Ce scule sa folosesc la avat?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
ia'ti 30 e ceva mai "tzapana" decat 20....Claudiu Andrei scrie:Ok.Sa zicem ca raman la piticii mei...Okuma Alumina....sa fie 20 sau 30...vb strict pt avat? de lanseta ce imi puteti spune?
poti incepe ca un bat de la cormoran (black bull sau blackstar-daca ai bani) sau ceva shimano...
am folosit un cormoran carb-o-star timp de aproape 2 ani am prins cu ea aproximativ cam toate speciile de pesti-stiuca, salau, somotel, biban, avat, clean, pastrav, crap, caras, rosioara...e un bat ok...l'as fi tinut ca amintire dar a sfarsit in portiera masinii, inca mai am o particica din el pe un blank all-star si se pare ca i'a transmis acestuia tendita sa prinda peste

- Claudiu Andrei
- junior
salut andrei
m-ai intrebat pe privat de scule de avat
eu pescuiesc cu scule absolut atipice
am un bat 2,70 m cu putere de aruncare pana la 5 oz, dar batul este loomis hot shot ( moale pe varf si rezerva de putere, de fapt cred ca oricum n-ar putea arunca 5 oz )
acelasi bat il folosesc si la jigging cu 50 de grame sau la somn la vobler
ca mulineta folosesc o daiwa capricorn marimea 3500
fir textil power pro 15 lbs
m-ai intrebat pe privat de scule de avat
eu pescuiesc cu scule absolut atipice
am un bat 2,70 m cu putere de aruncare pana la 5 oz, dar batul este loomis hot shot ( moale pe varf si rezerva de putere, de fapt cred ca oricum n-ar putea arunca 5 oz )
acelasi bat il folosesc si la jigging cu 50 de grame sau la somn la vobler
ca mulineta folosesc o daiwa capricorn marimea 3500
fir textil power pro 15 lbs
-
- veteran
- Claudiu Andrei
- junior
- Claudiu Andrei
- junior
Mai e Sahara cu 6,3 : 1. Am scos untu din una vreo 5 ani si inca functioneaza ireprosabil.costi scrie:Exceller e ok, insa daca te gandesti doar la avat as prefera o mulineta cu raport de multiplicare mai mare..... uneori e nevoie si de speed....
Din cate stiu eu majoritatea Daiwelor au raport de recuperare mai mic, undeva pe la un 4.7.
Personal as prefera una cu raport de recupare mai mare..... chiar daca momentan pt. avat folosesc si eu tot o Daiwa.....
Din pacate nu prea mai gasesc mulinete de spin cu raport de recuperare peste 6.0... Poate nu stiu eu unde sa caut![]()
![]()