Care stie batzu asta?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 20 Oct 2009, 11:46

Mai mai... se vede ca n-ai citit "Anotimpul crank" - gluma proasta de burghez...

Revenind...

Eu zic ca e mult prea putrnic pentru un incepator, orienteaza-te spre ceva medium-light adica un 5-20 sau 5-25 grame si incepe eventual cu cleanul... pe parcurs iti dai tu seama de mai multe... acolo merge o mulineta de 2500... La batzul asta iti trebuie una de 3000 si gandeste-te ca e bine sa arunci cu el naluci peste 30 de grame deci... cam nasol... :)

Cauta cat mai multe informatii despre ce te intereseaza exact, peste, loc, naluca, stil de pescuit si o sa vezi o imagine mai de ansamlu
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ang3l0n3r0
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ang3l0n3r0 » 20 Oct 2009, 14:13

dupa cum scrie pe el batul este pentru pescuit la anghila pe mare.
la noi cred ca l-ai putea folosi pentru spinning la somn sau la stiuca cu linguri grele .
nu-i prea bun pentru inceput dar, daca n-ai altul...

pai pe asta mi l-a luat un prieten din buc... i-am spus sa-mi ia ceva pentru spining...si asta i-a recomandat vanzatoru' de bete... asta e, probabil mi-am luat tzeapa...nu ajung eu pe mare la anghila...

Dar, ma intereseaza sa-mi iau un bat cu mulineta, fir si naluci, vreau sa pescuiesc in judetul prahova si destul de rar prin tara. Stiuci, bibani, cleni si ce mai gasesc. Ce combinatie de bat/mulineta credeti ca m-ar avantaja pana prind ceva experienta?
E mai bine sa incep cu spining sau casting? care se potriveste mai bine unui super incepator?
Trebuie sa ma incadrez intr-un buget totusi... 3-4 sute ron cu totul ar fi ideal...pana in 5

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 20 Oct 2009, 14:36

ang3l0n3r0 scrie: Dar, ma intereseaza sa-mi iau un bat cu mulineta, fir si naluci, vreau sa pescuiesc in judetul prahova si destul de rar prin tara. Stiuci, bibani, cleni si ce mai gasesc. Ce combinatie de bat/mulineta credeti ca m-ar avantaja pana prind ceva experienta?
E mai bine sa incep cu spining sau casting? care se potriveste mai bine unui super incepator?
Trebuie sa ma incadrez intr-un buget totusi... 3-4 sute ron cu totul ar fi ideal...pana in 5

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
pentru inceput eu zic ca este suficient atat
http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... -5747.html
sau
http://www.totalfishing.ro/lanseta-ron- ... -3697.html

si

http://www.totalfishing.ro/ryobi-ecusim ... -2269.html

Parerea mea este ca sunt ok ptr a prinde gustul !! Daca crezi ca este necesar , poti incerca o varianta mai lunga la lanseta, dar nu mai puternica !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 20 Oct 2009, 14:47

pe tema asta au fost dechise mai multe topicuri pe forum (vezi cele referitoare la bete spinnig, incepator vreau sfaturi ,scule spinning etc.)
eu pentru spin folosesc un bat "custom" (adica unul standard modificat de mine) cu actiune 10-30g .
penru clean trebuie sa poti lansa voblere si lingurite usoare 3-4g pentu stiuca voblere,linguri si jiduri intre 8 si 30 g .
vezi si tu ce recomanda colegii cu state vechi, da o geana prin cataloage sa vezi ce recomanda producatorii pe fiecare specie etc.
ca recomandare generala este ca din bugetul propus sa aloci "grosu" pentru bat ca mulinete oricum o sa schimbi mai multe :) ,iar firele maxim la 2 ani.

tunoI
junior
junior

Mesaj de tunoI » 20 Oct 2009, 18:27

Zice wa fratilor cum pun pozne ca sa va dati cu parerea pe ceva care si vedeti.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 20 Oct 2009, 18:40

intri sus la album dai your personal gallery si dupaia upload din calku tau. poza sa nu fie asa mare pt a fi uploadata

tunoI
junior
junior

Mesaj de tunoI » 20 Oct 2009, 22:17

Da mi-a zis ca-i prea mare 8)

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 20 Oct 2009, 23:08

editeaz-o ! scrie acolo care ii marimea maxima acceptata de site .

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 28 Oct 2009, 12:21

ang3l0n3r0 scrie:Am si eu o intrebare despre un alt bat, anume Cormoran Bull Fighter Aal/Eel 2.70 m 30-85 g (asa scrie pe el) mai scrie si un cod 23-08 270.
Eu nu ma pot numi inca nici macar incepator in rapitori, abia sunt incepator in pescuit in general, de aceea va intreb la ce se poate folosi batul asta si in ce combinatii.
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Eu zic ca lanseta asta e pentru pescuit la anghila statzionar, la grund, in balta si nu are nici o treaba cu spinning si nici cu marea... Parerea mea...

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 28 Oct 2009, 12:26

Chiar m-ar interesa cum atzi ajuns la concluzia ca-i de mare sau apa sarata :?: Batzul are chiar un suport mic, ciudat atasat de varf,care e destul de sensibil, pentru bastonasele alea mici luminoase (nushtiu exact cum le zice) ca sa vezi noaptea trasaturile. Eu as zice ca ar merge mai bine la crap si nu la spinning.

Scrie răspuns