cabelas lansete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Ian 2010, 13:57

rine scrie:mandrina daia am eu.n-are nici pe dracu.e adevarat ca n-am pus mulineta mai mare de 2500si nici n-am strans-o pana a iesit apa.
Pai vezi, de aia aveam si eu dubii despre o parere de pescar american... Aluia daca nu-i scrii in prospect ca lanseta se tine de partea unde are pluta, te poti trezi dat in judecata ca si-a rupt lanseta tinind-o de varf... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Ian 2010, 16:09

Unele din cele mai bune lansete raport calitate/pret...Cabela's FE2 si XML. Din seria XML, modele 702, 703, 762 si 705 sunt ft. bune...ft. rezistente, "groase in carne" si rele...plus o rezerva ft. buna de putere. Calr nu te pacalesti cu ele :wink:

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 03 Ian 2010, 17:54

Am un FEII 864 ( 3/8-3/4) de cinci ani, mi se pare o lanseta extraodinara pentru faptul ca te lasa sa dai atat cu o lingura de 9 gr la stiuca, dar si cu jig de 15 g la salau. Deja spre 5 grame sau aproape de 20grame nu se mai simte in firea ei, dar in limitele din carte lanseul si controlul sunt ok.
Pentru un amator sau vesnic incepator comod, este foarte iertatoare si suficient de rezistenta la abuzuri. Inelele Fuji nu au nici un semn, dupa ani de textil. Mandrina este ok, doar manerul este o idee prea lung, e perfect pentru o lanseta de crap :lol:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

lechintan_tiberiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lechintan_tiberiu » 03 Ian 2010, 18:00

Mugurstefan Trimis: Sam 01 02, 2010 7:49 pm Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

FE2 care ?
eu am facuta custom de Cristi Ene , ( care e de fapt si concept custom rods , deci e o singura persoana ! ) pe blanc FE 703, 1/8-5/8 , trag de ea de mai bine de 3 ani si nu are nici o problema nici la varf si puterea de aruncare e bine definita si foarte larga .

A suferit multe accidente ( a trecut roata masinii peste grip , in timp ce era razemata de pom, s-a inconvoaiat dar nu a cedat + alte faze ) si totusi a ramas pe pozitie ca lanseta de baza in aceasta gama.

XML am 702, cu inelele repuse tot de Ene, nu pot sa-ti zic de mandrina ca o am de juma de an si nu prea se pune.
Nu arunca 10 gr cum scriu ei , maxim 7gr.

FE2 VS XML

la modelele 702 703 705 intre cele doua exista o diferenta reala in teren
simtitoare

ma intereseaza doarece luna asta fac o comanda pt unul din ele si sincer inca nu m-am hotarit pt care sa optez

merci

lechintan_tiberiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lechintan_tiberiu » 03 Ian 2010, 18:30

Mugurstefan scrie:FE2 care ?
eu am facuta custom de Cristi Ene , ( care e de fapt si concept custom rods , deci e o singura persoana ! ) pe blanc FE 703, 1/8-5/8 , trag de ea de mai bine de 3 ani si nu are nici o problema nici la varf si puterea de aruncare e bine definita si foarte larga .

A suferit multe accidente ( a trecut roata masinii peste grip , in timp ce era razemata de pom, s-a inconvoaiat dar nu a cedat + alte faze ) si totusi a ramas pe pozitie ca lanseta de baza in aceasta gama.

XML am 702, cu inelele repuse tot de Ene, nu pot sa-ti zic de mandrina ca o am de juma de an si nu prea se pune.
Nu arunca 10 gr cum scriu ei , maxim 7gr.

Dupa parerea mea, si nu numai a mea , 703-im6 /702-XML sunt blancuri foarte reusite in gama in care arunca si Cabela's ar putea cere mai multi bani pe ele.
fe2 vs xml

la modelele 702 703 705 exista vreo diferenta notabila in teren caci am observat ca fe2 si xml se aseamana mult
ma intereseaza caci luna asta dau o comanda pentru unul din ele si nu m-am lamurit

merci

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Ian 2010, 19:48

Ca idee... XML-urile sunt mai rapide decat FE2 si parca si mai usoare...sunt blank-uri diferite. Rezerva de putere difera iara, si daca nu ma insel XML-urile sunt ceva mai fortoase decat FE2. Daca ar fi sa mai iau vreoadata vreo lanseta Cabela's, as lua fara indoiala XML. Si la finisaje mi s-a parut ceva plus pt. XML.
Succes in alegere.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 03 Ian 2010, 21:57

Intre XML si IM6, pentru clase mici eu unul aleg IM6.
am luat la 702 XML ca mi-a zis Ene ca e mai buna ca si IM6.

La 7 talpi prea putin conteaza cat e de grea lanseta.

Ovidiu, XML-urile nu cred ca sunt mai fortoase la modul evident , ci modulul XML e mai fortos ca sa ma exprim asa , asta la scara de 1 contra 1 , drept pentru care peretii la XML sunt mai subtiri , lanseta e mai usoara si mai senzitiva si cum spuneai si tu mai rapida .
Am acasa un shikari 703 , modul SH3 , "gros in carne " nu gluma , care " se bate " oricand cu "mama lui XML " 703 .:D

Faptul ca folosesti XML nu face un blank sa fie automat si reusit.

