Clean sau biban?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 26 Mai 2010, 09:57

revenind la subiectul nostru, pt pescuitul cleanului sunt cateva reguli de baza. voblere de 2 , 3 gr (care sunt nalucile cele mai utile) nu pot fi aruncate numai cu lansete ultralight, care se incarca f usor cu grame mici. cleanul find un peste sperios credetima ca ai nevoie de lanseuri cat se poate de lungi.
referitor biban, parerile sunt impartite. multa lume foloseste lansete fast, eu personal tot lansete ultralight care le folosesc si la clean. am stilul meu care da roade :wink:
Viata bate filmu'

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 26 Mai 2010, 10:05

gabbyy77 scrie:revenind la subiectul nostru, pt pescuitul cleanului sunt cateva reguli de baza. voblere de 2 , 3 gr (care sunt nalucile cele mai utile) nu pot fi aruncate numai cu lansete ultralight, care se incarca f usor cu grame mici. cleanul find un peste sperios credetima ca ai nevoie de lanseuri cat se poate de lungi.
referitor biban, parerile sunt impartite. multa lume foloseste lansete fast, eu personal tot lansete ultralight care le folosesc si la clean. am stilul meu care da roade :wink:
2 - 3 gr ? atat de grele ? pai astea sunt mari si se sperie rau cleanul de ele :lol:
ca sa nu se sperie eu dau cu voblere de 5 - 7 cm pana in 10 gr.
S'altare și bunăstare !

rine
veteran
veteran

Re: Clean sau biban?

Mesaj de rine » 26 Mai 2010, 10:10

PescarNebun scrie:Am si eu o intrebare, care sigur va parea puerila profesorilor in aceasta categorie. Care sunt diferentele dintre o lanseta pentru clean si una pentru biban? Nu ma pricep decat foarte putin la echipamentul necesar pescuirii acestor doua specii, de aceea intreb.
la felul in care ataca bibanul n-ar trebui sa-ti faci griji in privinta lansetei.mai bine iei o lanseta pentru clean ca specie principala.sigur o sa mearga si la biban.cred ca-i specia cea mai putin pretentioasa in ceea ce priveste specializarea sculelor sau nalucilor. :wink:

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 26 Mai 2010, 10:13

mda. se prinde clean si la rotative nr 1, sau 2 care deja sunt mai grele. fiecare cu tehnica lui :D
eu cel mai bine am prins la voblere mici.
abia astept sa merg la o partida de clean.
Viata bate filmu'

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Mai 2010, 11:19

in definitiv comportamentul in spatiul virtual e dictat de educatie, inteligenta si echilibru psihic .prefer sa fiu hormonal in particular .
forumul e folosit de unii useri pt exhibare .e mai ieftin decat psihologul sau psihiatrul.
....
un alt indiciu este limbajul suburban si indecent . se pare ca false ierarhii construite in spatiul virtual al forumului ,alimenteaza foamea de celebritate a unor frustrati .
grasu xxl care e un tip super, ok are o vorba :e greu sa fii prost .
se potriveste .
:lol:

Eu v-as ruga respectuos ca nu cumva sa ne parasiti si sa mergeti pe forumul ala,
citez: in care dialogurile sunt decente,iar polemicile in limitele normalitatii.
Am incheiat citatul :D

Ar fi pacat sa pierdem discursurile astea. E delicios cum te... pardon, va faultati singur. Asta a fost in careu, e 11 metri clar.
:D

scuzati abaterea de la subiect, asa e pe aici. 8)
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 26 Mai 2010, 11:35

nu e cazul sa fortati rationamente de tip sofist,sunt un bun utilizator de logica a limbajului.
mie i-mi plac postarile.lui adrian frunza.sunt educative si duioase :wink:

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 26 Mai 2010, 11:36

Ok, hai ca am inteles cat de cat cum sta treaba. Lanseta pentru naluci reactive intre 2-8 g pentru clean eventual moderata, si una fast pentru plastice la biban cu putere de aruncare ceva mai mare. Cam asa, nu?
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 26 Mai 2010, 11:48

in lini mari cam asa. echipamente light si ultralight pentru clean, fara doar si poate. cu ala fast pentru biban o sa vezi ce de pesti o sa ratezi la intepatura. o sa ma pomenesti. cel mai bine ar fi sa ai si unul fast si unul light cu tine cand mergi la o partida de biban. ambele cu textil. si asa o sa vezi cu care te descurci mai bine. parerea mea.
Viata bate filmu'

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Mai 2010, 11:48

Cam asa ceva.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 26 Mai 2010, 18:54

gabi,

nu prea am inteles cum sta treaba cu fast si light :D pai si un bat de putere light poa sa fie fast, nu? cred ca ai vrut sa zici o ranga si o fleasca adica un bat mai rigid un pic pe varf si unul moale, asa'i? :D

Scrie răspuns