ce ne mai cumparam

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Re: ce ne mai cumparam

Mesaj de SVF » 05 Mar 2013, 15:36

andrei-ovidiu scrie: si somn 15-20 lbs maxim...fire bune: Sufix Performance Braid si Sunline Super PE :wink:

30-40 lbs sunt extrem de groase parerea mea...poate daca vizezi numai somni over 20 kile care-s destul de rari :(
Cand vei pati ca mine sa te loveasca in 45 min.toate marfarele(5 :!: )ce treceau prin gara aia,o sa-ti schimbi parerea :lol:Am reusit "sa ma urc" doar intr-unul, cu fir de 15lb.Si era ala mai naspa :lol:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 05 Mar 2013, 15:42

Opaaa...mai traiesti? :respekt:

Stiu de atunci povestea...deh, ce sa zic?...iti zic ce ti-am zis si atunci...caz tipic de ghinion sau ceasu rau pisica neagra :lol: Iti trebuia atunci o lanseta tare sa-i ridici putin peste pragul ala de beton nu firul era de vina cred eu... :roll:

Acuma nu mai ai probleme din astea ca esti cu panglicile :lol: :twisted:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Mar 2013, 15:59

Acolo nu era nici un prag de beton,eram in apa pana la chept pe un baraj si posibil sa nu-i fi putut ridica destul pe unii,desi vreo doi au iesit sus ca submarinele :D si colegul de langa mine s-a speriat si o vrut sa fuga afara,pe bune :lol: :lol:
Si da,la fly nu cred ca o sa mai fie nevoie de aspacardin sau sa ma trezesc noaptea cu gandul la ei :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Mar 2013, 16:02

dap, la fly o sa ii dai afara relax :P
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Mar 2013, 16:03

andrei-ovidiu scrie:Pt Olt in orice conditii de pescuit iti recomand 3 grosimi: avat cu voblere si linguri la distanta 8-10 lbs, salau la jig 10-15 lbs si somn 15-20 lbs maxim...fire bune: Sufix Performance Braid si Sunline Super PE :wink:

30-40 lbs sunt extrem de groase parerea mea...poate daca vizezi numai somni over 20 kile care-s destul de rari :(
eu unul nu as avea curajul sa ma duc la somn cu fire de 15-20lb pentru ca nu am absolut nici o sansa ... mi-au intrat multi cand dadeam la avat si am reusit sa dau afara doar unul ce cred ca avea vreo 5 kg.

nici cu 30-40 nu as avea curajul sa incerc ... pentru mine limita de jos o reprezinta un minim 50lb cu toate ca nu dau cu mai putin de 65 ... 80-ul e la fix :D

cum faci Ovidiule sa scoti sub baraje un somn de 30 de kg cu fir de 15lb, unde curentul a la el acasa si fundul de regula e plin de agatatura sau chestii de care sa se frece firul?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 05 Mar 2013, 16:17

Ma, nu va contrazic, mai ales pe tine Emil pt ca ai experiente nenumarate cu somni...dar la noi sub baraje somnii intra accidental cand se da dupa salau la gume...ft rar se da dedicat dupa ei...stiu vreo 2 pescari care au dat afara de 32 si 36 de kile afara cu 10 sau 15 lbs...PP yellow...o fi noroc, o fi stiinta, habar n-am...cert este ca nu pot sa dau direct cu 65-80 lbs la jig sub baraje in speranta ca-mi intra marfaru'...un amic dadea clasic dupa salau si cand vedea ca intoarce vreo bestie de somn in suprafata scotea ranga din masina cu ditai cablu de fir si jap dupa el dedicat :D ...

Desigur ca bestiile iti dau numai si numai atunci cand nu esti pregatit...este una din legile lui Murphy al pescarilor :lol:

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 05 Mar 2013, 16:19

in asemenea conditii adica in baraje unde de obicei e curent puternic nu prea ai nici o sansa sa scoti unu mare si unu de 10-12 kg pune la incercare echipamentu,eu unu folosesc textil de 40-50 lb si am prins si ceva salai faini cu echipamentu asta dand dupa somn

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Mar 2013, 16:26

andrei-ovidiu scrie:Ma, nu va contrazic, mai ales pe tine Emil pt ca ai experiente nenumarate cu somni...dar la noi sub baraje somnii intra accidental cand se da dupa salau la gume...ft rar se da dedicat dupa ei...[.....]
am inteles Ovidiule acum ideea ... eu ma gandeam ca se da dedicat dupa somn cu fir de 15 :shock:

intr-adevar, sa dau sub baraje la jig cu fir de 80 cautand salaul dar avand in minte sa fiu pregatit de un somn e totusi nebunie curata :lol: si nu as incerca sub nici o forma asa ceva ... ce sa mai pomenesc de inaintasul de 1mm. cred ca ar trebui sa pescuiesc cu 80-100 de grame pentru a prinde fundul :lol:

pentru mine 15lb e limita la avat (rareori am dat in iarna cu 10 dar am observat ca se facea praf la cea mai mica atingere de crengi) ... mai jos de atat nu as pescui dar am prieteni pe aici care pescuiesc in mod regulat inclusiv la avat cu fire de 20-30lb cu gandul de a putea forta cat de cat un somn, care nu e tocmai rar pe aici ...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Mar 2013, 16:42

Emile,nici eu nu cautam atunci somnul cu 15lb, eram cu alte ganduri pe acolo. :lol:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Mar 2013, 17:22

SVF scrie:Emile,nici eu nu cautam atunci somnul cu 15lb, eram cu alte ganduri pe acolo. :lol:
stiu Ilie povestea :wink: si stiu cum nu te poti abtine sa arunci "acolo" chiar daca ai toate sansele sa nu scoti pestele afara pentru ca si eu de cateva ori in timp ce pescuiam la avat si nu aveam alt echipament la mine am aruncat in anumite zone unde am vazut miscare de somn si dupa ce intra ma uitam la el cum pleaca :D

Scrie răspuns