colet USA

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

seve
senior
senior

colet USA

Mesaj de seve » 29 Apr 2010, 07:03

daca primesc un pachet din SUA sub forma unui cadou ce taxe trebuie sa platesc statului roman? care ar fi cea mai ieftina metoda de a primi pachete din state? multumesc anticipat

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 29 Apr 2010, 14:37

Daca e trecuta valoare coletului sub 50 Euro si nu mai e inauntru alta factura nu ar mai trebui sa platesti nimic. Eu pana acum am primit 2 colete din state si am scapat fara nici o plata la vama. La al doilea prietenul care l-a trimis a uitat factura inauntru si era sa ma puna la vamuit.... da pana la urma am scapat fara :)) Pe colet era trecut ca "gift" si valoare de 30$ (iar factura era pentru aprox. 150 $), insa era pe numele celui care mi-a trimis coletul... probabil si asta a fost unul din motivele pentru care am scapat :lol: :lol: ca a zis vamesul ca daca e cadou... fie... si mi-a inmanat coletul :))
Imagine

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 29 Apr 2010, 14:47

Asa e. La totalul declarat in interiorul coletului (daca comanzi de pe un magazin online din us de ex e factura + transport) se adauga taxa vamala pentru articole de pescuit care e 2,5% si TVA 19% deci iti creste valoarea cam cu 21,5%. Nu este valabil la coletele cu valoare sub 50 usd. Am primit o placa de baza pentru calculator, profesionala, care era de noua vreo 2500 de dolari si cred ca la noi inca nu se gaseste sau isi pastreaza pretul. Prietenul meu mi-a bagat inauntru o factura speciala pentru vama, cu valoarea 0 zero, scria tot ce contine, si in engleza si in japoneza, valoarea zero declarata in vreo 5 locuri, unspe semnaturi, serii, kkturi, si desteptul ala de la vama cauta unde sa mi-o incadreze ca zicea ca-i noua si sigur il pacalesc, sa vada care e valoarea de vama si valoarea taxei. Adevarul e ca arata ca noua, nu avea pic de praf pe ea, toate pungulitele si cutia originala dar e veche de 2 ani jumate. Mi-a zis ca mai bine declara si el 20-30 de dolari da sub 50 oricum si n-aveam nicio problema. Pana la urma i-am explicat ca si zero 0 apartine multimii numerelor reale R si chiar numerelor naturale N si e oricand < decat 20 sau 30. Ideea e ca daca tot iti scoate factura originala din colet, sa treaca si el acolo vreo 20 de dolari mai bine dacat zero si sa completeze formularul ce i-l dau de-acolo ca pot face astia figuri pe-aici, depinde de cine dai. Daca ei valoare mai mare sa nu se zgarceasca la asigurare ca nu se stie niciodata.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 29 Apr 2010, 14:52

Scuze de off, dar ce placa e aia la pretul ala?:)

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 29 Apr 2010, 15:37

Este scris undeva pe site-ul Postei Romane ca valoare maxima la care nu se aplica vama este de 50 $ sau euro?
www.pentrupescuit.ro

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 29 Apr 2010, 15:44

http://www.customs.ro/ro/calatori/bunur ... olete.aspx

Desi este facut sa se paota face interpretari...nu este foarte clara pe alocuri.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Apr 2010, 15:45

nu stiu daca este scris dar asa e, e o valoare minima la care nu platesti niic
eu la un pachet de 40 dolari n-am platit nimic
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 29 Apr 2010, 15:49

În cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO.

În situaţia în care valoarea globală a bunurilor depăşeşte valoarea de 150 EURO eliberarea acestora se poate face numai cu achitarea taxelor vamale.

Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere.
Deci pana in 150 de euro nu se pune acel 2.5 % ...doar tva-ul

Desi mai jos se precizeaza ca:
Taxa vamală forfetară nu se aplică pentru bunurile primite prin colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat.
....draq mai intelege :)

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 29 Apr 2010, 15:58

Eu stiu de valoare minima 10 euro sau echivalentul in $ . La produsele care depasesc se plateste tva 19 % ....
www.pentrupescuit.ro

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 29 Apr 2010, 16:10

Pai si eu asta cred...si fara acei 2,5%(in caz ca le comanzi pe net)...nu cum a zis Tristian(19%+2,5%) poate el asa a patit , dar nu e corect.

Scrie răspuns