ce parere aveti de firele de la BERKLEY.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 17 Mai 2005, 12:38

Ia uita-te tu aici.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Mai 2005, 12:51

been there. ai dreptate. orice ar fi, I don't like it at all.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Mai 2005, 17:00

pai normal ca nu-ti place, daca-i facatura hehe

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Mai 2005, 17:21

mai degraba eroare de bobinaj :)

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Mai 2005, 19:19

Wavedancer scrie:Salut Eugene!

:?: De unde ai scos Fireline XDS la 8 lbs, cind Berkley declara ca nu face mai subtire de 35 de lbs?! :?:
Wave,

Asa credeam si eu pana nu am cumparat de la un magazin a lui BERKLEY fir XDS de 8lb.La intrebarea mea cum de exista deoarece in catalog e de la 35lb. in sus mi s-a raspuns ca se face si mai subtire dar e pt. piata europeana(asa ca poate sa citeasca si Dan ca nu e facatura ci e chiar XDS BERKLEY).

Nu neaparat tot ce e BERKLEY e bun,de exemplu mie poti sa-mi dai gratis VANISH fluorocarbon cat vrei ca nu ma intereseaza ,merg tot pe fluorocarbonul japonez,care e mult,mult mai bun.

Nu am putut sa-mi dau cu parerea despre firele mono BERKLEY(exceptand VANISH pe care nu-l recomand nimanui),deoarece eu pescuiesc numai cu fir textil si leader fluorocarbon si deci nu stiu din experienta mea cat sunt de bune.

Insa cu mana pe inima va recomand DAMYL TECTAN-UL(cu TECTAN de 0.08mm. am prins avatul de 3kg. ce e in Galeria Foto si cred ca aceasta spune destul despre TECTAN)

Nu stiu cat de bun e XDS deoarece 8lb. pt. mine e un fir gros si nu l-am incercat si pescuiesc in continuare cu FIRELINE de 4lb.

@Adi Lucuta,

Leaderul mono folosit,chiar daca area rezistenta mai mare decat FIRELINE folosit pe mulineta se rupe mai repede datorita efectului de strangulare a firului mono,pe cand FIRELINE e multifilar si strangularea la nod nu are acelas efect ca la mono.

Eu la FIRELINE 4lb. am folosit si fluorocarbon de 10-14lb.,desi acesta ar rupe FIRELINE de 4lb.pt. a nu fi taiat de dintii pestilor din Golful Mexic(dovada e red xxx-ul din Galeria Foto),dar mulineta e reglata pt. 4lb.

Jean Scurtu

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 18 Mai 2005, 08:23

Nea Jeane,

Nimeni nu pune la indoiala vorbele dumitale, doar ca ce mi-a povestit Eugen despre firul ala m-a facut sa ma mir. Cum zice el, s-ar putea sa fie o eroare de bobinare sau etichetare a firului.
In rest consens total apropo de Vanish si Tectan.

Sanatate maxima!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 18 Mai 2005, 08:58

Nea Jeane,

Am cautat pe site-urile europene. Cei de la Berkley au avut dreptate partial, in sensul ca exista Berkley XDS mai subtire, dar cel mai subtire gasit a fost de 0,13 mm cu rezistenta de 7,78 kg (17 lbs).

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Mai 2005, 11:08

wave,

la cat de diversificata a ajuns sa fie piata nu m-ar mira sa fi ramas in urma baietii cu update-urile la site-uri. tinand cont ca a fost luat dintr-un magazin berkley, ar fi putut fi decat whiplash, fireline clasic sau gorilla, insa nu e cazul, ala de la mine este si fuzionat si impletit (impropriu spus impletit, mai degraba rasucit). are cam 0.16, posibil sa fie mai rezistent de 8lbs ca am indoit niste jiguri cu el. oricum, nu e vreo revolutie, forget it, pp-ul la 8lbs e mult mai fain.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 18 Mai 2005, 18:40

Wavedancer scrie:Nea Jeane,

Am cautat pe site-urile europene. Cei de la Berkley au avut dreptate partial, in sensul ca exista Berkley XDS mai subtire, dar cel mai subtire gasit a fost de 0,13 mm cu rezistenta de 7,78 kg (17 lbs).
Wave,

Eu l-am luat de la un magazin a lui BERKLEY si tu sti ca aici nimeni nu cere dupa diametru ci dupa rezistenta in lb.

Cand am vrut sa comand niste FIRELINE 4 SI 6LB. mi-au spus ca nu au momentan ,cel mai subtire pe care il au e de 8lb. si e XDS.
Spunandu-le ca stiu ca XDS nu se face sub 35lb. mi-au explicat ca se face dar numai pt. piata europeana.Daca ei au mintit va mint si eu,dar cred ca nu au mintit si poate ne spune Tudor daca se gaseste aceasta marime(8lb.=3,6kg.) pe piata franceza.

L-am comandat tocmai sa-l trimit in Romania (intrucat eu nu pescuiesc cu fire asa groase-nu am nevoie pt. pestii pe care ii prind si pt. locurile unde pescuiesc)convenindu-mi pretul de cumparare, mai mic decat in majoritatea magazinelor de pescuit.

Fir intins,

Jean Scurtu

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 18 Mai 2005, 19:17

Am aruncat acuma un ochi pe doua siteuri de vinzare pe net si nu am gasit xds mai subtire de 0,13 mm.
Eu utilizez 0,23...

Scrie răspuns