Cel mai rezistent si cel mai folosit nod pt ocheti

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns

Care este cel mai rezistent nod pt ocheti (vartejuri, naluci, etc) ?

Improved Clinch
48
11%
Non Slip Loop Knot
15
4%
Offshore Swivel Knot
3
1%
Palomar Knot
216
51%
Rapala Knot
62
15%
San Diego Jam Knot
5
1%
Trilene Knot
27
6%
Uni Knot
23
5%
latz (http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=2698)
10
2%
altul, care?
15
4%

Voturi totale: 424

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 10 Dec 2009, 00:03

blackmamba scrie:Asa ceva am gasit eu mai in vara , la magazin la Iulian, in Tiglina .
De la Iulian mi-am luat permisu in septembrie :lol: Am cascat ochii pe-acolo cat a completat nevasta-sa nushce formulare da n-am vazut asa ceva (nici n-am cautat). M-a impresionat insa voblerul ala stiuca de vreo 30cm, era cat pe ce sa-l cumpar... :lol: PG-ul a trebuit sa-l iau pe baza de cunostintze, din pacate, altfel dura vre-o saptamana... tot pe romaneste...

(scuze de offtopic)

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 10 Dec 2009, 00:19

bushmaster scrie:Aici se vede un pic mai bine si in real http://www.raubfischfreunde.de/tips/ dupa parerea mea, cea mai tare inventzie a ultimilor ani, am cautat pe la toate magazinele online romanesti da n-am gasit, ma mir ca vad ca dealtfel suntetzi jmecheri, numai scule misto....
Daca consideram 25 de ani ca fiind ultimii , putem spune ca e cea mai tare inventzie a ultimilor ani. :lol: ...daca intri in magazinul de pescuit din Szeged potzi sa iti achizitionezi o sacosa din acel tip de agrafe si daca cumperi in valoare de peste 25.000 de forinti iti face si reducere 9%. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 10 Dec 2009, 00:30

Adelin scrie:
bushmaster scrie:Aici se vede un pic mai bine si in real http://www.raubfischfreunde.de/tips/ dupa parerea mea, cea mai tare inventzie a ultimilor ani, am cautat pe la toate magazinele online romanesti da n-am gasit, ma mir ca vad ca dealtfel suntetzi jmecheri, numai scule misto....
Daca consideram 25 de ani ca fiind ultimii , putem spune ca e cea mai tare inventzie a ultimilor ani. :lol: ...daca intri in magazinul de pescuit din Szeged potzi sa iti achizitionezi o sacosa din acel tip de agrafe si daca cumperi in valoare de peste 25.000 de forinti iti face si reducere 9%. :wink:
"ultimii ani" e relativ, ar putea fi si 100 :lol: drept sa spun, nu stiu exact de cand se folosete chestia asta, cred ca nici nu e prea important, m-am mirat pur si simplu ca nu zice nimeni nimic despre legatura "no knot", atat! Catzi romani intra in magazinu ala din Szeged? (nen tudom romano :lol: ) E ingenioasa chestia asta sau ma insel amarnic? Ar merita sa fie mentzionata intr-un topic despre cele mai rezistente noduri sau nu?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Dec 2009, 01:52

Daca habar nu ai de noduri macar nu fabula pe chestia asta cu sirmulitza ca ar fi cea mai tare inventie din ultimii ani , ii pt. dummies sau din aia cu doua miini de stinga ! ..... :lol: :lol:

In mod normal se da cu textil plus leader , caz in care conteaza prea putin ce nod faci la agrafa deorece leaderul ii peste rezistenta liniei de pe mulinel , conteaza sa fie mic si discret . Daca dai la stiuca sa zicem cu leader fluoro gros , ceva peste 25 lb , o sa fie cam naspa cu palomaru zic io :wink:

Daca vrei inventii , uite aici chestie

http://www.youtube.com/watch?v=u99KSrXdpu4

sau pot sa incerci dupa vechea scoala , daca intelegi principiul nu-i mare scofala , si poti sa legi tot felu de cabluri daca ii cazu , nu fugi ca dracu de tamiie cind auzi ca tre legat fluoro de 40 lb cu textil de 15 lb :lol: :lol: vezi la nenea asta , vezi cum ii umbla miinile ! Si vezi ce nod face la agrafa :wink: !

http://www.youtube.com/watch?v=TpyaQxXm ... re=related

Sau un smecher ca tine o sa puna vreo 3 sirmulitze din alea pe linie si o rezolvat problema :lol:

