Salutari Domnu' Jean,
Wave are dreptate
Vorbeam despre mulinetele japoneze vandute pe piata japoneza - alea nu vin cu tambur de rezerva inclus, nici Shimano, nici Daiwa. Asta-i politica lor pt. piata interna. Extra spool, extra money. Nu e vorba doar de mulinetele vandute doar de Japan Tackle... Inainte sa-mi comand de la Jun, pe cand el nu intrase in business, imi luam de la Decoon (Hideki Okumura)... de la Plat Japan, idem. Am verificat asta si in magazinele japoneze, a fost un cunoscut la Tokyo si i-am spus sa se intereseze...
Japonezii nu par deranjati de chestia asta - de fapt, asa i-au educat marile concerne... Ei platesc o multime de bani pentru a avea cea mai tare, cea mai super, cea mai noua mulineta sau lanseta...
In schimb, mulinetele japoneze care se vand pe piata nord americana vin cu tambur... Eu mi-am luat un Certate R-Custom de la japonezi, fara tambur evident... si dupa aia am vazut ca in cabela's, Certate vine cu tambur de rezerva.
Costica - tamburii aia pt. Certate nu difera cu mult de cei de fabrica - doar ca au niste gauri in ei, mai mult de design... platesti calitatea materialului (prelucrat din bloc de aluminiu), frana si marca. Preturile sunt mari, sunt preturi pt. piata japoneza. Cine nu vrea, nu cumpara

.
In schimb, exista tamburi de tunning care sporesc performantele, in special la o mulineta de casting. Se poate spune ca sunt tamburi destepti

- vezi TD-Ito sau ZPI TechnoFormula MG... Insa nu despre asta e vorba, ci despre pretul pe care e dispus sa plateasca unul sau altul. Fiecare are "tolerantele" lui, peste care nu poate trece. Si e treaba fiecaruia ce face cu banii lui

.
Fir incins!