Ce voblere folositi ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Eugen are dreptate,carligele simple( si chiar si cele duble de calitate ) sant mai bune decat triplele la pescuitul rapitorilor,asigurand o penetrare mai profunda,deci ratari mai putine.
Incercati folosind carlige simple si veti vedea mai putine ratari si alt avantaj,veti pierde mai putine linguri ,voblere,etc.
Jean Scurtu
Incercati folosind carlige simple si veti vedea mai putine ratari si alt avantaj,veti pierde mai putine linguri ,voblere,etc.
Jean Scurtu
Ce anume,Eugen?eugen scrie: acum nu ma mai intereseaza intrucat am descoperit ca pe unde merg eu exista alte naluci are pot sa suplineasca cu succes voblerele.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Wave,esti pe un forum populat de romaniWavedancer scrie:
Si daca 400.000 lei/ bucata ti se pare mult, ce zici de voblerele MegaBass care ajung pina la 50$/bucata?! (vezi http://www.anglersattic.com/Cart/megabass/ , modelul SRX GRIFFON #01Q4 KILLER)

- costica_fishing
- veteran
- Wavedancer
- veteran
Daca imi permit un Megabass sau nu, este problema mea personala. Dar oricum, n-as da 50 de dolari pe o "consumabila", dintr-un simplu calcul mercantil: cu 50 dolari imi cumpar 6-10 voblere de la alte firme. ost-ul ala era numai un simplu exemplu, apropo de "cit de scumpe sint voblerele Rapala". Scuze, daca am jignit pe cineva!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Wave,nu ai jignit pe nimeni,pe mine in nici un caz.Wavedancer scrie:Daca imi permit un Megabass sau nu, este problema mea personala. Dar oricum, n-as da 50 de dolari pe o "consumabila", dintr-un simplu calcul mercantil: cu 50 dolari imi cumpar 6-10 voblere de la alte firme. ost-ul ala era numai un simplu exemplu, apropo de "cit de scumpe sint voblerele Rapala". Scuze, daca am jignit pe cineva!

- Wavedancer
- veteran
Greu de raspuns la "chestiunea" asta Michael! Gasesti voblere excelente la un pret mediu de 6 dolari (200.000), dar se prind pesti si cu "chinezisme" de 15.000 sau cu "japonisme" de 50 de dolari. Alegerea e numai a pescarului. Dupa "gust", inspiratie, necesitati, portofel, etc.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Asa este,niste naluci facute cu putin bun simt,care trebuie jucate un pic,daca ai bafta,iei peste.Nici voblere de 50 $,dar nici chinezisme...Eu zic ca Salmo,face treaba ca si Rapala,daca insisti.Acum 7-8 ani am inceput sa cumpar Rapala(Finland,Ireland),si erau de o calitate mult mai buna decat acum,chiar daca acum sunt mai sclipitoare.
cred ca este si greu ca sa le cumperi dupa ochi....
...mergi la magazin , dai cu ochiu bineinteles la pret si te opresti la gama care iti permite prietenu cel mai bun (buzunaru)....dupa care la testat in prima balta sau cei mai nerabdatori in cada
sa nu dam nume 
si cred ca asa iti poti face o idee...
deasemenea mai raman si studiile de caz de pe malul baltii de la "vecinu"...mai vezi un "specimen" , ii studiezi miscarea si rezultatele si apoi actionezi
...nu ma inscriu printre ceice-si pot permite voblere mai scumpe , ...iar ultimul achizitionat a fost un Cozma ...in jur de 160.000 lei
...mergi la magazin , dai cu ochiu bineinteles la pret si te opresti la gama care iti permite prietenu cel mai bun (buzunaru)....dupa care la testat in prima balta sau cei mai nerabdatori in cada

si cred ca asa iti poti face o idee...
deasemenea mai raman si studiile de caz de pe malul baltii de la "vecinu"...mai vezi un "specimen" , ii studiezi miscarea si rezultatele si apoi actionezi
...nu ma inscriu printre ceice-si pot permite voblere mai scumpe , ...iar ultimul achizitionat a fost un Cozma ...in jur de 160.000 lei
-
- utilizator nou
ce voblere folosesti?
Folosesc voblere facute de mine
Cine mai stie sa faca voblere artizanale (sunt mai prinzatoare de cat cele din comert facute la norma
,cel putin pentru mine si cativa prieteni de ai mei) sa-mi trimita raspuns pe forum pentru schimb de opinii. P.S Fac voblere de 15 ani pe cand in Romania nici nu se gaseau pe piata.

cristi