Ce este mai importanta lanseta sau mulineta?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ce este mai importanta lanseta sau mulineta?
Este interesant de aflat ce credeti despre acest subiect , si va rog sa va raportati doar la aceste doua lucruri, eu prefer intodeauna sa dau mai multi bani pe o lanseta si apoi pe o mulineta buna . Cred ca Cristi Ene are dreptate cand a spus ca o Daiwa in jur de 70 $(pret in USA) te poate multumii, pe cand la lanseta mai stam de vorba . Astept argumente de la voi .
Numai de bine!..
Numai de bine!..
pupu... ce intrebare e asta..?
lanseta sau mulineta..? carligul sau plasa..? terra sau soarele? dumnezeu sau profetul..?
eu am o lanseta de 150E si o mulineta de 10ron. dar uneori mai pescuiesc si cu mulineta daiwa capricorn pe o lanseta telescopica din niro. si binenteles cu bambina sa vad cand prinde salaul twisterul.
sunt curios daca vei primi un raspuns argumentat.
iti zic eu, ca amandoua sunt la fel de importante.
daca stii altceva zi-ne si noua....
lanseta sau mulineta..? carligul sau plasa..? terra sau soarele? dumnezeu sau profetul..?
eu am o lanseta de 150E si o mulineta de 10ron. dar uneori mai pescuiesc si cu mulineta daiwa capricorn pe o lanseta telescopica din niro. si binenteles cu bambina sa vad cand prinde salaul twisterul.
sunt curios daca vei primi un raspuns argumentat.
iti zic eu, ca amandoua sunt la fel de importante.
daca stii altceva zi-ne si noua....
Eu zic numai o chestie:daca ai un bat potrivit cu pestii pe care ii cauti si o mulineta mai proasta,te descurci,dar invers cu o mulineta buna combinata cu un "harag"
nu cred ca faci fata.

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
-
- veteran
La spinning, alegerea lansetei este prioritara si se alege dupa mai multe criterii: dupa lungime, metoda de pescuit, actiune, putere de aruncare, tipul de naluci artificiale, specia de rapitori destinata, tipul de apa, ... , care implica lansete specializate pe domenii inguste de aplicatii. Mulineta se alege astfel incat sa nu dezechilibreze lanseta. Eu cred ca mulineta se alege in functie de lanseta si nu se alege lanseta in functie de mulineta.
eu cred ca sunt importante amandoua
fiecare are rolul ei, de la fiecare avem nevoie de cate ceva care poate fi facut bine sau prost, in functie de calitate
DAR
daca intrebarea ar fi fost: am niste bani si vreau sa-mi fac in timp scule de calitate, nu am bani acum de amandoua, cu ce sa incep ?
raspunsul meu ar fi...... incepe cu mulineta
cu un bat de calitate inferioara te mai descurci, dar cu o mulineta de calitate inferioara fereasca domnul
in primul rand, uzura cea mai mare in timp o are mulineta
un bat bun il ai o viata, o mulineta se uzeaza in cativa ani de folosinta
un bat prost ramane la fel de prost si peste un an, dar o mulineta proasta e varza ( nefolosibila ) dupa cateva partide sau maxim cateva luni, deci trebuie inceput cu o mulineta buna
imi aduc aminte primele mele iesiri la spinning la avat, cand aveam un bat china si o mulineta tot china
ei, batul si-a facut treaba asa cum stia el, in mod constant
mulineta china, dupa 3 partide de spinning cu cateva sute de lansari fiecare cu rotative trase prin apa, a cazut fizic
maraia, avea joc, scartaia, si aseza firul ca un kkt
3 partide de recuperat in sarcina o rotativa, atat i-a trebuit
batul china s-a rupt dupa cateva luni, cand l-am izbit de lustra
fiecare are rolul ei, de la fiecare avem nevoie de cate ceva care poate fi facut bine sau prost, in functie de calitate
DAR
daca intrebarea ar fi fost: am niste bani si vreau sa-mi fac in timp scule de calitate, nu am bani acum de amandoua, cu ce sa incep ?
raspunsul meu ar fi...... incepe cu mulineta
cu un bat de calitate inferioara te mai descurci, dar cu o mulineta de calitate inferioara fereasca domnul
in primul rand, uzura cea mai mare in timp o are mulineta
un bat bun il ai o viata, o mulineta se uzeaza in cativa ani de folosinta
un bat prost ramane la fel de prost si peste un an, dar o mulineta proasta e varza ( nefolosibila ) dupa cateva partide sau maxim cateva luni, deci trebuie inceput cu o mulineta buna
imi aduc aminte primele mele iesiri la spinning la avat, cand aveam un bat china si o mulineta tot china
ei, batul si-a facut treaba asa cum stia el, in mod constant
mulineta china, dupa 3 partide de spinning cu cateva sute de lansari fiecare cu rotative trase prin apa, a cazut fizic
maraia, avea joc, scartaia, si aseza firul ca un kkt
3 partide de recuperat in sarcina o rotativa, atat i-a trebuit
batul china s-a rupt dupa cateva luni, cand l-am izbit de lustra

