constructia voblerelor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Bogdan_Alex
- veteran
bai nene da toti sunteti din locuri indepartate. Eram interesat sa devin si eu ucenicul cuiva macar pt o zi, sa mai fur meserie. In Bucale se pare ca nu prea se practica "sportul" asta.
Parerea mea este ca spray-urile merita banii. Daca n-ai bani de un airbrush (care nu merita sa ti-l iei doar sa-ti faci pt tine voblere zic eu), e o solutie destul de buna, culorile sunt super.
Parerea mea este ca spray-urile merita banii. Daca n-ai bani de un airbrush (care nu merita sa ti-l iei doar sa-ti faci pt tine voblere zic eu), e o solutie destul de buna, culorile sunt super.
Eu zic ca aceste costuri depind in functie de ce vrei sa faci. Daca vrei sa faci voblere de clean care sa nu tina prea mult investitia e minima, desi timpul investit e ff mare, ca sa intelegi anumite criterii dupa care functioneaza un vobler. Documentatie este toata pe net, numai sa cauti unde trebuie... Inca e mai multa decat necesara.
Daca vrei sa faci voblere care sa tina la un abuz indelungat....pietre, soare(o sa ziceti....ca am inebunit....nu e asa....soarele e ff distructiv in timp si ingalbeneste stratul exterior), dinti de stiuca salau, atunci materialele nu sunt ieftine. Eu m-am apucat de facut voblere acum 4-5 ani cred sau ceva mai mult....am invatzat cam tot din ce am citit si cel mai mult din greseli. Am inceput pt ca nu gaseam ce-mi doream pe piata noastra....acu se gaseste tot ce mi-as putea dori, dar..... Mi-e frica sa ma gandesc cat timp si bani am investit, dar scopul meu era sa fac voblere de calitate superioara, nu voblere care sa tina cateva partide, care sa ramana perforate dupa prima stiuca.....chiar daca sunt din balsa ......totul e posibil....Trebuie doar sa-ti pui intrebarea.....Sunt dispus sa......???
Pot sa zic ca in sfarsit am gasit toate materialele de care aveam nevoie sa fac un vobler asa cum mi-am dorit....asta dupa 4-5 ani de zile. Abia acum am gasit si ultima ingredienta pe care o cautam din prima zi din care m-am apucat de facut voblere.....Totul e sa insisti...
Daca vrei sa faci voblere care sa tina la un abuz indelungat....pietre, soare(o sa ziceti....ca am inebunit....nu e asa....soarele e ff distructiv in timp si ingalbeneste stratul exterior), dinti de stiuca salau, atunci materialele nu sunt ieftine. Eu m-am apucat de facut voblere acum 4-5 ani cred sau ceva mai mult....am invatzat cam tot din ce am citit si cel mai mult din greseli. Am inceput pt ca nu gaseam ce-mi doream pe piata noastra....acu se gaseste tot ce mi-as putea dori, dar..... Mi-e frica sa ma gandesc cat timp si bani am investit, dar scopul meu era sa fac voblere de calitate superioara, nu voblere care sa tina cateva partide, care sa ramana perforate dupa prima stiuca.....chiar daca sunt din balsa ......totul e posibil....Trebuie doar sa-ti pui intrebarea.....Sunt dispus sa......???
Pot sa zic ca in sfarsit am gasit toate materialele de care aveam nevoie sa fac un vobler asa cum mi-am dorit....asta dupa 4-5 ani de zile. Abia acum am gasit si ultima ingredienta pe care o cautam din prima zi din care m-am apucat de facut voblere.....Totul e sa insisti...
-
- veteran
hu spraiuri si triple sarma epoxi si lac si diluant ca solutia de tratare nu se pune ca-i jenant de ieftina investitia 160 ron, am 5 spraiuri ce le combin, inainte imi mai crapau, le mai perfora salaul, dar aku pot spune ka sunt multumit kum le fak, tratat, evolutzie etc, si pot spune ka persona m-am dokumentat 30%, 30% m-au ajutat proeteni si 40% am invatazat din greseli si slava domnului ca au fost multe si mult timp am pierdut.gene3004 scrie:sunt de acord cu empthy_cluster.. daca nu esti pretentios la aspect ci doar vrei sa prinzi pesti... nu e prea mare investitia. abia cand incepicu spray-uri( eu unul ma lipsesc de ele) devine mai scump. baga un ochi in galeria mea. daca iti place ceva de pe acolo sau ai intrebari nu ezita .. da-mi un privat si vorbim. spor la voblerit!
respekte domnilor!!!

