Ce voblere folositi ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 03 Sep 2004, 11:31

3d minnow-ul mi l-am cumparat eu din New York, si dat fiind pretul cam piparat (era 14$ la reducere), am luat numai unul. Asa imi trebuie. L-am vazut pe site la Cabela's, dar pt 2-3 voblere costa mai mult shipping-ul decit voblerele. In plus, ma intreb daca trimit ei in Romania... Cu prima ocazie cind ajung la Bucuresti, dau de veste...
Crystal Minnow Deep Diver il au prietenii mei, arata super...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 03 Sep 2004, 11:38

daca ala e un diver cu barbeta foarte lunga, l-am vazut la magazinul despre care-ti vorbeam. aproape 400k! sigur erau si mini beams, le tin minte pentru ca le ochisem demult ca naluci valabile pentru clean. de asemenea, la un pret piperat.

despre adus de afara, nu te apuca sa faci supozitii pana nu incerci. in continuare iti spun ca sugestia lui wavedancer este cea mai buna optiune. dar e treaba ta ce vrei sa faci. daca vrei acel numar de tel, gasesti adresa mea de mail pe pagina de profil.

salutare!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 03 Sep 2004, 12:06

Nu stiu cum e acum, ma refer la catalogul Cabela's din 2003, in care scria ca shipping-ul e xx% din valoare, dar nu mai putin de 30$. Iar mie altceva, acum, chiar nu imi trebuie, ca sa-mi renteze sa fac o comanda mai serioasa. Adica mi-ar trebui mie, dar dupa ce tocmai mi-am luat un bat, am cam depasit cota alocata..
Apropos, a pescuit careva cu Cormoran Blackstar Powergrip CM, 2,70, 10-60g? Eu acum l-am achizitionat, dar inca nu l-am incercat. Mai am un Powergrip mai vechi (fara inele SIC) si am o parere f. buna despre el.

Flyer
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Flyer » 04 Sep 2004, 20:47

Legat de volblerele Rapala pot sa spun ca una din probleme este carligul (ancora) si asta am observat-o pe parcursul anilor. NU sunt destul de bine ascutite. Uni nu considera a fi acesta un impediment dar este ca la un "atac nehotarat" al rapitorului sunt foarte mici sanse sa il prinzi.
Eu am folosit intr-o vreme (acuma nu mai exista sau nu am gasit eu) voblere MASH. Erau produse de un clujean si au dat intotdeauna rezultate. Nu aveau o paleta coloristica foarte bogata (3-4 culori maxim) si foarte simplu asezate.
Inainte de miscarea pe care voblerul o imita in apa este culoare. Inca mai folosesc voblere vechi care se vede ca dau rateuri de multe ori dar culorile sunt cele care trebuie in acea zona de pescuit avand in continuare efectul dorit.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Sep 2004, 21:18

Daca singura problema este ca ancorele nu sunt ascutite....eu le mai ajustez uneori cu o piatra abraziva.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 06 Sep 2004, 08:56

Pt. Eugen:
Intradevar Yo-Zuri Crystal Minnow Deep Diver are o barbeta foarte lunga! Dar mai bun pentru uz "general" e modelul "suspending". Mini Beans-urile sint excelente si la biban mare! Am un amic care a "capacit" unul de aproape un kil cu o "boaba" d-aia.

Pt. Flyer:
Nimeni nu te impiedica sa ascuti ancorele sau eventual sa le schimbi cu altele de aceeasi marime, de la alt fabricant (in opinia mea Owner Stinger seriile 31 si 41 sint cele mai bune)
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

danielT
junior
junior

Mesaj de danielT » 06 Sep 2004, 12:40

Wave- ti se par yo-zuri la fel de bune ca si Rapala? Te intreb ptr. ca la pretul de 400k, parca nu merita sa experimentez, mai ales ca in vest Rapala pot fi cumparate din Ungaria la aprox. 6euro/bucata, si pana acum nu am avut nimic de reprosat la nici o bucata. Si intradevar unele modele se fac in estonia si irlanda dar in afara de un reglaj ptr. deviere nu au avut nici un defect, dar se poate sa mai existe si rare "rateuri" dar care pot fi observate si refuzata piesa defecta.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 06 Sep 2004, 13:00

NU pot face o afirmatie neta "Yo-Zuri sint mai bune decit Rapala" sau invers! Fiecare au avantaje si dezavantaje. De exemplu nici un model Rapala nu are "Weight Transfer System" (sistemul de transfer al greutatii, la lansare) pe care il au modelele Yo-Zuri. Pe de alta parte modelul rattling de la Rapala (Rattlin' Rap) bate de departe modelul celor de la Yo-Zuri (3D Vibe). De asemenea in domeniul "micro" Rapala Mini Fat Rap" nu poate fi comparat cu Snap Beans-ul celor de la Yo-Zuri. Si exemplele pot continua. As zice ca modelele celor doua firme se completeaza, nu concureaza.

Si daca 400.000 lei/ bucata ti se pare mult, ce zici de voblerele MegaBass care ajung pina la 50$/bucata?! (vezi http://www.anglersattic.com/Cart/megabass/ , modelul SRX GRIFFON #01Q4 KILLER)
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Sep 2004, 14:15

Fratilor, voi de unde va cumparati voblerele, ca la noi /Timisoara/ un Rapala e 400k. Despre cit de bun e un model de la o firma sau alta? Am mai scris ca dupa parerea mea, un vobler bun e cel in care ai incredere, dai mult cu el si inveti sa il conduci corespunzator. Sigur ca exista si "specialitati": la modelele rattling ar fi si Bill Lewis. Iar la suspending tot pling eu dupa Yo-zuri 3D

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Sep 2004, 15:50

. De exemplu nici un model Rapala nu are "Weight Transfer System" (sistemul de transfer al greutatii, la lansare) pe care il au modelele Yo-Zuri.

Rapala Long Cast are acest sistem cu siguranta. Cred ca si popperele Rapala.

Dar de lunde luam Yo-zuri in Ro?

Scrie răspuns