ce ne mai cumparam

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Apr 2011, 11:28

Marinica , te rog nu mai arunca banii pe fereastra omule . Nu ma mananca sa dau sfaturi , insa mi-e mila de tine , te-ai facut cu bat , mulineta , fir si naluci aiurea rau . Scapa de ele la jumate pret si incepe in serios pescuitu marin !

Singuru lucru valabil din tot ce ai postat ii popperu , cu mentiunea ca tre schimbate ancorele , is mult prea mici in comparatie cu corpu , cand o sa ai trasatura (cand? ) de ceva mai bun cat de cat , dintii sau falcile o sa se odihneasca o zecime de secunda pe corpu popperului (il inhata cumva din lateral , se agata mai mult pe ancora de pe burta ) , distanta dintre bratele ancorei fiind prea mica , in urmatoare miime de secunda cand isi da seama ca ceva ii de bai si deschide falcile ancora ta are mici sanse sa agate :wink:
Vezi sa nu pui ceva ancore prea lungi , modele scurte ,Owner ST 56 daca gasesti ii cea mai buna optiune , un Duolock simplu fara vartej si leader fluoro gros in functie de ce dintosi banuiesti ca ai in fata , de la 10 lb pt "spigola"(seabass) la 50 lb pentru "serra"(lufar) .

Unde ziceai ca esti in Italia , mai bine zis pe care parte !

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 05 Apr 2011, 13:39

pikeman scrie:m-am spurcat

:twisted: daiuvaaaaaa

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... -2500.html

:twisted:
teoretic ti-ai luat un CERTATE cu 200e mai eftin si cu 4rulmenti mai putin, asta d c nu zici :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 05 Apr 2011, 14:54

SF scrie: Ma tem ca mai repede :cry:

Freams era un fel de Capricorn japo , una dintre cele mai sonore gafe Daiwa !
Galetu si pickapu prost gandite !

Iti doresc Fir Intins la el Pikeman , sincer , poate ai mai mult noroc , insa sincer , nu as da nici 50 de euro pe un Freams !
hai bre , nu ma necaji , dao dreq, am vazut modelele vechi de freams si aduceau a capricorn (apropo eu am kilarit unu :lol: )

dar asta pare diferit, totusi e zaion body, nu aduce cu Freamsu vechi nici la aspectu interior cel putin din pozele de pe plat, plus ca are drag de 7 si nu o sa o pescui la marin, dar ceva balauri o sa vad si ea asa pana in 15 k :lol:

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 05 Apr 2011, 18:06

SF scrie:Marinica , te rog nu mai arunca banii pe fereastra omule . Nu ma mananca sa dau sfaturi , insa mi-e mila de tine , te-ai facut cu bat , mulineta , fir si naluci aiurea rau . Scapa de ele la jumate pret si incepe in serios pescuitu marin !

Singuru lucru valabil din tot ce ai postat ii popperu , cu mentiunea ca tre schimbate ancorele , is mult prea mici in comparatie cu corpu , cand o sa ai trasatura (cand? ) de ceva mai bun cat de cat , dintii sau falcile o sa se odihneasca o zecime de secunda pe corpu popperului (il inhata cumva din lateral , se agata mai mult pe ancora de pe burta ) , distanta dintre bratele ancorei fiind prea mica , in urmatoare miime de secunda cand isi da seama ca ceva ii de bai si deschide falcile ancora ta are mici sanse sa agate :wink:
Vezi sa nu pui ceva ancore prea lungi , modele scurte ,Owner ST 56 daca gasesti ii cea mai buna optiune , un Duolock simplu fara vartej si leader fluoro gros in functie de ce dintosi banuiesti ca ai in fata , de la 10 lb pt "spigola"(seabass) la 50 lb pentru "serra"(lufar) .

Unde ziceai ca esti in Italia , mai bine zis pe care parte !

ciaoo colega merci pt sfaturi sper sa imi fie de ajutor :P
eu sunt in lazio colleferro la 60km de roma si 50 de nettuno si anzio orasele costiere din lazio !!!
beast master huchohucho

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 05 Apr 2011, 18:11

SF imi spui te rog cam unde am gresit cu cumparaturile pt spinningul marin ?

merci anticipat e mereu o onoare sa te indrume cineva care a trecut deja prin astea !!!
beast master huchohucho

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Apr 2011, 18:54

marinica ... vezi ca sunt o gramda de forumuri italiene despre pescuitul marin, incearca sa vezi pe acolo cam cu ce da lumea ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 05 Apr 2011, 19:01

pai chiar de asta ca studiez de luni de zile aceste forumuri si la final dupa concluziile mele am facut si achizitia ! se poate sa fii gresit pt parerea unora sau chiar am facut-oo, e normal cu timpul inveti si iti dai seama de ce ai nevoie sunt gusturi si idei, depinde cum vin interpretate de fiecare !!! un bat de 2,70 mt. actiune max 80gr. precizez ca e de baitcasting, o mulineta round abu C4, FIR TEXTIL 0,20 si cateva poppere si un floating magnum !!! va las sa judecati voi !!!

daca sunt colegi care fac spinning in mare pe forum, poate imi spun ei ce scule folosesc dupa experienza dobandita cu timpul...???
beast master huchohucho

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 05 Apr 2011, 20:22

Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Apr 2011, 21:33

marinica scrie:........
daca sunt colegi care fac spinning in mare pe forum, poate imi spun ei ce scule folosesc dupa experienza dobandita cu timpul...???
ia legatura cu SF, el se lupta cu balaurii marini pe undeva prin franta

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Apr 2011, 01:49

marinica scrie:SF imi spui te rog cam unde am gresit cu cumparaturile pt spinningul marin ?
Bat si mulineta ! Ai vazut in video ala de l-ai pus viteza de recuperare ?
Nu stiu zau daca o sa reusesti , da ma rog , se poate incerca ! Nu tre numa viteza , ci si lucrat pe viteza aia .
S-ar putea sa gresesc , da ala din video pare un Roosta , probabil de 50 gr .

Firu nu-i tocmai cel mai bun , Spideru se beleste rapid fata de alte fire .

Dintre naluci , cu exceptia popperului nu ai nimic care sa se lanseze , da nimic in ce am vazut ! Si nici de popperu ala nu-s sigur !

Daca te invarti pe unde zici , din ce am vazut pe google map intr-un minut , is ape mici , lufar , leccia , seabass si ceva baracuda , la mai mult nu prea poti spera . Poti acoperi lufaru , leccia si oarecum baracuda cu acelasi echipament , seabassu ii mai diferit .
Fiind ape mici tre sa trimiti departe , poti baga fir relativ subtire , insa tre sa ai naluci cu raza mare de actiune . Nu cunosc pe nimeni sa lucreze astfel de naluci cu scule de cast !

Ai vazut pesti sarind sau rapitori prinsi de altii , mai ii lume la pescuit?
Cauta porturi pe google map daca ii cazu si vezi pe unde vine digu , mergi la punct fix pe exterior (daca te lasa prin interior mai bine) , pina la intrarea in port , ii loc tipic de pescuit , loc clasic de baracuda in orice apa care tine asa ceva , si Meditarrana are destula .
Redheadu ala ii bun , dar daca is departe sau ai vant in fata dai in vana !

Scrie răspuns