be smart be silent be deadly.....
-
- utilizator constant
-
- veteran
Si eu sunt de parere ca e mult mai convenabil sa iti faci singur voblerele … adica poti sa ti-l faci in primul rand de dimensiunile si forma pe care o vrei, poti sa il colorezi dupa bunul tau plac si mai poti sa ii si imprimi o anumita actiune in cazul in care ai studiat putin cum sta treaba cu lestatul, barbeta si pozitia inelului … plus ca in prima faza investitia poate fi putin mai mare, dar odata facuta iti ajunge pentru un numar impresionant de voblere … ceea ce pana la urma este mult mai rentabil …. Si sa nu uit si de satisfactia pe care o ai cand prinzi cu o ‘chestie’ facuta de tine … 

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
- Bogdan_Alex
- veteran
voluntar sau involuntar, secretos mai esti mai andreiAndrei scrie: Pot sa zic ca in sfarsit am gasit toate materialele de care aveam nevoie sa fac un vobler asa cum mi-am dorit....asta dupa 4-5 ani de zile. Abia acum am gasit si ultima ingredienta pe care o cautam din prima zi din care m-am apucat de facut voblere.....Totul e sa insisti...

De exemplu, ce material folosesti pt barbete si de unde il achizitionezi? Eu am descoperit unul bun dar nu in cantitate mare. "CD-ul" de protectie din setul de 10 bucati sau 25 sau etc. al cd-urilor bulk. este un lexan sau un soi de asa ceva pt ca nu este foarte casabil, este transparent,este gros, deci e ok. eu l-am putut taia cu foarfeca fara sa-l sparg.
Si mai e o intrebare la care subscriu:
ca sa nu mai zic, ca sunt curios ce material iti lipsea tie de atata timp si HOP, a aparut dupa 4-5 aniGabi Dan scrie: Domnilor , ce solutii mai aveti pentru intarirea lemnului de balsa, in afara metodei cu pahare de plastic topite in diluant D 290?
@gabi dan ... nu aplici metoda cum trebuie
@bogdan_alex ... CDul nu e bun pentru barbete, asta daca vrei ca voblerele tale sa aiba longevitate (si sa pescuiesti si iarna cu ele)
@bogdan_alex ... CDul nu e bun pentru barbete, asta daca vrei ca voblerele tale sa aiba longevitate (si sa pescuiesti si iarna cu ele)
Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
Nu sunt secretos...doar ca am trecut prin multe ca sa gasesc ce cautam....am cautat tot timpul, am intrebat pe toata lumea....si asa mai departe.....
Pt barbete folosesc placi de policarbonat....poti incerca la magazinele de arte plastice sa vezi daca nu au cumva.....nu e un material ieftin, cred ca e cel mai scump plastic la ora actuala....placile ce le am momentan mi le-am adus din state....o sa-mi mai ajunga ceva timp....Intradevar sunt cam indistructibile...in afara de zgarieturi nu prea sunt lucruri pt care sa-ti faci griji la ele.
Ca strat exterior am folosit aproape tot ce misca....si prin incercari si apoi si mai multe incercari, si tot asa....am gasit de ce aveam nevoie....informatia chiar este la-ndemana oricui care e conectat la internet. Nu e un domeniu atat de neexplorat pe cum pare....Cine chiar vrea sa stie si sa afle mai multe...repet informatia e acolo.... Si pe acest forum s-au scris ff multe....si pe pescarul.com sau scris multe....Nu ma intelegeti gresit dar o informatie pretioasa nu e intotdeauna unde te astepti... eu am cautat si pe situri cu materiale plastice(de exemplu)...si pot sa spun ca am citit mai multe decat aveam nevoie...am pierdut multa vreme mai pe scurt, chiar foarte multa citind foarte multe informatii inutile din punctul meu de vedere, dar altfel nu ai cum sa gasesti ceea ce cauti.
Pt barbete folosesc placi de policarbonat....poti incerca la magazinele de arte plastice sa vezi daca nu au cumva.....nu e un material ieftin, cred ca e cel mai scump plastic la ora actuala....placile ce le am momentan mi le-am adus din state....o sa-mi mai ajunga ceva timp....Intradevar sunt cam indistructibile...in afara de zgarieturi nu prea sunt lucruri pt care sa-ti faci griji la ele.
Ca strat exterior am folosit aproape tot ce misca....si prin incercari si apoi si mai multe incercari, si tot asa....am gasit de ce aveam nevoie....informatia chiar este la-ndemana oricui care e conectat la internet. Nu e un domeniu atat de neexplorat pe cum pare....Cine chiar vrea sa stie si sa afle mai multe...repet informatia e acolo.... Si pe acest forum s-au scris ff multe....si pe pescarul.com sau scris multe....Nu ma intelegeti gresit dar o informatie pretioasa nu e intotdeauna unde te astepti... eu am cautat si pe situri cu materiale plastice(de exemplu)...si pot sa spun ca am citit mai multe decat aveam nevoie...am pierdut multa vreme mai pe scurt, chiar foarte multa citind foarte multe informatii inutile din punctul meu de vedere, dar altfel nu ai cum sa gasesti ceea ce cauti.