discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
razvan m.
- veteran

-
Propun inchiderea topicului despre noduri. Acum, ca s-a descoperit "sarmulita" fara nume, nu mai avem nevoie de ele.
PS: Apropo:
AGRÃ
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
bushmaster
- utilizator constant

razvan m. e singurul care a intzeles despre ce e vorba
Sarmulitza fara nume se numeste defapt "legatura no knot", adica legatura fara nod si e buna numa la fire textile. Taica, poi la ce topic trebuia s-o pun? La pescuit fly? Hai sa lasam mistourile la o parte, nu stitzi de problema ca nodurile de orice fel la textil, obisnuiesc sa se taie singure, mai degraba ca la mono? Pe bune acuma....
-
tudor
- Moderator

-
bushmaster scrie:nu stitzi de problema ca nodurile de orice fel la textil, obisnuiesc sa se taie singure, mai degraba ca la mono? Pe bune acuma....
Nu prea am remarcat.

-
bushmaster
- utilizator constant

adica firele tale textile, la agatzaturi spre exemplu, se rup pe undeva la mijloc, si nu de la nod? (la un fir nou noutz fara alte puncte slabe)
-
SF
- veteran

Ti-am spus ca-i o conspiratie da nu vrei sa ma asculti

-
tudor
- Moderator

-
Nu numai textilul se rupe de la nod, mono si mai si. In orice caz nodurile mele tin mai multe partide de pescuit asa ca nu vad rostul sarmulitei secrete. Poate de aia a ramas secreta.
Oricum eu folosesc leader de fluorocarbon si, cate odata, struna foarte supla. Deci leg textilul de leader iar dupa aia leg leaderul de agrafa. Nu prea mai e loc de sarmulita.
-
bushmaster
- utilizator constant

Eu folosesc fluorocarbon numai in apa foarte limpede, altfel io zic ca n-are rost sa slabesc rezistentza monturii, firele textile sunt deja foarte subtziri si destul de invizibile. Da chiar daca am leader de fluorocarbon, eu zic ca un punct slab mai putzin nu strica...
-
Adelin
- Moderator

bushmaster scrie:adica firele tale textile, la agatzaturi spre exemplu, se rup pe undeva la mijloc, si nu de la nod? (la un fir nou noutz fara alte puncte slabe)
...si la sarmulitza fermecata cand agatzi, de unde se rupe firul?!...io cred ca tot de la "nodul fara nod"

....sau nu?!La mine asa se rupea si am folosit sarmulitza aia ceva vreme.
Io zic ca oricum e buna la stiuca, ai 3 cm in care daca musca sigur nu iti taie!

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
bushmaster
- utilizator constant

Pai aia-i ca nodul fara nod nu-i nod

e mult mai greu sa rupi firu si daca-l rupi, il rupi in alta parte, ceea ce-i mult mai greu. Daca zici de 3cm

inseamna ca tot de vreo agrafa vorbesti... Astea care le am io au vreo 4mm, in combinatzie cu agrafa ajung la cel mult 1,5cm.