Nod Mahin !toni f scrie:era un nod similar cu cel albgright doar ca in loc de o bucla simpla pe firul gros se facea un nod normal, se trecea firul mai subtire prin nod dealungul firului gros, se infasura de 10 ori firul subtire in jurul celui gros in directia opusa nodului, se revenea inspre nod cu 6 spire, se trecea firul subtire inca o data prin nod in directia din care venea, si dupa ai se strangeau si spirele si nodul si ala era ......
mi s-a parut cel mai bun nod linie inaintas, si l-am folosit ani buni cat am pescuit la crap .....
are cineva idee cum se numeste ?
ce nod folositi la textil pt leader?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
http://fishingclub.com/video/articletyp ... episode-13
Varianta modificata la albright,ceva mai bun ca uni to uni...
Varianta modificata la albright,ceva mai bun ca uni to uni...

multumesc, mare sef !!!!!
ala era
daca diferenta de diametru este mare intre cele doua fire ( ex cum dadeam eu la crap cu stren original hi vis gold diamentru 0.29 linia si amnesia transparenta de 20 de livre care cred ca era ceva de 0.45-0.5 pe post de inaintas) , chiar nu exista nod mai bun decat mahin asta ...
spirele din firul subtire se strang conic si acopera frumusel nodul de la firul mai gros, si trece excelent printre inele ....
adi, uni knot nu mere de unu singur .. tre sa-l faci pe ambele fire ... in cazul in care unul dintre ele este semnificativ mai gros decat celalat, daca faci uni si cu firul gros iese ceva foarte dizgratios, si care face scandal la trecerea prin inele ....
nici albright nu-mi place, pt simplu motiv ca, desi iese superb ca prezentare, risti sa se desfaca in primul rand, si doi, mustata de la firul gros, indiferent cat de mic taiata, este orientata in directia aruncarii, si din experienta mea pocneste prin inelele alea ca toti dracii ...
ala era

daca diferenta de diametru este mare intre cele doua fire ( ex cum dadeam eu la crap cu stren original hi vis gold diamentru 0.29 linia si amnesia transparenta de 20 de livre care cred ca era ceva de 0.45-0.5 pe post de inaintas) , chiar nu exista nod mai bun decat mahin asta ...
spirele din firul subtire se strang conic si acopera frumusel nodul de la firul mai gros, si trece excelent printre inele ....
adi, uni knot nu mere de unu singur .. tre sa-l faci pe ambele fire ... in cazul in care unul dintre ele este semnificativ mai gros decat celalat, daca faci uni si cu firul gros iese ceva foarte dizgratios, si care face scandal la trecerea prin inele ....
nici albright nu-mi place, pt simplu motiv ca, desi iese superb ca prezentare, risti sa se desfaca in primul rand, si doi, mustata de la firul gros, indiferent cat de mic taiata, este orientata in directia aruncarii, si din experienta mea pocneste prin inelele alea ca toti dracii ...
Uni to Uni il folosesc si e excelent zic eu, marele avantaj este ca majoritatea fortelor e preluata de faptul ca nodurile se opresc unul in celalat si firele nu se strang unul pe celalalt foarte tare, e bine sa aiba multe spire si sa fie puse unul langa altul corect, udati bine inainte de innodare si strangeti progresiv. Valabil si pentru trilene si trilene modificat de care ziceam, nu stiu sa uploadez poza aici numa daca va uitati in galerie la mine, pun acuma.
uitati-va putin la tailandezul asta istet
http://www.youtube.com/watch?v=TpuzldOMOTc
fiind un utilizator fervent al nodului albright, istetul asta mi-a usurat munca enorm de mult.
simplu si extrem de eficient, iar daca mai cautati, vedeti ca mai gasiti cateva trucuri si gadgeturi foarte utile
http://www.youtube.com/watch?v=TpuzldOMOTc
fiind un utilizator fervent al nodului albright, istetul asta mi-a usurat munca enorm de mult.
simplu si extrem de eficient, iar daca mai cautati, vedeti ca mai gasiti cateva trucuri si gadgeturi foarte utile
- johnnybravo
- Moderator
am folosit uni2uni si dupa ce-am pierdut o gramada de textil, thanx 2 adilucu si radu cioara, am trecut la bimini twist + clinch care apoi l-am inlocuit cu trilene.
acum incerc sa ii conving si pe altii de varianta asta dar nah...fiecare cum e invatat
avatanjul uni2uni este ca ai o rezistenta a ansamblului mai mare un pic fata de bimini twist + trilene dar dezavantajul major ii faptul ca se rupe la intamplare, ba leader-ul ba textilul, lucrul asta nu se intampla la bimini twist + clinch/trilene.
am folosit pp 15lbs + yo-zuri mirage 16lbs in variantele uni2uni si bimini twist + clinch, acum folosesc si pp 10lbs + yo-zuri mirage 16lbs in varianta bimini twist + trilene si nu se rupe textilu'
is curios cum merge pp 10lbs + yo-zuri h2o 20lbs la bimini twist + trilene...o sa va zic
acum incerc sa ii conving si pe altii de varianta asta dar nah...fiecare cum e invatat

