Casting, ce surpriza placuta!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

spiridusul
veteran
veteran

Casting, ce surpriza placuta!

Mesaj de spiridusul » 17 Ian 2012, 20:11

Azi am pescuit prima data cu un ansamblu de casting format din bat Fox Rage 1-3 oz si mulineta Abu Ambassadeur c3. Am reusit sa nu fac peruca deloc, ceea ce cred eu ca este o performanta. Cea ce m-a impresionat insa este acest stil de pescuit...superb! Si uite-asa s-a activat microbul...mulineta este excelenta, imi place la nebunie si de-abea astept sa o folosesc la jerkuiala.

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 17 Ian 2012, 21:07

Inca unul care o ia pe drumul "gresit" :lol: Sper ca in curand sa ma alatur si eu celor "pe invers" :oops:
C&R

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 17 Ian 2012, 21:37

si io cand voi avea ocazia ii smulg joarda sa incerc :shock: :P :P :P

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Ian 2012, 21:49

:D :D :D
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 17 Ian 2012, 21:54

atat ca pe olt pi la noi nu am vazut pe nimeni :cry: gasesc eu pana la urma sa fac o japca :lol: :lol:

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 17 Ian 2012, 21:57

O iau pe drumul "gresit" doar la jerkuri si twistere mari, in rest raman pe spinning :) Si nu stiu de ce, dar C3-ul asta de la Abu imi inspira al naibii de multa incredere, ceva gen locomotiva.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Ian 2012, 23:40

Atunci..nu poti numi drumul cu adevarat "gresit" ..sorry.. :D Doar o ratacire temporara...degeaba :).

Drumul gresit , fara intoarcere incepe la un low-profile..si deabia dupa , coteste spre round...dupa un popas la carciuma intitulata "La cei sapte Boca"

Aaa..si pe drum te mai delectezi cu preivelistea a zecilor de "cuiburi de pasari".... Nu merge cu performate de genu'...backlash nada/niema/nimic..din prima...baga si tu o peruca emo macar...ceva acolo :)

Nu pusca adresa din GPS :) ..de la capatul drumului.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

razvan m.
veteran
veteran

Re: Casting, ce surpriza placuta!

Mesaj de razvan m. » 17 Ian 2012, 23:51

spiridusul scrie: .......... Am reusit sa nu fac peruca deloc, ceea ce cred eu ca este o performanta. .....
Daca de la prima pescuiala nu ai facut peruci inseamna ca franele sunt prea stranse si ca mulineta poate lansa mai mult.
Dupa ce te vei obisnui cu stilul, probabil vei pescui cu franele setate la limita de la care incep perucile. Oricat de obisnuit ai fi, tot mai scapi caate un overrun, mai ales daca pescuiesti la distanta mare sau sunt rafale de vant.

Important e ca ai facut pasul. :D
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 18 Ian 2012, 00:24

Am stabilit frana de lanseu astfel incat atunci cand dadeam drumul la piedica mulinetei naluca sa cada incet, lin, nu sa se duca glont in jos. Am lansat cam la 25 de metri cu un bat de 2,10 si un salmo slider de 10 cm. Daca e mult sau putin, nu am idee, eu unul am fost multumit. Daca exista alte sfaturi legate de modul in care trebuie setata frana la lansare va ascult cu cea mai mare placere.
O intrebare: firul textil trebuie sa fie mai gros? La spinning pun 0,12-0,15, la cast e mai bine sa pun un fir de 0,18?
Multumesc.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 18 Ian 2012, 02:36

E foarte putin, destrange shorofu pana cand o sa dublezi lungimea lanseului...atunci e setata mulineta corect. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Scrie răspuns