ce ne mai cumparam
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Salutare. Pana acum foloseam la spinning pe lacuri la clean, fir trabucco troutter. M-am gandit sa incerc si river trout si am avut surpriza sa constat in momentul cand am vrut sa-l pun pe tamburul mulinetei, ca firul are culoarea alba. Va intreb a mai folosit cineva asa ceva la voblerit? Culoarea alba se camufleaza bine in apa limpede?
l-am folosit si eu ceva timp ...danone scrie:Salutare. Pana acum foloseam la spinning pe lacuri la clean, fir trabucco troutter. M-am gandit sa incerc si river trout si am avut surpriza sa constat in momentul cand am vrut sa-l pun pe tamburul mulinetei, ca firul are culoarea alba. Va intreb a mai folosit cineva asa ceva la voblerit? Culoarea alba se camufleaza bine in apa limpede?
plusuri - rezista bine tot in timp, se lanseaza tare bine si mi se pare foarte rezistent pentru un mono la grosimea lui inclusiv rezistenta buna la nod ...
minusuri - e foarte foarte elastic !!!
culoarea alba nu mi-a placut nici mie dar pestii nu au fost deranjati prea mult de chestia asta ...
la un moment dat am prins pe dunare un avat in jur de 2,5 kile si foloseam firul asta pe o lanseta Ron Thompson care e parabolica ... vreau sa iti zic ca nu am avut nici un control asupra pestelui din cauza elasticitatii firului si a "moliciunii" lansetei ... pur si simplu s-a curbat aproape de punctul maxim si firul era ca un elastic ... am scos afara pestele tractand-ul cu mulineta ...

dupa aia nu l-am mai gasit in magazin si mi-am luat ceva All-Around parca (un fir albastru) care nu mi se parea sa se compare cu River Trout ... dupa aia am trecut pe textil

si da ... firul de care pomenea vleydyx ... T-Force Super Cast, daca e ala transparent cu ceva argintiu pe rola atunci e misto de tot ... il foloseam indeosebi la clean si cred ca mai am pe un tambur si acum ceva fir dintr-ala de vreo 5 ani

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
SF scrie:Bat si mulineta ! Ai vazut in video ala de l-ai pus viteza de recuperare ?marinica scrie:SF imi spui te rog cam unde am gresit cu cumparaturile pt spinningul marin ?
Nu stiu zau daca o sa reusesti , da ma rog , se poate incerca ! Nu tre numa viteza , ci si lucrat pe viteza aia .
S-ar putea sa gresesc , da ala din video pare un Roosta , probabil de 50 gr .
Firu nu-i tocmai cel mai bun , Spideru se beleste rapid fata de alte fire .
Dintre naluci , cu exceptia popperului nu ai nimic care sa se lanseze , da nimic in ce am vazut ! Si nici de popperu ala nu-s sigur !
Daca te invarti pe unde zici , din ce am vazut pe google map intr-un minut , is ape mici , lufar , leccia , seabass si ceva baracuda , la mai mult nu prea poti spera . Poti acoperi lufaru , leccia si oarecum baracuda cu acelasi echipament , seabassu ii mai diferit .
Fiind ape mici tre sa trimiti departe , poti baga fir relativ subtire , insa tre sa ai naluci cu raza mare de actiune . Nu cunosc pe nimeni sa lucreze astfel de naluci cu scule de cast !
Ai vazut pesti sarind sau rapitori prinsi de altii , mai ii lume la pescuit?
Cauta porturi pe google map daca ii cazu si vezi pe unde vine digu , mergi la punct fix pe exterior (daca te lasa prin interior mai bine) , pina la intrarea in port , ii loc tipic de pescuit , loc clasic de baracuda in orice apa care tine asa ceva , si Meditarrana are destula .
Redheadu ala ii bun , dar daca is departe sau ai vant in fata dai in vana !
ciao colega merci pt sfaturi , cat despre scule ai dreptate daca e sa ma intorc innapoi imi luam o mulineta cu tambur fix si un normal bat de spinning 20-80gr. dar curiozitatea era prea mare si in plus le-am luat la oferta

ciaoooo...

beast master huchohucho
Legat de fire, am folosit (si mai am pe un tambur) River Trout. Nici clenii, nici pastravii nu se sperie deloc de firul alb, chiar in apa limpede 100%. Cica in apa isi mai pierde din "culoare" un pic. Punctul forte e rezistenta foarte mare. Punct minus, asa cum ati mai zis, efectul de guma de mestecat. Acum mi-am luat un fir interesant, de la Berkley: http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 10098.html
Inca nu stiu cum se comporta, dar pare foarte ok. Om vedea.
Inca nu stiu cum se comporta, dar pare foarte ok. Om vedea.