara dorsala, are ceva bile inauntru ... se lanseaza bine si are evolutie ok.
-
hades
- veteran

Eu am pescuit cu cele mici, de 3,5....
Mi se par ok ca si evolutie si lansare....
La cele mai mari nu stiu, am doar niste Salmo.
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
-
attilaf
- veteran

Am doar un Cozma, un A4 de 7 cm parca, nu am pescuit decat 1 data cu el, si atunci doar 5 minute cat il testam sa vad cum merge. Merge f bine, in cele 10 lanseuri de proba prinzand si un biban

-
Zamfi
- veteran

Uite eu am modele mai vechi(ca si data de fabricatie!)de Cozma dar nu stiu ce sa zic...Am prins cu modelul C5 de 5 cm avat si mreana(!) ,iar cu modelul S de 7 cm stiuca.Evolutie destul de buna desi am avut si vobler care NU l-am putut regla nici de-al naibi!!La lansari, eu chiar consider ca se putea mai bine!Destul de voluminoase pentru gramajul lor asa ca nu am rupt gura targului ca lungime de lansare

Modelele noi nu le-am mai incercat deoarece nu am mai cumparat...Nici finisajul lor nu ma prea omoara...Asta este o parere si nu inseamna nimic de fapt!
PS:va rog nu cu pietre!

-
onesti
- veteran

Eu am 3 Cozma mici de acum 3 ani. La 2/3 li s-a rupt barbeta incercand sa le atasez agrafe de prindere, in ciuda faptului c-am lucrat atent. Plasticul barbetei e prea casant. Poate ca modelele mai recente sunt mai rezistente. Au in schimb evolutzie buna si au prins mult peste.
-
StefanDinu
- veteran

-
Am Cozma de vre-un an. Vre-o 20 de bucati ... numai de 4 cm.
Le-am luat pentru concursul de anul trecut de la Belis. Au prins clean si biban. Evolutia este foarte buna. Sunt chiar bune. Si eficiente.
OK ... nu rup gura targului cu finisajul ... dar pestele nu stie estetica!
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
va multumesc pt. opinii...
nu finisajul ma interseaza ci calitatea si evolutia lor, nu in ultimul rand capacitatea de a-l lansa la distante cat de cat bune, pt. a se ajunge acolo unde ataca avatzii...cre' ca o sa-mi iau cateva de 7 si 9 cm pt. avat, respectiv salau!
daca mai exista si alte pareri le astept!

-
costi
- veteran

Eu am modele mai vechi, nu am mai cumparat Cozma in ultimi... cred ca 3 ani... cu cele de 3-4 centimetri am prins bine clean si cu cele mai mari stiuca si niste stapi cand eram eu mai la inceputul spinningului

Nu prea le mai folosesc decat uneori la clean, insa la pretul "care este" sunt Ok si de mers in afara de cele mici la care le mai trebuie uneori mici reglaje merg ok.
-
StefanDinu
- veteran

-
Se lanseaza chiar bine ... personal nu apreciez voblerele care in lansare incep sa se invarte haotic ... din ce scrie pe ambalajul lor sunt prevazute cu un sistem patentat care maximizeaza lansarile.
Acum experienta mea se limiteaza la domeniul strict UL.