Cel mai bun nod intre textil si mono
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
Re: Cel mai bun nod intre textil si mono
fluoro tau la 0.33 e sub 15lbs cred, asa ca ruptura de langa agrafa ar fi normala zic eu 

Textilul care il folosesc are grosime 1.5 precum super PE de 15llb dar rezistenta data de producator e 20lb si fluoro e un berkley vanish de 0,33 si 7,4kg ce e putin peste 15lb. In general imi place sa folosesc inaintas fluoro mai subtire dar in functie de structurile care sunt in apa pun si inaintas mai gros sau mai subtire.johnnybravo scrie:fluoro tau la 0.33 e sub 15lbs cred, asa ca ruptura de langa agrafa ar fi normala zic eu
Cu toate acestea nodul asta FG a rezistat foarte bine si nu a cedat.
buna ziua Domnilor. ma bag si eu in seama cu o intrebare. ce nod recomandati intre un mono de 0.25 si un fc de 0.48?
uni to uni
Recunosc umil ca pana inainte de a pleca in Franta cu echipa Romaniei pentru a participa la mondialele de pescuit nu am folosit foarte mult monturile textil-fluorocarbon. Am avut cateva tentative la salau insa am fost dezamagit de nodurile pe care le-am folosit. Le-am incercat si eu, le-au incercat si altii prin campionat. Nu tin minte sa fi avut trasatura fara ruptura si de asta stiu ca s-au plans mai multi competitori. (Cristi Anghelina)
http://www.rapitorimania.ro/articole/te ... onal-10107
http://www.rapitorimania.ro/articole/te ... onal-10107
Pescuitul Pentru Toti
www.pescuitulpentrutoti.com
www.pescuitulpentrutoti.com
Super tare FG-ul asta! Mai aveam un pic si declaram YGK G-soul Upgrade PE de 0.6 PE un fir prost. Cu nodul asta e genial!!!! Seaguarul Invizx de 10 Lb se rupe numai de la agrafa.

-
- utilizator constant
Presupun ca iti pocnea la intepare. Am patit-o si eu in mod repetat cu un kkt de fir tot 0.6 PE, fox rage nu stiu de care.
Zici ca acum dai teapa dupa pofta inimii?

Nu pocnea la intepare, dar daca trageai mai vanjos de fir, textilul taia fluorocarbonul. Cu nodul FG nu se intampla asta.adrianc scrie:Presupun ca iti pocnea la intepare. Am patit-o si eu in mod repetat cu un kkt de fir tot 0.6 PE, fox rage nu stiu de care.
Mda ,
Se pare ca timpu imi da dreptate , unii inca credeau in uni-to-uni (penibil , curios ca inca scriau la reviste despre nodu asta ) , unii in AlBright , intre apele se aseaza , si FG se consolideaza drept cel mai tare nod !
Si nu-mi imaginez ce nod ar putea sa-l doboare , cu tehnologia de azi ii imposibil !
Mai tre sa-l si faci bine , tin minte ca pe vremea discutiilor m-am oferit sa trimit in plic noduri facute unor participanti de pe aici , deh , memoria scurta habemus unii !
Se pare ca timpu imi da dreptate , unii inca credeau in uni-to-uni (penibil , curios ca inca scriau la reviste despre nodu asta ) , unii in AlBright , intre apele se aseaza , si FG se consolideaza drept cel mai tare nod !
Si nu-mi imaginez ce nod ar putea sa-l doboare , cu tehnologia de azi ii imposibil !
Mai tre sa-l si faci bine , tin minte ca pe vremea discutiilor m-am oferit sa trimit in plic noduri facute unor participanti de pe aici , deh , memoria scurta habemus unii !
Cred ca FG este cel mai bun nod posibil dintre un fir textil si un fluorocarbon (monofilament). Am testat multe noduri dar nimic nu poate fi comparat cu asta....daca textilul este mai rezistent decat inaintasul atunci firul se rupe de la agrafa. Trebuie doar putina atentie la realizarea lui