avatanjul uni2uni este ca ai o rezistenta a ansamblului mai mare un pic fata de bimini twist + trilene dar dezavantajul major ii faptul ca se rupe la intamplare, ba leader-ul ba textilul, lucrul asta nu se intampla la bimini twist + clinch/trilene.
am folosit pp 15lbs + yo-zuri mirage 16lbs in variantele uni2uni si bimini twist + clinch, acum folosesc si pp 10lbs + yo-zuri mirage 16lbs in varianta bimini twist + trilene si nu se rupe textilu'
is curios cum merge pp 10lbs + yo-zuri h2o 20lbs la bimini twist + trilene...o sa va zic

FG knot , fara dubii
http://picasaweb.google.es/petre234/Ju# ... 4057662386
In spatele meu apa are o medie de 28 de metri ( am metered pe un tambur ) . Are aceasta adincime la 3 m de mal , pescuiesc de pe muchia unei prapastii , in unele locuri daca lansezi bine si lesi pe fund vezi fundu tamburului de 5000 !
Locu ii presarat cu bolovani cat casa , pesteri , gauri unde stau pestii !
Textil direct ii o utopie , iar un metru de leader ii o utopie de un metru
, nu mai mult !
Dau cu leader de 7-8 m , la 20 lb textil si leder de 25 , si folosind FG knot si Clinch la agrafa daca agat pierd pe la agrafa !
Raman cu leaderu mai scurt putin , leg alta agrafa si continui !
Ii un nod care merge super prin inele !
Parerea mea
, daca dai in agatatura cu leader fluorocarbon te intereseaza sa ai o combinatie in asa fel aleasa incat sa poti pierde pe la nodu de la naluca ( nu-i neaparat sa pui agrafa ) , intr-un mediu unde te intalnesti cu bolovani cat masina si busteni grosi un metru de leader nu rezolva nimic , citeva metri da , insa asta presupune ca nodu sa iasa usor prin inele , pe linga rezistenta . Ori mai rezistent ca FG nu cunosc , am dat mult cu bimini care ii peste Uni-to-uni , insa nu cat FG !
Uni-to-Uni o fi bun la jigging in apa dulce , salau insa ca si fighter ii zero ! Pe nici o pagina de deep jigging nu o sa gasiti Uni-to-uni , si nici Albright , pur si simplu nu tin la stres adevarat !

http://picasaweb.google.es/petre234/Ju# ... 4057662386
In spatele meu apa are o medie de 28 de metri ( am metered pe un tambur ) . Are aceasta adincime la 3 m de mal , pescuiesc de pe muchia unei prapastii , in unele locuri daca lansezi bine si lesi pe fund vezi fundu tamburului de 5000 !
Locu ii presarat cu bolovani cat casa , pesteri , gauri unde stau pestii !
Textil direct ii o utopie , iar un metru de leader ii o utopie de un metru

Dau cu leader de 7-8 m , la 20 lb textil si leder de 25 , si folosind FG knot si Clinch la agrafa daca agat pierd pe la agrafa !
Raman cu leaderu mai scurt putin , leg alta agrafa si continui !
Ii un nod care merge super prin inele !
Parerea mea

Uni-to-Uni o fi bun la jigging in apa dulce , salau insa ca si fighter ii zero ! Pe nici o pagina de deep jigging nu o sa gasiti Uni-to-uni , si nici Albright , pur si simplu nu tin la stres adevarat !
Pai aia era ideea, sa fie foarte rezistent. Cu agatatul asta e... te-ai agatat te-ai agatat... unii au rupt si betzele incercand sa se dezgate. Oricum e de recomandat ca linia principala sa nu fie mai subtire de jumatatea liderului, de ex: dai cu textil 0,10 pui un florcarbon 0,20, asta pentru ca la diferente mari intre diametre este posibil ca si uni2uni sa foarfece monoul, dar executat corect cum spuneam, nu cred. In cazul asta ar trebui sa se rupa tot timpul mono si nu pe la nod deci obtii o rezistenta maxima a liniei. Am vazut si situatii de intepatura in peste mare si urat in care i s-a rupt chiar in momentul intepaturii si fix pe la nodul dintre leader si linie. Asta e cel mai nasol lucru. N-ar avea voie sa cedeze textilul inaintea monoului oricum. Eu folosesc 10-12-15 lb textil cu 0,20 - 0,22 mono, undeva pana in 10 lb. Daca ar fi nevoie de 20 lb textil si vreo 0,30 mono ar fi ok si aia dar nu mai prea vad utilitatea unui leader, trecand demult de standardul monturilor de finete sa zic asa.johnnybravo scrie:avatanjul uni2uni este ca ai o rezistenta a ansamblului mai mare un pic fata de bimini twist + trilene dar dezavantajul major ii faptul ca se rupe la intamplare, ba leader-ul ba textilul, lucrul asta nu se intampla la bimini twist + clinch/trilene.