cred ca majoritatea dati cu leader mai rezistent ca si principalul, in conditiile astea trebuie sa va ganditi la un nod care sa nu duca la ruperea principalului ci a leaderului. Daca stiti vreun nod care duce la ruperea leaderului cat mai aproape de jig sa-mi ziceti si mie

Dupa observatiile mele, combinatia bimini twist+trilene duce in 80% din cazuri la ruperea leaderului din bucla bimini, undeva la 15% la ruperea de langa jig sau acolo unde leaderu-i usor ciupit si undeva la 5% la ruperea buclei bimini sau unde-i principalul ciupit. Legarea unui nou leader de bucla bimini cu nod trilene e chestiune de secunde
Combinatia uni-to-uni cu leader mai puternic ca principalul duce la 80% din situatii la ruperea principalului si nu neaparat de la nod, lucru care la inceput m-a facut sa pierd o gramada de textil.
Nodul asta FG/SF chiar pare "SF" in conditiile in care imi e greu sa cred cum naiba nu aluneca leaderul din stransoarea textilului

Clar nu-mi inspira incredere, daca l-as folosi i-as face leaderului un nod simplu in capat, de siguranta.