Ultima oară modificat 11 Feb 2006, 17:37 de către danr, modificat 1 dată în total.
Daca as avea 200 USD, 150 i-as da pe lanseta si 50 pe mulineta.
Consider ca lanseta e mai inportanta ca mulineta. Lanseta e considerata o extensie a bratului. Daca ai avea o mana semiparalizata, nu prea te-ar ajuta la ceva...
Asa si cu lanseta. Cu ea contrezi, cu ea simti, cu ea lansezi, ea amortizeaza socurile, etc. Pestele il aduci din lanseta nu din mulineta!
Deci, lanseta apoi mulineta!
Daca ai bani si de o mulineta mai buna, cu atat mai bine!
Parerea mea
Consider ca lanseta e mai inportanta ca mulineta. Lanseta e considerata o extensie a bratului. Daca ai avea o mana semiparalizata, nu prea te-ar ajuta la ceva...
Asa si cu lanseta. Cu ea contrezi, cu ea simti, cu ea lansezi, ea amortizeaza socurile, etc. Pestele il aduci din lanseta nu din mulineta!
Deci, lanseta apoi mulineta!
Daca ai bani si de o mulineta mai buna, cu atat mai bine!
Parerea mea

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
personal as pune mulineta prima
apoi batul
sensibil egale ca proritate
dar daca ai o mulineta proasta si te chinuie cu pusu firului si mai si pierzi timp cu fel de fel de peruci sau incurcaturi datorate ei
degeaba ai batul bun zic
un peste bine intepat il tii cat iti permite batul si il aduci incet incet
dar daca se blocheaza sau nu lucreaza frana cum trebuie ...o cam furi
de asta as pune mulineta inaintea batului
oricum e un fel de a compara mere cu pere dar adaptandu-ne cam asta as spune
apoi batul
sensibil egale ca proritate
dar daca ai o mulineta proasta si te chinuie cu pusu firului si mai si pierzi timp cu fel de fel de peruci sau incurcaturi datorate ei
degeaba ai batul bun zic
un peste bine intepat il tii cat iti permite batul si il aduci incet incet
dar daca se blocheaza sau nu lucreaza frana cum trebuie ...o cam furi
de asta as pune mulineta inaintea batului
oricum e un fel de a compara mere cu pere dar adaptandu-ne cam asta as spune
-
- veteran
Este greu sa le diferentiezi, dar eu cred ca ambele sunt importante in mod egal. Cum a spus si danr, lanseta daca ai grija de ea te poate tine o viata, uzura ei in timp este nesemnificativa in comparatie cu cea a mulinetei. Elasticitatea lansetei poate atenua socuri mari puse de peste in timpul drill-ului, blank-ul revenind mereu la pozitia si forma initiala. Mulineta, alta mancare de peste
, este supusa unui mult mai mare grad de uzura, toate angrenajele fiind-ui solicitate, recuperarea, frana, pick-up-ul, galetul, manivela, deci absolut toate. Nu zic sa-ti iei o mulineta de 200$ si o lanseta de 50$, dar un echilibru este indicat sa fie pastrat, astfel lanseta vreo 80-100$, mulineta clar peste 100$, ma refer cel putin la Shimano si Daiwa.

o mulineta de 50$ e destul de buna ca sa nu ai astfel de probleme.
acuma, daca vorbim despre mulinete de ultima spetza, atunci normal ca daca ai lanseta lansetelor, tot nu faci mare lucru.
mai bine punem problema asa: ai suma de... 200 sau 300 USD sa zicem. cum o imparti? in ce preferi sa investesti mai mult? au mi-am zis punctul de vedere mai sus. voi? cum ati face?
acuma, daca vorbim despre mulinete de ultima spetza, atunci normal ca daca ai lanseta lansetelor, tot nu faci mare lucru.
mai bine punem problema asa: ai suma de... 200 sau 300 USD sa zicem. cum o imparti? in ce preferi sa investesti mai mult? au mi-am zis punctul de vedere mai sus. voi? cum ati face?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- veteran