Cele mai bune lansete de fabrica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Oct 2016, 22:17

Ca si lansete de fabrica reusite cred ca se pot adauga pe lista cele de la ABU , seria Veritas..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de cristian.ene » 18 Oct 2016, 22:19

Am pescuit un pic un o lanseta din seria Moderat (Dragon) cu o Stella Fi stiu ca mi-a placut actiunea mai mult decat la un Avid si blankul este mai placut in pescuit ca elasticitate.montata bine ca inele destule si suficient de mici.manerul imi amintesc ca era ok ca lungime.
oricum piata locala este intepenita in cateva directii al care se fac inchinaciuni ca la moaste :St Croix,NFC .Evident ca sunt si minti deschise spre japoneze sau alte branduri cum sunt Colmic,Dragon, Favorite ,Daiwa sau Shimano.
Colmic Herakles USA este cea mai buna montata lanseta in stil micro cu inele Y+L atat ca alegere a marimii ineleor,reductiei si numarului de inele .Seria Comic Premium are blankuri cel putin al spinning
Foarte putini pescari au vazut calitatile blankurilor Phenix M1 comparativ cu alte blankuri Phenix si actiunea superioara fata de cele mai multe St Croix sau NFC.
pe de alta parte Vreau sa spun ca St Croix are niste actiuni fast, Ex fast simpliste fara sa fie cu adevarat progresive in drill asa cum este M1.

Lansete usoare senzitive si rezistente sunt si Daiwa Tatula cu tehnologie de asezarea grafitului la 45 grade in zona 150 USD .

De cand pescuiesc mai mult la baitcast caut blankuri mai lente diferite de parii cu care pescuieste majoritatea pescarilor. Au din toata oferta de blankuri 2 SC3 fw , 2 SC3 SW, 2 SC4 cu actiuni declarate moderate pt bass(fibrele nu se vand ca blankuri)
Daca compari oferta de lansete din USA cu cate branduri ok sunt in RO pe piata este diferenta intre o alimentare comunista si un supermarket mare. Este suficient sa arunci o privire aici http://www.tacklewarehouse.com/rodspin.html ca sa iti dai seama instant ca piata locala de pescuit este cenusie si blocata la fel ca mintea baietilor de bloc care scuipa seminte si cred ca singurele masini sunt alea nemtesti cu indicativ TDI.
Branduri ca 13 fishing, Denali, Falcon, Castaway, Dobyns, Irod, Mc Cain, Powell.Cousin sunt necunoscute pe piata locala desi au lansete excelente.

Am tot vazut un disperat care tot vroai sa cumpere cu orice pret un Avid X , am vazut ieri unul si rar am mai vazut lanseta cu un maner atat de scurt si dezechilibrata. lungimea manerului se poate verifica aici http://stcroixrods.com/products/freshwater/avid-x. Adica 7`ft M cu maner de doar 25cm :lol:
Da un Dragon sunt Favorite Varita sunt ca produs final mult mai bune si mult mai ieftine si fara pretentii de cele mai bune lansete de pe Pamant! :lol:

Si apropo de blankuri HM exista unele mult mai ieftine decat SCV sau NFC HM si care pentru jig nu au cum sa nu fie decat bune .Mai usoare decat SCV si mai ieftine cu 30-35%.

http://www.rainshadowrodblanks.com/prod ... -spinning/

Avatar utilizator
rapitorTM
junior
junior
Mesaje: 54
Membru din: 20 Iul 2009, 14:53
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de rapitorTM » 19 Oct 2016, 00:46

Cristian ene: ce raspuns virulent ai avut ma nene maa...
Si ce dezinteresat esti... scuza-ne ca vrem marci consacrate...
Dar eu pe banii mei vreau produse verificate si adecvate pt apele noastre.
Semlecan Gheorghe: da Gigi, Abu Garcia au niste lansete excelente, chiar varianta de fabrica, pescuite intens chiar si la somn de colegii italieni (vezi youtube)

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Oct 2016, 07:03

De cand pescuiesc mai mult la baitcast caut blankuri mai lente diferite de parii cu care pescuieste majoritatea pescarilor.
:D Cristi dragule, te-ai gandit macar o secunda ca pescarii astia ''pescuieste'' ca sa pescuiasca si nu ca sa faca studii de caz pe fiecare joarda ..ca au inelele ''prea mari''..ca mandrina e montata prea scurt..ca actiunea ''se rupe'' prea abrupt..ca aia ca ailalta..

Amice, am pescuit vreo 3 ani cu un L.T.B. de 7 ft, cu inel de plecare de 30 ..''y''..bai...o inelarea aia era un adevarat afront adus schemelor sofisticate de ''k-uri' emise de catre unii maestrii ca si tine..Si da, pe varf avea inele mari..crima,nu??Ei bine pe vreme rece ,cand ingheta firul erau excelente..faceau mai greu dop de gheata..la fel, in luna mai cand pescuiam pe incinte la stiuca erau aur cand apa era plina de puf de plop..