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 10 Dec 2009, 10:36

:lol: :lol: :lol: aoleuuu mi-am aprins paie-n cap! Bag sama ca nu prea intzelegi despre ce-i vorba, nush ce tot zici tu de agrafe, leadere la stiuca :lol: si alte cabluri. Eu si probabil si nenea ala artistu care face nushce noduri stim una si buna: orice nod "normal" se taie la o anumita greutate singur! Asta e problema cea mai mare la noduri de orice fel, bine, unele sunt mai mult si altele mai putzin rezistente. Sarmulitza aia nu este un nod, deci nu are cum sa se taie singura :lol: asta e avantajul mare! Daca vrei sa-mi povestesti altceva inseamna ca te contrazici numa asa de dragu de a te contrazice, adica aiurea. Fa un test cu greutatzi pur si simplu si compara orice nod vrei tu cu o sarmulitza deaia si poate intzelegi ce vreau sa zic :lol: , io unu nu mai zic nimica pe tema asta, vad ca n-am cu cine vorbi... :lol: :lol: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Dec 2009, 12:12

bushmaster scrie: Fa un test cu greutatzi pur si simplu si compara orice nod vrei tu cu o sarmulitza deaia si poate intzelegi ce vreau sa zic :lol: , io unu nu mai zic nimica pe tema asta, vad ca n-am cu cine vorbi... :lol: :lol: :lol:
Tu nu realizezi ca nu prea da nimeni cu sirmulitza mare inventie a secolului in pescuit :lol: Ce-i asa de greu :lol:
Pune matale minutza si fa niste noduri mai intii , sau nu stii :lol:

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 10 Dec 2009, 12:44

SF scrie:
bushmaster scrie: Fa un test cu greutatzi pur si simplu si compara orice nod vrei tu cu o sarmulitza deaia si poate intzelegi ce vreau sa zic :lol: , io unu nu mai zic nimica pe tema asta, vad ca n-am cu cine vorbi... :lol: :lol: :lol:
Tu nu realizezi ca nu prea da nimeni cu sirmulitza mare inventie a secolului in pescuit :lol: Ce-i asa de greu :lol:
Pune matale minutza si fa niste noduri mai intii , sau nu stii :lol:
Eu realizez ca nu prea da nimeni in Romania cu sarmulitza aia :lol: restu lumii o foloseste de mult. Stiu foarte bine sa fac noduri, stiu foarte multe despre toate nodurile posibile si tocmai deaia o folosesc la fir textil. Pentru mine nu e nici o problema sa invatz cite ceva nou, indiferent de la cine, ce spun eu e dovedit stiintzific, nu scriu prostii, am mai zis, orice nod, in ceea ce priveste rezistentza, e minciuna pe linga legatura "no knot", stie o lume intreaga treaba asta. Deaia itzi recomand sa faci un test, ca sa vezi cu ochii tai care-i diferentza, potzi sa-tzi indoi singur o sarmulitza deaia daca vrei neaparat sa faci ceva cu manutza ta proprie personala :lol: , sa stii ca nu e mult mai simplu decat sa faci un nod, deci daca nu esti destul de indemanatic sa legi un nod, ai sa te chinui si cu sarmulitza...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Dec 2009, 00:06

bushmaster scrie: sa stii ca nu e mult mai simplu decat sa faci un nod, deci daca nu esti destul de indemanatic sa legi un nod, ai sa te chinui si cu sarmulitza...
Incasez 5 euro pt. 2 tamburi , deocamdata nu m-o rugat nimeni sa-i bag sirmulitze pe linie :lol: Ma cauta lumea la munca cu tamburii in buzunar , in timp ce tu umbli dupa sirme prin garduri , in apropierea stilpilor de curent sau pe unde or fi sirmulitze :lol:
Tre sa recunosc ca triks and tips din astea is tipice pt. inginerii germani cu burtica si ochelarii , daca nu prind peste au si ei o mingaiere , au dat inginereste :lol: :lol: sa nu-si faca specia de ris :lol:

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 11 Dec 2009, 00:16

Daaa inginerii germani :lol: nici nu stiu daca astia au inventat, da nu m-ar mira daca ar fi asa, au inventat multe lucruri astia, automobilul spre exemplu. Da de ce sa te roage cineva sa-i bagi sarme pe undeva? Nu intzeleg... Esti bagator de sarme profesionist sau care-i treaba? :lol:

P.S. Mentalitate asemanatoare cu a ta aveau tzaranii prin 1900...
-Cum bre carutza far' di cai? Poi da nu si poati asha shieva... Matali iesh bou? Poi da shin' s-o traga? Shin tz-o zis matali asha shieva? Jermanii sheia burtosh? :lol: :lol: :lol:

P.P.S. Sa fim seriosi acuma, absolut tot ce folosim noi in ziua de azi la pescuit este inventat de ingineri cu burtica si ochelari pe nas, incepand cu lanseta, inele, snur, mulinete, pana la naluci si voblere de toate neamurile. High-tech de la A la Z...

O seara placuta. :wink:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 11 Dec 2009, 13:16

Catzi romani intra in magazinu ala din Szeged? (nen tudom romano ) E ingenioasa chestia asta sau ma insel amarnic? Ar merita sa fie mentzionata intr-un topic despre cele mai rezistente noduri sau nu?
multi romani intra in magazinul ala si cumpara mersi bine ... aia is unguri din Ungaria nu din ograda lui Marko Belo :lol:

si agrafe din alea folosesc multi si de mult timp.
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns