Cea mai buna lanseta de clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Spring
veteran
veteran

Re: Cea mai buna lanseta de clean

Mesaj de Spring » 15 Dec 2012, 08:56

Eu am una de 2.4, si daca o compar NFC-ul e chiar ok la pret.
Doar ca nu arunca cu 1g. cu 2 merge.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Dec 2012, 10:26

Draqdevil,

nu fi trist exisita un blank foarte versatil, performant, rezistent si la un pret de buget (din 2 bucati)

GS702 F 1/16 to 3/8 L 2-8 2pc. 7'ft. 0.453 4.5 Sale Price: $39.88

1. E cel mai puternic blank de putere light (2-8lb) e foarte conic dar vaftul este bland si actiunea moderat -fast.

Are un design unic care nu-l intalnesti la alte blankuri

2. Pescuieste foarte bine cu naluci de la 2 la 8/9g

3. Este construit din grafit IM6 care este elastic dar si suficient de senzitiv pentru pescuit cu naluci soft la biban sau salau

4. Poti sa pescuiesti cu el la biban, clean, avat pastrav de lac .

Am pescuit cu spinnerbait si la stiuca in zone cu putina vegetatie , fara probleme in drill , nu ama vut ocazia sa ma disput u stiuci mai mari de 2kg dar ....cu acest tip de blank s-au scos si stiuci de 4-5 kg pe rau ,

Eu am avut dispute cu niste chinezi cei de 5-6kg i-am rezolvat in maxim 10 minute, pentru cei de peste 10kg nu am avut fir(0.14mm) pentru ca ii rezolvam si pe ei.

5. Cu noile Micro inele Fuji acest blank promite sa fie cel mai bun blank de buget existent

6.Am comandat deja unul sa-l echipez cu micro inele Fuji care ii imbunatatesc sensibil performantele

Pot sa pescuiesc finnese sau power fishing la biban sau la clean , la avat ,pastrav de lac sau salau pescuieste foarte bine cu tehnici de finete si poate sa stea oricand in masina fiind din 2 bucati.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Dec 2012, 10:51

Draqdevil,

nu fi trist exisita un blank foarte versatil, performant, rezistent si la un pret de buget (din 2 bucati)

GS702 F 1/16 to 3/8 L 2-8 2pc. 7'ft. 0.453 4.5 Sale Price: $39.88

1. E cel mai puternic blank de putere light (2-8lb) e foarte conic dar vaftul este bland si actiunea moderat -fast.

Are un design unic care nu-l intalnesti la alte blankuri

2. Pescuieste foarte bine cu naluci de la 2 la 8/9g

3. Este construit din grafit IM6 care este elastic dar si suficient de senzitiv pentru pescuit cu naluci soft la biban sau salau

4. Poti sa pescuiesti cu el la biban, clean, avat pastrav de lac .

Am pescuit cu spinnerbait si la stiuca in zone cu putina vegetatie , fara probleme in drill , nu ama vut ocazia sa ma disput u stiuci mai mari de 2kg dar ....cu acest tip de blank s-au scos si stiuci de 4-5 kg pe rau ,

Eu am avut dispute cu niste chinezi cei de 5-6kg i-am rezolvat in maxim 10 minute, pentru cei de peste 10kg nu am avut fir(0.14mm) pentru ca ii rezolvam si pe ei.

5. Cu noile Micro inele Fuji acest blank promite sa fie cel mai bun blank de buget existent

6.Am comandat deja unul sa-l echipez cu micro inele Fuji care ii imbunatatesc sensibil performantele

Pot sa pescuiesc finnese sau power fishing la biban sau la clean , la avat ,pastrav de lac sau salau pescuieste foarte bine cu tehnici de finete si poate sa stea oricand in masina fiind din 2 bucati.

Bibani prinsi in 2012 cu FE II 702-2 - IM6 si jiguri de 1.75g http://conceptcustomrods.ro/?p=2683

Unul din chinezii cu happy end pentru mine http://conceptcustomrods.ro/?p=54

NFC au si ei un blank foarte versatil de putere Light care il pescuieste Spring in varianta IM.

Trout & Panfish FW 702-2 (IM) 7' 0" 2 4-8 1/16-5/16 Light Fast $157.00

Si el a fost suprins sa vad ce pesti poti sa scoti cu un blank Light :wink:

Varianta SM are o actiune aproape identica, difera doar grafitul care o face blankul mai elastic pe varf.

