constructia voblerelor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 04 Iun 2007, 22:52

Pentru barbete folosesc un plastic de la atelierele care fac firme si alte chestii de publicitate.
Nu stiu cum se cheama dar o sa intreb.
Arata ca o folie de 0,5mm moale si mata.
Tai din ea cu foarfeca barbeta necesara foarte usor, apoi urmeaza partea interesanta.
O incalzesti putin la aragaz si devine dura (nu si casanta) si transparenta.
Arata absolut identic ca barbetele de la voblerele Tiny.
Daca voblerul nu evolueaza bine incalzesc barbeta si o modelez cu mana cum vreau eu pana obtin evolutia dorita.
Asta pana imi intru in mana si imi vor iesi din prima.

NU LIPITI BARBETELE CU SUPERGLUE

Lipitile cu rasina epoxi Bison sau cu Poxipol transparent dar personal prefer rasina, Poxipolul fiind mai dur.

Castig suficienti bani cat sa imi cumpar cate un rapala in fiecare zi dar m-am apucat de facut voblere de nervi.
O comada data la Dady nu mi-a fost onorata nici dupa un an de zile desi am confirmat comanda si telefonic.
Atunci mi-am zis ca nu cred ca mai trebuie sa fac si o "facultate de voblere" si am incercat.
Am prins peste cu primul vobler ce mi-a iesit din mana, urat ca dracu.
Nu vand voblere imi fac doar pentru mine.
In schimb am vandut tot ce aveam Salmo Rapala Cultiva , si mi-am facut curatenie. :)

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Iun 2007, 22:57

plasticul respectiv se numeste spectar :wink: spor la facut in continuare, imi place mentalitatea ta :wink:

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 04 Iun 2007, 22:59

merci pikeman
daca nu ar fi asa de dificil de pus poze as umple cu fotografii.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 04 Iun 2007, 23:21

Andrei scrie:Nu sunt secretos...doar ca am trecut prin multe ca sa gasesc ce cautam....am cautat tot timpul, am intrebat pe toata lumea....si asa mai departe.....
Pt barbete folosesc placi de policarbonat....poti incerca la magazinele de arte plastice sa vezi daca nu au cumva.....nu e un material ieftin, cred ca e cel mai scump plastic la ora actuala....placile ce le am momentan mi le-am adus din state....o sa-mi mai ajunga ceva timp....Intradevar sunt cam indistructibile...in afara de zgarieturi nu prea sunt lucruri pt care sa-ti faci griji la ele.
Ca strat exterior am folosit aproape tot ce misca....si prin incercari si apoi si mai multe incercari, si tot asa....am gasit de ce aveam nevoie....informatia chiar este la-ndemana oricui care e conectat la internet. Nu e un domeniu atat de neexplorat pe cum pare....Cine chiar vrea sa stie si sa afle mai multe...repet informatia e acolo.... Si pe acest forum s-au scris ff multe....si pe pescarul.com sau scris multe....Nu ma intelegeti gresit dar o informatie pretioasa nu e intotdeauna unde te astepti... eu am cautat si pe situri cu materiale plastice(de exemplu)...si pot sa spun ca am citit mai multe decat aveam nevoie...am pierdut multa vreme mai pe scurt, chiar foarte multa citind foarte multe informatii inutile din punctul meu de vedere, dar altfel nu ai cum sa gasesti ceea ce cauti.
mda, mie imi este chiar indiferent faptul ca vrei sa spui sau nu anumite lucruri, desi recunosc, ma simt un pic mahnit cand vad filozofia "daca eu m-am chinuit, lasa sa se chinuie si altii, sa vada cum e" , sunt student la Politehnica si sunt calit cu treaba asta. Mandrii nostrii profesori o folosesc din plin.

BTW, esti printre putinii de pe acest forum care se poate mandrii cu niste voblere super aspectoase, parca's vopsite cu aibrush

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Iun 2007, 23:26

:lol: profii, da, mai am licenta si scap de ei , baieti faini....gasiti cursu la www............. ne vedem la examen, aveti nelamuriri.....google

@andrei iai dat de cap la chestia de la swede? aia e the ultimate topcoat?daca nui aia zi macar daca e ceva accesibil(se gaseste in RO si nu goleste buzunaru) si usor de folosit ca ma apuc sa caut si eu pe net , momentan imi vine niste devcon 2 ton sa vad si eu cum e :wink:

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 04 Iun 2007, 23:34

o sa incerc si eu folia de aluminiu ca am vazut ca da efecte misto

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 04 Iun 2007, 23:35

@Bogdan....nu ma sfiesc sa nu spun....pot sa-ti confirme si baieti de pe forum ca i-am ajutat si ca le-am raspuns cam tuturor intrebarilor....dar unele kestii nu pot fi date pur si simplu mura-n gura.... Parerea mea...acu fiecare crede si cum face de cuviinta...
@pikeman
Aia e! Am scos-o la capat.....ceva de calitate nu va fi niciodata ieftin, decat daca produci mult de tot, sau ceri en gros....altfel nici o sansa.....

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 04 Iun 2007, 23:38

putem deschide un chat ca vad ca suntem toti online, nu-mi pot edita nici post-urile ca hop s-a si raspuns :D .
da, pai ma asteptam la raspunsul cu " mura in gura ", dar asta e, fiecare cu ideile sale, fair enough to me!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Iun 2007, 07:13

Gabi Dan scrie:merci pikeman
daca nu ar fi asa de dificil de pus poze as umple cu fotografii.
pai incearca sa bagi cateva sa vedem si noi despre ce e vorba ... :D
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 05 Iun 2007, 08:26

pikeman scrie: @bogdan_alex ... CDul nu e bun pentru barbete, asta daca vrei ca voblerele tale sa aiba longevitate (si sa pescuiesti si iarna cu ele)

@gabi dan metoda cu pahare este super ok, in legatura cu plasticul de pe setul de cd-uri este dupa parerea mea destul de ok, eu momentan numai asa ceva folosesc, si folosesc si la voblere de adancime ce dau mai tot timpul cu barbetele printre pietroaie si nu crapa, mai este o chestie in legatura cu barbetele mai lungi care poate o stitzi sau poate nu, la barbete mai lungi de 0.5 cm trebuie asigurat un `suport` impotriva forfecarii sau ma rog..., ce personal sub barbeta unde iasa ochetul dau o fasie subtzire de adeziv, in cazul asta oscilatiile in barbeta de `cd` sunt reduse considerabil si astfel riscul de a se rupe barbeta este dupa parerea mea eliminat, cel putzin io n-am probleme si sa nu credetzi ca-mi menajezs voblerele. :wink:
be smart be silent be deadly.....

Scrie răspuns