discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
Gerula scrie:andrei-ovidiu scrie:
ba chiar e f. bun un Fast MH de 9' pe un curent f. tare cu voblere de 7-9 cm, grele!
Ce relevanta mai are
greutatea voblerului cand se afla in apa?
parerea mea este ca intra in scena volumul de apa dislocat de catre vobler, volum de apa care nu depinde numai de marimea barbetei ci si de profilul si greutatea volberului! incearca sa pescuiesti pe curent tare cu un bat Moderate sau Moderate-Fast cu un vobler de 7-9 cm si 8-10 gr. poate si mai mult si sa-mi spui cum ti se pare!

-
mihaimircea
- veteran

-
andrei-ovidiu scrie:
intra in scena volumul de apa dislocat de catre vobler, volum de apa care nu depinde numai de marimea barbetei ci si de profilul si greutatea volberului!
hmmm... unu din noi nu a fost prea atent la lectiile de fizica... oricum chiar daca ce ai scris mai sus e adevarat, atunci de referi la forta de impingere inspre suprafata a unui obiect sumbers, cunoscut drept forta lui Arhimede, si care oricum nu prea se leaga de actiunea lansetei.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
Gerula
- veteran

andrei-ovidiu scrie:
parerea mea este ca intra in scena volumul de apa dislocat de catre vobler, volum de apa care nu depinde numai de marimea barbetei ci si de profilul si greutatea volberului! incearca sa pescuiesti pe curent tare cu un bat Moderate sau Moderate-Fast cu un vobler de 7-9 cm si 8-10 gr. poate si mai mult si sa-mi spui cum ti se pare!

Greutatea voblerului nu are absolut nimic de-a face cu volumul de apa dizlocat.
Cu lacrimi Bastus!
-
Sir Caca
- utilizator constant

Intr-adevar greutatea nu are relevanta dar rezistenta opusa la inaintare are relevanta si eu personal imi aleg batul folosit in functie de dimensiunile barbetei respectiv a paletei la rotative nicidecum dupa gramaj.
-
Adi_
- veteran

si daca dai cu un RNR de 7 cm, care nu are barbeta de loc, ce lanseta folosesti?

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Leba
- veteran

-
Adi_ scrie:si daca dai cu un RNR de 7 cm, care nu are barbeta de loc, ce lanseta folosesti?

zic eu: un MF de putere medie, de preferat 2,4m.
eu inca n-am asa ceva...dau cu 2,1, cred ca rateurile ar scadea simtitor la 2,4 sau 2,7.