Revenind la echilibrare si la manerul ''prea scurt''..treaba sta asa..''Prostii'' aia de la St. Croix nu or stiut ca unii ca si tine vor pescui salaul la plastice ..dealtfel cred ca ei sint total straini de pescuitul la finete din incheietura mainii cu naluci soft fara vibratie sau de mici dimensiuni..de pe mal ,la distanta mare etc...Ei au facut o serie de lansete pentru bass..pescuit din barca, fire mai groase ,lanseuri pe sub mana printre frunzele vegetatiei acvatice sau pe sub pilonii pontoanelor.....pescuit mai dur, agresiv, care nu dau prea multa libertate in dril pestelui, pentru ce actiuni progresive ,daca nu dau cu fire subtiri??...intelegi ca exista si alte genuri de pescuit ,altele decat ale tale mai ales dupa ce ai descoperit Ame...adica casting-ul??La genul ala de pescuit pur american in grip scurt e de dorit..ca e incomod cand pescui la orizontala sau cu varful mai sus..de acord , dar aia pescuiesc la bass si ii doare-n paispe de alte genuri de pretentii..Sa vezi cum e LTB-ul magnum crancker de fabrica..7.6ft mai lung decat joardele de 7-7.2 ft..n-are rost..

LTB-ul ala l-am vandut dar sa stii ca imi pare rau dupa el si acuma, am prins o gramada de pesti cu el asa cum era..
Io zic ca daca renunti la abordarea asta usor cinica de pe pozitii de asa zisa superioritate nu ai decat de castigat..Fiecare e liber sa isi aleaga lanseta asa cum doreste..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kleniacul
veteran
veteran
Mesaje: 1221
Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de kleniacul » 19 Oct 2016, 07:35

Acordul e corect, majoritatea pescuieşte.Cît despre celelalte susţineri, cred că majoritatea pescarilor a fost educată aşa tocmai de rodbuilderi şi de revistele de profil trebuie să ai o lansetă cît mai uşoară şi cît mai fast cu un modul cît mai înalt pentru a simţi şalăul şi cînd respiră.La fel este indusă si ideea că peştele învaţa nălucile artificiale şi trebuie să-i oferim mereu ceva nou, de aia trebuie să golim rafturile magazinelor.Mai degrabă ne adaptăm la două situaţii, cînd şalăul se hrăneste şi cînd nu.Ieri am fost la pescuit, nu prea voia să mănince, am dat tot cu Savage Lrf, moderat fast, si am reusit să -mi depasesc recordul , am prins un şalau de 3,5 kg şi 69cm.Guma folosită a fost anticul Mann s hard nose shad alb perlă, care din păcate nu se mai găseşte la noi, dar care la 7cm e cea mai bună gumă de apă rece la şalău, iar pe 10 cm la ştiucă.

kleniacul
veteran
veteran
Mesaje: 1221
Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de kleniacul » 19 Oct 2016, 07:38

Mînerul scurt este excelent pentru lanseuri scurte pe sub mînă, cum pescuiesti la spinning la păstrav şi la clean.De ex la St Croix Premier UL de 6'6".

Avatar utilizator
crapmaniacul
veteran
veteran
Mesaje: 4679
Membru din: 19 Iun 2013, 12:20
Localitate: Bucuresti

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de crapmaniacul » 19 Oct 2016, 07:44

kleniacul scrie:Acordul e corect, majoritatea pescuieşte.Cît despre celelalte susţineri, cred că majoritatea pescarilor a fost educată aşa tocmai de rodbuilderi şi de revistele de profil trebuie să ai o lansetă cît mai uşoară şi cît mai fast cu un modul cît mai înalt pentru a simţi şalăul şi cînd respiră.La fel este indusă si ideea că peştele învaţa nălucile artificiale şi trebuie să-i oferim mereu ceva nou, de aia trebuie să golim rafturile magazinelor.Mai degrabă ne adaptăm la două situaţii, cînd şalăul se hrăneste şi cînd nu.Ieri am fost la pescuit, nu prea voia să mănince, am dat tot cu Savage Lrf, moderat fast, si am reusit să -mi depasesc recordul , am prins un şalau de 3,5 kg şi 69cm.Guma folosită a fost anticul Mann s hard nose shad alb perlă, care din păcate nu se mai găseşte la noi, dar care la 7cm e cea mai bună gumă de apă rece la şalău, iar pe 10 cm la ştiucă.
Foarte frumos punctat mai ales sublinierea adictiei noastre educata catre scule mereu noi si mai putin catre abordari distincte in pescuit functie de situatie ... Interese ... pe cashcaval.

rusu_catalin_13
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 103
Membru din: 29 Oct 2014, 11:41

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de rusu_catalin_13 » 19 Oct 2016, 11:46

Despre Pontoon21 seria Gad Chaser ce parere aveti?isi merita pretul?

spiridusul
veteran
veteran
Mesaje: 1994
Membru din: 11 Mai 2008, 14:12
Localitate: bucuresti

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de spiridusul » 19 Oct 2016, 15:03

Din ce am pescuit eu, Airrus pentru mine sunt number 1, orice bat vreau sa imi cumpar intai ma uit sa vad ce au ei disponibil. Este 100% subiectiv, ca de altfel fiecare opinie exprimata.

adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 16305
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: Cele mai bune lansete de fabrica

Mesaj de adrian99 » 19 Oct 2016, 15:07

cosmine,cate bete de la Airrus detii?

Scrie răspuns