inca o diferenta apare la sistemul intern, la shimano e un surub infinit, la daiwa un disc. la o vreme imi bateam capul cu chestii din astea, acuma sunt convins ca este inutil. poti sa te uiti la scheme si daca intelegi logica mecanica poate gasesti si acolo vreun alt criteriu de luat in seama. in tot cazul, eu cred ca incepand de la symetre/tournament in sus, tot ce produce daiwa si shimano sunt super scule fara discutie.
eu am capricorn si sunt foarte multumit, dar nu cred ca un stradic m-ar fi nemultumit. probabil ca lanseul ar fi fost la fel de lung, nu stiu pentru ca nu am incercat decat capricornul. nici n-am termen de comparatie, nu se compara deloc cu mitchell-ul folosit inainte.
parerea mea e sa iei o decizie si luand in calcul viteza de recuperare, la daiwa este mica. mie asta imi convine, pentru ca dau preponderent la jiguri. daca as fi pescar de avat as fi preferat poate un stradic.
citeste totusi mai atent site-ul ala pe care il stii, contine o gramada de informatii, inclusiv referitor la frana si alte lucruri importante la o mulineta.