Capacitate tambur

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 24 Iul 2006, 18:16

Intrebare paralela cu subiectu':
A folosit cineva Seaguar-ul ca linie principala ? Ma refer la cel de 4 sau 6 lb.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 24 Iul 2006, 18:21

Raspuns paralel cu intrebarea: Nu. Dar oricum se comporta mai bine ca linie principala decat Yo-Zguri Hybrid.
Asta pt ca e mai matasos.

Parerea mea!
near the beer

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 24 Iul 2006, 18:22

eu nu, dar folosesc ca leader seaguarul care mi l-ai dat tu la Ciric :D
foarte multumit, sa traiesti!
singurul defect e ca se termina :lol:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 24 Iul 2006, 19:09

Nu uitati un lucru destul de esential valabil mai ales pt. apa limpede,YO-ZURI HYBRID nu e 100% fluorocarbon cum e SEAGUAR CARBON PRO ,sau SEAGUAR INVIZX(mai flexibil si daca buzunarul va permite bun de folosit pe mulineta)
F. bun e si XPS FLUOROCARBON de la BASS PRO,dar la aceeasi rezistenta are diametrul ceva mai gros si e mai sarmos,dar folosit numai ca forfach nu prea conteaza aceasta.

@Teodor

Dupa cum am aratat mai sus poti pescui cu SEAGUAR INVIZX ca linie principala pe mulineta,mai putin cu SEAGUAR CARBON PRO,deoarece INVIZX a fost conceput tocmai pt.pescuitul cu mulineta.

Jean S

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 25 Iul 2006, 00:09

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Ceva info am mai cules si de pe alte forumuri/liste de discutii. Eram interesat si de parerea celor de la noi.

@costica_fishing
Asta a fost si impresia mea.

@georgelucius
Cind ne mai intilnim si in masura in care se poate reparam "defectul".

@Nea Jane,
Pina acu' l-am testat si la spin dar si la static ca inaintas (de la 0.5 pina pe la 14 m). N-am avut probleme cu el (8 si 10lb) tinind cont ca in general folosesc naluci mai mari (6-7g in sus).
Tinind cont ca am avut (si mai am, pentru ca inca e pe pe tambur) o experienta neplacuta cu un "anume" textil, incep sa ma gindesc din ce in ce mai serios sa folosesc Carbon Pro ca linie principala.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Jean Scurtu

capacitate tambur

Mesaj de Jean Scurtu » 25 Iul 2006, 06:48

Teodor,

Totusi te sfatuiesc pe mulineta sa folosesti SEAGUAR INVIZX ca e mai bun decat SEAGUAR CARBON PRO,dar daca nu ai poti folosii si acesta si nu vei avea probleme.
Eu voi pescui in continuare cu textilul pe care sti ca il folosesc si numai forfach fluorocarbon,nu vad rostul(cel putin pt. mine sa pescuiesc pe mulineta cu fluorocarbon,nici un mono nu imi va semnaliza niciodata cat imi semnalizeaza FIRELINE) sa dau mai multi bani fara a avea ceva avantaje evidente.

Fir intins,

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 25 Iul 2006, 10:48

Jean Scurtu scrie: Dupa cum am aratat mai sus poti pescui cu SEAGUAR INVIZX ca linie principala pe mulineta,mai putin cu SEAGUAR CARBON PRO,deoarece INVIZX a fost conceput tocmai pt.pescuitul cu mulineta.

Jean S
Seaguar CarbonPro este si el 100% fluorocarbon fishing line,adica dupa spusele lor ar fi linie principala de folosit pe mulineta si este mai matasos decat Seaguar Leader Material,care este conceput exclusiv pentru leadere,fiind mai rigid si mai rezistent la abraziune in acelasi timp.

Seaguar CarbonPro:
This 100% fluorocarbon fishing line is strong,sensitive and designed for filler spool applications.Seaguar CarbonPro utilizes a softer resin,wich improves limpness and castbility for filler spool aplications.Softer than Seaguar Leader material.

Seaguar Leader Materials:
are designed to maximize impact strenght and abrasion resintance,but are generally too stiff for filler spool applications.

asa ca...a nu se confunda cele 2....
Michael va recomanda Regulamentul forumului

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 25 Iul 2006, 15:16

Eu am luat un Seaguar Pro de 6 lb si este 0,20 dia scris pe rola,l-am pus pe tot pe tambur si am dat de cateva ori.Mi se pare ceva mai rigid decat un mono obisnuit dar e OK la lanseuri.Mai am un Berkley Sensation,4 lb cu dia=0,20(deci la aceeasi grosime tine mai putin) dar oricum are atuul unei elasticitati reduse si cred ca rezistenta firului nu e cea mai imp. cand ai o mulineta de calitate si reglezi bine frana.Sunt curios cum este PLine Florocarbon in comparatie cu Seaguar.Yozuri Hibrid am avut dar la 6 lb avea 0,23 diam(masurat cu micrometrul).Oricum mi s-a parut bun in lanseu(nu foarte rigid) si rezistent cand am pescuit pe baraje la munte cu oscilante dupa pastrav.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 25 Iul 2006, 16:23

eu am comandat Seaguar Leader Material de 20 lbs si in loc mi-a venit Seaguar CarbonPro,care,desi se spune ca nu e atat de rezistent la abraziune ca si Leader Material,totusi e atat de rezistent ca tre' sa-l tai cu tzic-ul.Acum chiar ca nu am emotzii in caz de stiuca...
Michael va recomanda Regulamentul forumului

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 25 Iul 2006, 16:36

eu am PLine fluorocarbon de 10lb si il folosesc ca leder in combinatie cu PP de 10lb.am luat si stiuca cu el,e drept nu au fost mari stiucile cea mai mare a avut 1.2kg,insa nu am avut probleme sa-l taie.
cred ca din ce am vazut pe cabela's,PLine reprezinta raportul pret/cantitate/calitate cel mai bun (a fost sfatul unui prieten de aici si ii multumesc inca odata pt asta :D )

Scrie răspuns