Am si un MHX Light care este un blank bun dar nu are decat o rezerva moderata de putere, e mai fin pe varf si progresiv ca actiuen decat Cabela`s IM^ pescuieste bien cu naluci de 1.5 - maxim 6g.

MHX Light http://conceptcustomrods.ro/?p=2683

De biban si clean e bun dar cu pesti mari paote sa fie o poveste fara happy end mai ales unde sunt structuri, altfel un blank bun pentru pescuit cu fire subtiri.

MHX e construit cu inele Fuji Micro amndrian SKSS16 si e de vanzare.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 15 Dec 2012, 11:37

La acel cabelas ma uit demult...dar e prea scurt.Imi trebuie ceva care sa depasasca 2.3 m....stiu eu de ce...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 15 Dec 2012, 17:53

Am facut chiar acum test de putere pentru 4 blankuri : Seeker FSP 700-2 S-Glass, Phenix Elixir 7`ft. UL model 2pc., Phenix Elixir 7`6``ft. 2pc. , St.Croix Avid 6`6``ft UL - 2pc.

1. Seeker FSP 700-2 S-Glass actiuen fast si progresiva specifica unei fibre de sticla, are varful cel elastic si puterea cea mai adecvata pentru naluci de 1g si reactive in general

2. Phenix Elixir 7`ft. UL model 2pc. are actiunea cea mai rupta intre varful elastic si buttul puternic , tranzitia de putere in zona mufei e mai putin vizibial comparatic cu Avid 6`6``ft UL 2pc. Se incarca bine cu minim 1.5g si mai bine cu 2g.

pe butt e mai puternica decat Avid 6`6``ft UL - 2pc. pe varf puterea si actiunile sunt simialre. este un blank bun de biban si ok de clean.

3. Phenix Elixir 7`6``ft. 2pc. actiunea reala este Ex.Fast este mult mai puternic decat modelul de 7`ft. si mult mai rapid.

Foarte bun pentru pescuit la jiguri de ajutor pentru lanseuri la distanta nu e utilizabil cu naluci reactive. Am sa-l contruiesc cu inele Micro pentru biban pentru situatiile cand am nevoie sa arunc departe.

Arunca minim 1.5g si maxim pe la 5g.

4. St.Croix Avid 6`6``ft UL - 2pc. actiune fast si progresiva comparabil cu blankuul Phenix Elixir 7`ft. UL model 2pc. si este cel mai reusit blank de grafit din comparatie.

Nici unul din blankurile de mai sus cu exceptia Seeker nu sunt blankuri UL :wink: sunt undeva intre puterea unui UL adevarat si mai apropiate de o putere Light.

Modelul Phenix Elixir 7`6``ft. 2pc. este mai puternic pe butt decat blankul MHX 7`ft Light - 2pc. construit anul acesta.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 15 Dec 2012, 20:42

:) Pana acum din ce ai enumerat nu e niciuna cum vreau eu lanseta:) Singura e ulx'ul caruia nu-i vad justificat pretul de nou:)

Florianis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Florianis » 05 Apr 2013, 21:18

As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Care lanseta sa o aleg dintre urmatoarele:
Daiwa ExcelerJigger Spin 240cm_135gr_wg5-25gr
Cormoran Black Bull Light Spin 240cm_140g_wg5-21gr
Quantum Tenton Trout II 240cm_116gr_wg2-20gr
Balzer Kathago Edition IM12 240cm_145gr_wg3-20gr

Multumesc.

Florianis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Florianis » 17 Apr 2013, 18:28

Imi raspund singur :)))
Cred ca raman la Quantum, varianta de 2,1m wc 2-15g.
Poate mai citeste cineva topicu' asta.

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 17 Apr 2013, 20:59

este un avid UL la 300 ron.. eu zic ca e pret bun.. eu am unu si imi place f mult :)

nu am nici o legatura cu vanzatorul si nici nu vreau sa ii fac reclama :respekt:
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

luci833
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de luci833 » 31 Oct 2013, 12:50

salutare tuturor
ce parere aveti de k
lansetele astea:Sakura Shinjin Sis 602 L 1,83m*2 2-7gr & Sakura Shinjin Sis 702 L 2,13m*2 2-7gr
aplicati ar fi la celean,biban si pastrav mai mult pa rauri,cu lingurite ancapand de la 00 si pana la voblere de maxim 4g
buget ar fi la vreo 500 ron asta mai include si firu de 0,08mm.
multumesc si astept raspunsurii :respekt:

Scrie răspuns