comparatie ... materiale / barci

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 26 Ian 2009, 12:37

astea de mai sus aici costa 1000-1400 €... am bani de barca si de motor ! idea e ca vreau sa iau una buna care sa ma duca citiva ani buni si sa ma descurc bine cu ia la peste ... ca pt asta o iau nu pt divertisment...

cu zodiacu nu sint familiar deloc ... de aia intreb... de ce zodiac ?

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 26 Ian 2009, 14:21

De ce Zodiac?
Pt ca e cea mai cunoscuta marca de barci si pt. ca are la activ multi ani pe apa si numai cuvinte de lauda .
Si la Zodiac platesti marca dar daca e sa iti "protejezi" investitia si asa mare (1300-1500 euro) in functie de modelul ales asta ar fi optiunea cea mai buna .
Printre alte motive ar fi : finisajul de exceptie ,materialul din care e facuta ,greutatea barcii ...si nu in ultimul rind ca vei pescui dintr-o barca de "fite". :wink: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 26 Ian 2009, 17:13

tocmai i-am dat un serch dupa zodiac ... ce sa zic ? le lauda tare da´s scumpe cu draci aici comparativ cu astealalte ... zau !

dublu si fata de Brig spre exemplu modelu D330 e cu placi , chila si costa 990 € http://www.sakaco.fi/41

astia au si ceva folosite ... http://www.sakaco.fi/58

exemplu de modele si preturi la Quicksilver http://www.brunswickmarine.fi/?nid=14868 alea de 3,4 m sint cam 1295 €

si acu uitativa la ceva asemanator de la Zodiac Cadet Fastroller FR 340 Acti-V e deja 2690 € http://www.konekesko-marine.fi/Etusivu/ ... fault.aspx

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 27 Ian 2009, 08:34

Ai vazut ...vrei "fite" platesti pretul;.. :D :D
Da pina in coada nu am inteles exact ce tip de barca vrei ci numai diferente de material .
Pt. ce fel de aplicatii doresti sa o folosesti?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 27 Ian 2009, 11:48

pai pt pescuit...

tipul inca nu m-am hotarit si de aia intrebam ... cu ce fel de podea ar fi mai indicat sa iau... cu placi sau air deck

si ma gindeam ca lunga tre sa fie undeva de 3 metri sau 3,4 metri ca sa incapem 2 pescari lejer in ea cu tot cu scule... dar mai lunga de atit nu ma incumet sa salt in mod repetat in eventualitatea ca merg singur... de aia lungimile astea mi se par optime...

deci ca greutate daca are maxim 60 kg cu totu ... e ok

in ce priveste materialele alea mentionate mai sus n-are nimeni nici o parere ?

astea Brig si Grand cica sint facute in Ucraina, Quicksilver cica in China... mai conteaza ? :lol:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 27 Ian 2009, 12:23

deci ca greutate daca are maxim 60 kg cu totu ... e ok
..........................................................................................................
60 kg. :shock: ????singur nu ai cum sa o pui pe apa fara sa intri cu peridocul in apa .
nu neaparat greutatea te "striveste " ci volumul barcii...
eu am avut barci de 2.3-2.4 m si cu grautati de pina la 30 de kg. si iti spun cu mina pe inima ca singur mi se cam acrea sa o pun pe apa .... :twisted: :twisted:
unde sunt facute barcile ...aproape ca nu mai conteaza ..conteaza sub ce marca sunt produse (parerea mea).

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 27 Ian 2009, 12:48

la 60kg poti sa o pui pe apa cu o roata care se monteaza pe oglinda unde pui si motorul si o pui ca pe roaba, si singur... altfel tre' sa fi 2 oameni.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 27 Ian 2009, 13:13

stiu io ca lucrurile voluminoase is mai dificil de saltat dar io ma gindeam la greutate mai mult... dar daca ii chiar asa cum ziceti voi ... ma duc sa incerc una de aia folosita... o iau la schinare de vo doo 3 ori sa ma conving singur de puterile mele... apoi dau clopu pe ceafa si mai vedem noi ...

merci de sfat ! :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 27 Ian 2009, 13:40

am preten si cu barca de 45 si cu 60kg, aia de 60 te asezi in fund si te uiti la ea, ori o dai la vale in apa pe butuci...ori tarai ca de mort , ori esti 2 oameni.
la 45kg daca stai bine cu musculatura o pui singur...dar gafai serios
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 27 Ian 2009, 14:27

Fratilor ,aveti mare dreptate!La 45,mai treaca -mearga, dar la 60 ,dupa 2-3 pescuituri,iti vine sa te lasi,daca esti singur!O spun, din experienta,+ fiecare an in plus conteaza!
PS si, stiti bine, ca atunci, cind plecam ,numai sifonierul ,nu il luam!

Scrie răspuns