colet USA
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
colet USA
daca primesc un pachet din SUA sub forma unui cadou ce taxe trebuie sa platesc statului roman? care ar fi cea mai ieftina metoda de a primi pachete din state? multumesc anticipat
Daca e trecuta valoare coletului sub 50 Euro si nu mai e inauntru alta factura nu ar mai trebui sa platesti nimic. Eu pana acum am primit 2 colete din state si am scapat fara nici o plata la vama. La al doilea prietenul care l-a trimis a uitat factura inauntru si era sa ma puna la vamuit.... da pana la urma am scapat fara
) Pe colet era trecut ca "gift" si valoare de 30$ (iar factura era pentru aprox. 150 $), insa era pe numele celui care mi-a trimis coletul... probabil si asta a fost unul din motivele pentru care am scapat
ca a zis vamesul ca daca e cadou... fie... si mi-a inmanat coletul
)

Asa e. La totalul declarat in interiorul coletului (daca comanzi de pe un magazin online din us de ex e factura + transport) se adauga taxa vamala pentru articole de pescuit care e 2,5% si TVA 19% deci iti creste valoarea cam cu 21,5%. Nu este valabil la coletele cu valoare sub 50 usd. Am primit o placa de baza pentru calculator, profesionala, care era de noua vreo 2500 de dolari si cred ca la noi inca nu se gaseste sau isi pastreaza pretul. Prietenul meu mi-a bagat inauntru o factura speciala pentru vama, cu valoarea 0 zero, scria tot ce contine, si in engleza si in japoneza, valoarea zero declarata in vreo 5 locuri, unspe semnaturi, serii, kkturi, si desteptul ala de la vama cauta unde sa mi-o incadreze ca zicea ca-i noua si sigur il pacalesc, sa vada care e valoarea de vama si valoarea taxei. Adevarul e ca arata ca noua, nu avea pic de praf pe ea, toate pungulitele si cutia originala dar e veche de 2 ani jumate. Mi-a zis ca mai bine declara si el 20-30 de dolari da sub 50 oricum si n-aveam nicio problema. Pana la urma i-am explicat ca si zero 0 apartine multimii numerelor reale R si chiar numerelor naturale N si e oricand < decat 20 sau 30. Ideea e ca daca tot iti scoate factura originala din colet, sa treaca si el acolo vreo 20 de dolari mai bine dacat zero si sa completeze formularul ce i-l dau de-acolo ca pot face astia figuri pe-aici, depinde de cine dai. Daca ei valoare mai mare sa nu se zgarceasca la asigurare ca nu se stie niciodata.
http://www.customs.ro/ro/calatori/bunur ... olete.aspx
Desi este facut sa se paota face interpretari...nu este foarte clara pe alocuri.
Desi este facut sa se paota face interpretari...nu este foarte clara pe alocuri.
Deci pana in 150 de euro nu se pune acel 2.5 % ...doar tva-ulÎn cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO.
În situaţia în care valoarea globală a bunurilor depăşeşte valoarea de 150 EURO eliberarea acestora se poate face numai cu achitarea taxelor vamale.
Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere.
Desi mai jos se precizeaza ca:
....draq mai intelegeTaxa vamală forfetară nu se aplică pentru bunurile primite prin colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat.