discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
caut gume pe cat posibil identice cu urmatorii pesti (sau macar foarte apropiate ca forma si culoare) :
cine are sau a vazut sau poate da un link? eventual o marca si mode?
-
Adriann
- veteran

-
kingofbeasts
- veteran

-
si asta care nu a mers in primul mesaj

-
vali stratonov
- veteran

Asta pe la mine pe Somesul mic pescarii il denumesc "porcusor",era pestele pe care-l pescuiam cel mai des in copilarie la rima sau miez de piine... eu nu stiu guma care sa semene cu asta ...
Mai stiu ca era momeala preferata de pescarii care pescuiau la somn in Mures sau in Somesul mare ...posibil sa mai fie si azi in albia Somesului Mic.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
stefanflorin
- veteran

king, asa nu o sa ajungi nicaieri, nu are treaba sula cu prefectura. Porcusoru ala iti garantez ca in apa emite alte vibratii fata de o guma, oricare ar fi ea. Ghibortu la fel. Nu sta dintosu sa analizeze daca guma are aceiasi forma cu ce mananca el, treaba e sa-l enerveze vibratia si culoarea si apoi vine atacul.
-
kingofbeasts
- veteran

-
stefanflorin scrie:king, asa nu o sa ajungi nicaieri, nu are treaba sula cu prefectura. Porcusoru ala iti garantez ca in apa emite alte vibratii fata de o guma, oricare ar fi ea. Ghibortu la fel. Nu sta dintosu sa analizeze daca guma are aceiasi forma cu ce mananca el, treaba e sa-l enerveze vibratia si culoarea si apoi vine atacul.
cu vibratia se poate rezolva si altfel (un exemplu off-seturile lestate si cu paleta de rotativa) , dar din ce am observat rapitorul papa cel mai bine la nalucile care seamana cu hrana lui obisnuita , atunci cand e marait , mai ales daca le joci corespunzator.

-
Adi G
- veteran

cert este ca salaul vede destul de bine in intuneric, deci nu-i exclus sa conteze si stimularea optica. posibil ca vibratia care eventual difera de vibratia normala, sa-i semnalizeze salaului: peste ranit, bolnav, sau slabit cumva,

prada usoara.