ce ne mai cumparam

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
spiridusul
veteran
veteran

Re: ce ne mai cumparam

Mesaj de spiridusul » 25 Ian 2015, 18:02

Suli, da, Savagear sunt. Azi i-am dat la apa, sa vad cum evolueaza. Montat pe un stand-up de 5 grame, sunt fenomenali. Cand recuperezi, se ridica cativa cm de pe fundul apei, iar clestii, antenele si piciorusele vibreaza toate, la caderea pe substrat se aseaza in pozitie defensiva, cu clestii in sus. M-au impresionat prin evolutia lor. Abea astept sa se dezghete baltile.

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 25 Ian 2015, 19:25

Prima oara am pescuit cu asa ceva intr-o toamna pe Olt, acum 6-7 ani. Desi am incercat din curiozitate initial, mi-au salvat o partida care altfel ar fi fost ratata. Anul trecut au facut facut carare prin bibanii argeseni, avand cateva partide cu atac la fiecare lanseu. Asa ca, niciodata nu plec pe balta fara macar un plic de raci la mine.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 25 Ian 2015, 20:29

Costin, ai incercat cu ei si pe Bascov-Budeasa? Eu si acolo vreau sa ii testez, dupa ce am gasit in burta unui salau de 2,8 kg un rac de vreo 15 cm si in burta mai multor stiuci de asemenea raci.

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 25 Ian 2015, 21:24

Nu am incercat, dar mi-ai dat o idee buna.. :respekt:

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 25 Ian 2015, 22:30

Eu am raci de la Z-man foarte realisti. Sunt si flotanti deci in repaus se ridica incet cu clestii in sus. Din pacate nu am avut inca rezultate cu ei. Nu pot zice ca am insistat exagerat de mult dar nu i-am iertat la nici o partida. :mrgreen:

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 25 Ian 2015, 22:47

spiridusul scrie:Suli, da, Savagear sunt. Azi i-am dat la apa, sa vad cum evolueaza. Montat pe un stand-up de 5 grame, sunt fenomenali. Cand recuperezi, se ridica cativa cm de pe fundul apei, iar clestii, antenele si piciorusele vibreaza toate, la caderea pe substrat se aseaza in pozitie defensiva, cu clestii in sus. M-au impresionat prin evolutia lor. Abea astept sa se dezghete baltile.
Incearca sa ai taresti pe substrat imitand un rac in retragere si din cand in cand dai o zvacnitura brusca din varful lansetei imitand o fuga a racului si o sa vezi rezultatul :wink:

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 25 Ian 2015, 22:55

hegedusalin scrie:Eu am raci de la Z-man foarte realisti. Sunt si flotanti deci in repaus se ridica incet cu clestii in sus. Din pacate nu am avut inca rezultate cu ei. Nu pot zice ca am insistat exagerat de mult dar nu i-am iertat la nici o partida. :mrgreen:
Z-man sunt foarte buni dar depinde ce model ai,sunt raci pt.fliping(pescuit in vegetatie deasa)sunt raci care inoata bine recuperinnd fara oprire,sunt raci conceputi sa evolueze bine pe substrat totul e sa sti pe care sa-i folosesti,cand si unde,si cel mai important ca apa sa aiba raci si sa fie in perioada cand sunt activi raci.Degeaba pescuim cand raci sunt inactivi si sunt in gauri sau intre pietre.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 31 Ian 2015, 13:11

Proaspete, de azi:

Imagine

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 31 Ian 2015, 13:14

Foarte fain cel alb. 14 cm??

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 31 Ian 2015, 18:13

13 cm. Nu este alb in totalitate, spatele este maroniu inchis. Cu taietura pe burta si pe spate pentru offset.

Scrie răspuns