mmm... nu stiu ce sa zic, te-ai cam aruncat la bani si la lanseta si la mulineta mai ales ca inteleg ca abia anul asta debutezi la clean. Pe de alta parte, te inteleg, ca si eu pana nu mi-am adus o lanseta din SUA nu m-am lasat, dupa aia mi-am luat Cormoran ULX

si tot asa. O sa vezi ca nu te opresti aici, buget sa fie

.
Ca varianta de mulineta, ai fi avut un Abu Garcia UL 100 parca ii zice (nu stiu daca se mai gaseste). E ceva la 175-180 gr. Eu o am de 3 ani. E adevarat ca pescuiesc doar 3 luni cu ea pe an si nu in fiecare zi, insa e o mulineta buna pentru clean.
Si acum, vorbind serios, cam orice chinazarie care nu e din plastic merge la cleanul din Romania

. Ca vrem o mulineta mai usoara si care se invarte mai bine, asta e alta discutie. Eu de exemplu imi dau seama ca cel mai mare pericol e sa am buget sa imi iau un Luvias in momentul asta

. Desi evident ca toate Okumele de 15 care le am scot orice clean din apa fara sa am emotii (in weekend am scos un salau de 3,5 - 4 kg de nici nu a facut figuri) e clar ca jumatate din pescarii de pe garla se descurajeaza si pleaca acasa

cand scoti la vedere un ULX cu un Luvias atasat. Sunt la urma urmei si niste jucarii de oameni mari si cu siguranta ca pentru cei din categoria "profi" diferenta se simte in contextul unei competitii.