Ce scule sa folosesc la avat?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 24 Mar 2008, 21:39

nu cred ca e mit.... e normal ca una cu ratio mai mare s aiba mai multi dinti, si mai mici ca la cele cu ratio mai mic....

Da ca sa revin on-topic....

De pe piata noastra si la un pret care nu rupe la buzunar eu as da cu:

http://www.totalfishing.ro/maver-strali ... -3326.html

La avat si eu as prefera daca dau de pe mal un 2.40, cu puterea undeva intre 10-30 g, asta depinde si ce naluci folosesc.

si ca mulinete unda din astea:

http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... -2970.html

http://fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=214

Daca vrei sa strici mai multi bani, sau nu vrei neaparat ceva ce se gaseste pe piata din Romania, atunci alegerile cresc......

Oricum, sigur mai sunt si alte alegeri de luat in calcul... eu doar am expus o parere personala.....

:wink:
Imagine

fish_hunter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fish_hunter » 24 Mar 2008, 21:40

-Ionut the carp- : depinde de angrenaj. Wormshaft, alea-alea. Sistemul clasic cu roata dntzata-melc se cam duce R.P.D., vorba ta. Si aici ma refer la Shimano Exage, Nexave. Alivio, nu mai zic, ca care 1 rulment... Insa cu un TwinPower model 2004 tambur de 3ooo, nu mi-e rusine. Sau Super GT-FA, dar nu se mai fabrica. Dar.. stiai ca Super-ul are in compozitia mecanismului roti dintate din plastic (!!) ?? Oricum, la avat face fatza... ca doar nu dai cu Salmo Warior de 72 gr....
8)
... too good to be light!

fish_hunter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fish_hunter » 24 Mar 2008, 21:42

costi, aici vb-im de mulinete sub 3 milioane, sau? Tehnium-ul nou e cam 3,3milioane la Szeged la magazin, cu 10% reducere, in ideea ca Ft-ul este 143 lei vechi. De ce nu Tehnium Magnesium?? ;P

fish_hunter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fish_hunter » 24 Mar 2008, 21:46

Eu am un Mitchell 300 x. 5 rulmenti, wormshaft. E cam greutza, recunosc, dar ekilibreazaz bine un batz de 2,7m Stiti ceva de Mitchell 300 Xe ala nou? cika 8 rulm., worm.. ica 284gr.... Doar 1,57 mil lei vechi!

http://www.totalfishing.ro/mulineta-mit ... -2212.html

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 24 Mar 2008, 21:49

Nu cred ca a zis nimeni nimik de o suma limita.... insa banuiesc ca Claudiu Andrei, initiatorul topicului e incepator, de aceea si intreaba ce scule sa foloseasca.... so.. nu ma gandesc ca ar da foarte multi bani pentru inceput pe o mulineta.... poate nici atat cat costa un Technium....

Si pentru Technium nu tre mers la Szeged, o gasesti si pe linkul pus de mine la putin peste 330 de lei..... cam cat e si la Szeged, insa nu mai tre' sa te deplasezi... vine mulineta la tine :lol: :lol: :lol:

Oricum, eu dadeam exemple de mulinete care le gaseste la noi in umila Romanica :lol: :lol:
Imagine

fish_hunter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fish_hunter » 24 Mar 2008, 21:55

costi, bine zici. Yo stau la Arad, Szeged-ul e aproape de mine, si am prieteni pescari nebuni carept. o nimica-toata merg pana la Szeged si in cazl asta ii insotesc . Apropo, acuma in weekend e xxx Expo la Budapesta... Cred ca "infectatii" deja pun la cale un microbus 8+1... Lista.. Nr-e de tel...
Na, acolo ao ce vedea. Probl.e ca vor fi multe noutazi. Fire Blood, etc.etc..

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 24 Mar 2008, 21:58

Stiu cum e... insa din pacate nu toata lumea sta aproape de granita.... si sa ma duc pana la Szeged as mai da peste 150 de lei pe benzina, dus intors.... pai asa nu e mai bine sa stau acasa si sa vina ea la mine :lol: :lol: :lol:

Cat despre targ.... pantru ala merita si mai mult

:lol: :lol: :lol:
Imagine

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 24 Mar 2008, 22:01

[quote="RYOBI"]subscriu si eu la ce a scris ionut: exceler raport bun pret calitate[/quotEu am avu si okuma alumina si exceler plus. Sunt bune mandoua. la reprezentantul arrow iei doua alumine la pret de un exceler. Dar am pastrat excelerul. E o mulineta domneasca.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 24 Mar 2008, 22:22

xxx_hunter scrie: Stiti ceva de Mitchell 300 Xe ala nou? cika 8 rulm., worm.. ica 284gr.... Doar 1,57 mil lei vechi!

http://www.totalfishing.ro/mulineta-mit ... -2212.html
eu am vandut o astfel de mulineta cu 120roni...le bagam la match si feeder din cand in cand...bunicele dar fara pretentii...cam ca o ecusima sa zic asa...

Claudiu Andrei
junior
junior

Mesaj de Claudiu Andrei » 24 Mar 2008, 23:21

Ok.Sa zicem ca raman la piticii mei...Okuma Alumina....sa fie 20 sau 30...vb strict pt avat? de lanseta ce imi puteti spune?

Scrie răspuns