Ce este mai importanta lanseta sau mulineta?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
Eu nu am mulinete mai scumpe de 50$ si nici nu o sa-mi iau.
Dintre toate nici una nu vrea sa se strice si cat sunt de vechi merg perfect.
La bete pentru mine a fost altceva.
Primul de 20$ - nemultumit total
Al doilea 60$ - nu m-a multumit
Al treilea 100$ - dupa 2 luni nu m-a multumit nici asta.
Unde draq voi ajunge?
Dintre toate nici una nu vrea sa se strice si cat sunt de vechi merg perfect.
La bete pentru mine a fost altceva.
Primul de 20$ - nemultumit total
Al doilea 60$ - nu m-a multumit
Al treilea 100$ - dupa 2 luni nu m-a multumit nici asta.
Unde draq voi ajunge?
-
- veteran
Este o vorba : scula-i buna, mina -i proasta!!!
Mulineta din start trebuie sa fie de calitate, pt. ca intr-un regim normal de exploatare, cu service-ul de rigoare, te tine mult timp. Lanseta, o mai rupi, se crapa..etc, sa zic ca le mai schimbi...eu am ajuns sa am 6 lansete pt. spinning (nu stiu cum am ajuns aici, ) fiecare pt. treaba ei.. cu una imi place cum evolueaza oscilanta, cu doua dau la vobler, doua pt. jiguri, una pt. hard_bait (Salmo Fatso, oscilante pt. somn ....).
Mulinete am doar 3. Suficient!
Mulineta din start trebuie sa fie de calitate, pt. ca intr-un regim normal de exploatare, cu service-ul de rigoare, te tine mult timp. Lanseta, o mai rupi, se crapa..etc, sa zic ca le mai schimbi...eu am ajuns sa am 6 lansete pt. spinning (nu stiu cum am ajuns aici, ) fiecare pt. treaba ei.. cu una imi place cum evolueaza oscilanta, cu doua dau la vobler, doua pt. jiguri, una pt. hard_bait (Salmo Fatso, oscilante pt. somn ....).
Mulinete am doar 3. Suficient!
@DOCTORU
nu e nimic iesit din comun sa ai mai multe lansete de spinning. normal ca pt. fiecare aplicatie ai lanseta adecvata. cel putin asa ar si trebui.
daca ar exista lanseta universala, atunci as da pe ea 500$ si gata. dar nu exista!
nu e nimic iesit din comun sa ai mai multe lansete de spinning. normal ca pt. fiecare aplicatie ai lanseta adecvata. cel putin asa ar si trebui.
daca ar exista lanseta universala, atunci as da pe ea 500$ si gata. dar nu exista!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- veteran
chestia e ca unii considera o mulineta Daiwa Laguna, de exemplu, proasta, pt. ca e sun 100$. FALS. La asta m-am referit cand am zis ca mai bine dau pe o lanseta 150$ si pe mulineta 50-70$, pt. ca acea mulineta sigur isi va face treaba. Asta e parerea mea. Si cu atat mai mult daca nu ai un buget prea mare. Bineinteles ca asta nu inseamna ca mulineta nu este importanta. Dar daca ar fi sa aleg intre a investi mai mult in lanseta sau in mulineta, as merge pe prima varianta.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- veteran
Parerea mea este ca lansetele si mulinetele se impart in 3 categorii de calitate: calitate slaba (mediocra), calitate medie (buna), calitate inalta (foarte buna). La fel, direct proportional cu calitatea sunt si preturile. Avand in vedere oferta larga de modele de mulinete si lansete, libera alegere a lor se face in functie de preferinte, dar mi se pare de bun simt ca lanseta si mulineta sa faca parte din aceeasi categorie de calitate.
Cred ca cea mai importanta e totusi mulineta. Cu una care dupa 2 ture incepe sa scirtiie, sa hiriie, sau sa puna firul aiurea, ai doza zilnica de nervi asigurata. Sigur ca si o lanseta care se rupe la aruncare sau in drill are acelasi efect. Dar deja conteaza mult si mina celui care o foloseste. Iar la jigging daca nu ai bat ca lumea, prinzi de toate, numai peste nu. Dar chiar si la categoria low-end, betzele sunt mai fiabile decit mulinete. Asa ca importanta lor e comparabil egala, cu un mic plus la mulineta. As da 10 pct la mulineta si 9 la batz 

Cu o mulineta buna si un bat mai putin bun simti limitarile batului insa in cele mai multe cazuri mai poti compensa din tehnica sau schimbind locul, adica mai poti pescui.
Cu un bat bun si o mulineta slaba nu prea poti compensa, poti cel mult sa renunti la mulineta si sa pescuiesti la undita.
Pe de alta parte o mulineta care scitiie te poate duce puna sa iei una noua mai bine decit un bat cirpit.
Pentru mine pe primul loc ramine mulineta.
Cu un bat bun si o mulineta slaba nu prea poti compensa, poti cel mult sa renunti la mulineta si sa pescuiesti la undita.
Pe de alta parte o mulineta care scitiie te poate duce puna sa iei una noua mai bine decit un bat cirpit.
Pentru mine pe primul loc ramine mulineta.