Casting, ce surpriza placuta!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
slider de 10? 35 gr... atentie la joarda, sa duca atat.
in rest cum spun cei cu experienta
si eu la prima iesire nu am facut peruci
cu frana si arborele strans la maxim
numai ca usor trecand la naluci mai usoare, tinzi sa smuncesti si ..hop, surpriza, incepe cautarea de o_o in cuib
Spor la treaba, eu am inteles ca pentru mine, numai cu "antrenamente" merge.
in rest cum spun cei cu experienta

Spor la treaba, eu am inteles ca pentru mine, numai cu "antrenamente" merge.
- kingofbeasts
- veteran
sunt curios cum ar fi sunat titlul topicului dupa 2-3 iesiri cu vant din fata , fir subtire si cateva tipuri de naluci cu greutati diferite
probabil ceva de genul "vand combo baitcast"
eu zic sa o lasi mai usor cu entuziasmul si sa vizionezi asta inainte de fiecare iesire cu echipamentul "pe invers"
:
http://www.youtube.com/watch?v=TDI5kwR5zjc
pentru jerkuri de 3 oz eu n-as cobora sub 15 lbs la capitolul fire
si inca ceva : nu lansa biciuit , invata sa conduci naluca pe lanseu

probabil ceva de genul "vand combo baitcast"

eu zic sa o lasi mai usor cu entuziasmul si sa vizionezi asta inainte de fiecare iesire cu echipamentul "pe invers"

pentru jerkuri de 3 oz eu n-as cobora sub 15 lbs la capitolul fire

nu cred ca metoda merge si la textil, mai corect ar fi ca eu nu am reusit astfel sa desfac textilulkingofbeasts scrie:...
si sa vizionezi asta inainte de fiecare iesire cu echipamentul "pe invers":
pentru jerkuri de 3 oz eu n-as cobora sub 15 lbs la capitolul fire![]()

in rest, intrutotul de acord, mai ales biciuitul trebuie uitat, exclus
- kingofbeasts
- veteran
-
- veteran
Eu folosesc frana magnetica pe 2 si lansez foarte bine,fara peruci,chiar si cu 10 gr,si aici vorbesc de voblere,nu de jiguri...insa trebuie sa ai degetul mare foatre "educat"... adica sa controlezi tamburul spre finalul lanseului.Frana pe tambur o setezi in asa fel incat cand naluca atinge apa s sa nu se mai invarta tamburul...
Until next time....Tight Lines!
Trebuie sa exersezi mult pana iti dai seama cat de liber poti lasa frana de aruncare , pana unde gasesti punctul in care incep perucile ..nu este o reteta fixa pentru asaceva..Depinde foarte mult de individ si de nivelul de experienta in a lansa cu o mulineta de BC.
Daca zici ca asa cum era setata nu faceai peruci deloc, cum zicea si Razvan, foarte posibil era strans binisor si knobul de ax si si frana de aruncare era setata spre maxim.. Poti incepe sa te joci cu setarile ..la inceput desfaci treptat , arunci...o sa vezi cum creste distanta de aruncare...si o sa ajungi la un punct cand ajungi la limita ta (mult de exersat pana atunci)....si apar perucile... De acolo reglezi putin inapoi spre "safe" si cam atat.
Singura regula...lansari cat mai multe, pana iti reglezi si degetul si incepi sa simti mulineta si firul.
Daca zici ca asa cum era setata nu faceai peruci deloc, cum zicea si Razvan, foarte posibil era strans binisor si knobul de ax si si frana de aruncare era setata spre maxim.. Poti incepe sa te joci cu setarile ..la inceput desfaci treptat , arunci...o sa vezi cum creste distanta de aruncare...si o sa ajungi la un punct cand ajungi la limita ta (mult de exersat pana atunci)....si apar perucile... De acolo reglezi putin inapoi spre "safe" si cam atat.
Singura regula...lansari cat mai multe, pana iti reglezi si degetul si incepi sa simti mulineta si firul.