Calul de dar

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Oct 2004, 17:17

Jean,

chestia cu manualul era o gluma
e adevarat insa ca americanii dau din barca cu bete mult mai scurte decat europenii, spre exemplu
si eu cred personal ca este mai bine, in barca fiind nu prea ai probleme cu obstacole, vant, distanta de aruncare samd care impun de obicei un bat mai lung
pestele il driluiesti ok in jurul barcii, apa fiind mai adanca nu ai probleme
insa diferenta de senzitivitate si confort este semnificativa cu batul scurt si mai fin
cate bordeie, atatea obiceie... :lol:
fiecare isi alege batul cum ii pica mai bine pe mana

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 06 Oct 2004, 18:38

Todi,

Gresesti referitor la betele lungi,ai control cel putin la fel de bun ca si si cu cele scurte,aceeasi treaba cu sensivitatea ,simtind orice piatra,denivelare si atac al pestelui.Cu betele mele,ce au o caracteristica f. importanta si anume ca sant de calitate ,simti totul.
Probabil nu ai avut ocazia sa pescuiesti si cu un G.LOOMIS mai lung sa fi vazut ca nu e diferenta in ceea ce spui tu,doar ca cele mai scurte fiind mai usoare sant mai comode,in rest ai control mai bun cu un bat lung,intepi mai bine si batul lung e in avantaj cand ai agatat un peste mai mare(mai ales daca pescuiesti fin)
Te inteleg ca te-ai obisnuit cu G.LOOMIS-ul pe care l-ai rupt si raportezi totul la el punand in "spatele" betelor mai lungi defecte pe care, comparativ cu G.LOOMIS, le au datorita calitatii inferioare a grafitului din care sant facute si nu datorita lungimii.
Un american mi-a pus aceeasi intrebare referitor la sensibilitatea ,la modul de a transmite informatii a batului lung.
I-am dat batul meu de 5 m sa incercece si a fost foarte surprins sa constate ca simte totul si la distanta de cca 50m.Dar repet nu poti compara un G.LOOMIS,ST.CROIX,ALL STARR (TITANIUM) CU BETE DE CALITATE MAI INFERIOARA.
Blank-ul tau(mai rigid cum ai dorit tu ) e pe drum,va ajunge in Romania in maximum 7 zile si cand Eugen isi va face batul de 2,76m. pe blank-ul ALL STAR trimis de mine (60g.)vei putea verifica cele spuse de mine.
Ma bucur ca te-ai convins ca poti avea rezultate mai bune cu jig-uri si twistere mai mici si ratari mai putine.
Cele relatate de mine sant constatarile mele personale ,nu citite din carti,
si incerc in acest mod sa le comunic altora spre a fi verificate,fiecare alegand ceea ce crede ca e mai bun si i se potriveste.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Oct 2004, 19:16

Jean Scurtu scrie:
mugurel scrie:E o bijuterie de bat ce nu-l poti gasi in U.S.A.

Jean Scurtu
Deci mai au si europenii o sansa? :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Oct 2004, 19:26

nu, n-au

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 06 Oct 2004, 19:43

danr scrie:nu, n-au
Au , dar s-ar parea ca trebuie sa se mute aici !!!

Jean Scurtu

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 07 Oct 2004, 14:08

@pescarel

N U S P U N ! !

In mod sigur am destul timp sa ma edific in privinta lungimii betelor, deocamdata pe unul scurt imi sta mana bine. Si oricum, dupa ce vad batul facut, ma apuc de rod building si experimentez pe catana aia, costica :)

Numai bine!

Scrie răspuns