La 703 Ene mi-a zis ca blankul e mai reusit din IM6 fata de XML si mi-am luat FE2 .

In privinta asta , hotaraste-te in ce clasa vrei sa-ti iei lanseta si intreaba-l pe Ene- care a facut multe lansete pe aceste blankuri - care e mai reusit ca blank : XML sau FE2 ? , si ai rezolvat ecuatia .

Vad ca pui intrebari cum puneam si eu acum 5-6 ani .:)
urmatoarea intrebare e : "custom " sau "de fabrica" ?

Acuu' , chestiile astea sunt pentru perfectionisti - cu pitici pe crier cum zice Musti , pentru ca peste poti sa prinzi cu aproape orice lanseta , chiar si cu un JDM sa zicem . :lol:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

lechintan_tiberiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lechintan_tiberiu » 03 Ian 2010, 21:58

ptr mugur stefan sau alti care au xml de la cabelas
am observat din discutii ca modelul 702 se preteaza la clean si biban

iar 703 pastrav lac, salau

daca aveti alte info .va rog

ma intereseaza si 704 si 705 spre ce specii le recomandati

merci

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Ian 2010, 22:47

lechintan_tiberiu scrie:ptr mugur stefan sau alti care au xml de la cabelas
am observat din discutii ca modelul 702 se preteaza la clean si biban

iar 703 pastrav lac, salau

daca aveti alte info .va rog

ma intereseaza si 704 si 705 spre ce specii le recomandati

merci
Lanstetele ti le alegi dupa greutatea si tipul de naluci pe care ai de gand sa le folosesti, nu neaparat dupa specia de peste. Apoi mai conteaza si apa (curent slab, curent mare, etc.). Atat la 702 cat si la 703 XML am constatat o usoara supraevaluare a limitei superioare de greutati de aruncare. OK, lanseta nu se va rupe daca mergi pe greutatea maxima admisa, dar nici n-o vei pescui relaxat. Asa cum zicea si Mugur, 702-ul nu pescuieste mai mult de un 7gr (maxim), iar la 703 te poti duce pana pe la 13-15gr. Bine, cu atentie poti da si cu un Slider de 17 gr (eu am facut-o pe vremea cand aveam un 703), dar nu te poti infige prea tare in lanseta... Si 702 si 703 sunt lansete blande pe varf, rafinate. Le-as recomanda mai degraba la vobler decat la jigging (exceptie jigging usor la biban). Poti da la salau cu 703-ul, dar n-as zice ca e o lanseta "de salau".
La 705 deja evaluarea e mai aproape de adevar. Sa zicem ca e o lanseta de stiuca. La fel, o poti folosi si la salau, dar nu poti zice ca e specializata pt. asta.
N-am pescuit 704-le si nici 706-le.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

cristian.ene
veteran
veteran

blankuri Cabeal`s FEII si XML

Mesaj de cristian.ene » 08 Ian 2010, 12:20

Am sa incep cu descrierea blankurilor FEII,IM7 si XML comparativ

Lansetele cosntruite de Cabela`s au 5 probleme.

1. Manerele noi cu strangere prin con au tendinta sa distruga partea inferiara aprinderii care e un plastic subtire sub pluta

2. Manerele sunt prea scurte al modelle Light sau ML si al restul ramane probleam cu mandrina.

3. Numarul si marimea inelelor nu sunt inspirat alese,la modeleleUL au plecare de 30mm si al modele FEII 704, 705 au plecare de 20mm.

5. Rasinile de montarea inelelor sunt de proasta calitate si ata de montaj prea groasa.

702 - nu am gasit pana acum un blank mai bun pentru clean si biban din grafit, pe butt e foarte puternica am prins si chinezi de 5-6 kile fara probleme. Actiune mod-fast ,plaja de lansare 1-8g in varianta custom.
E mai rapida decat XML 702 si mai rezistent, dar si ceva mai greu.

AM pescuit si la salau cu jiguri de 3.5 si 5 g pe ape mai mici de 3m. O vad buna si la pastrav de lac cu linguri mai mici de 7g sau la avat in conditii unde este necesara finetea. Unii pescari au prins stiuci de 3-4 kile pe Olt sau Tarnava pescuind la clean.

XML702 e mai blanda pe varf si mai conica pe butt, la fel si IM7 care e similar cu XML. Fata de lansete similare de la Loomis, St.Croix, Lamiglss din seriile trout&panfish buttul e mult mai conic si se pot scoate si pesti mari cu model de putere Light

703 - mai puternica pe varf si mijloc ca 702 o recomand pentru salau pe ape nu foarte adanci,pastrav de lac, avat.Actiune fast progresiva puternica pe butt dar fina pe varf . Lanseza bine intre 3 si 14g.

XML-IM ul e cam fin si progresiv pentru salau dar bun pentru pastrav de lac,sau avat. Am prins cu el pastravi de 3kg fara probleme. Are varf mai putin rapid ca FEII si butt mai puternic si e mai usor

704 FEII -e declarat de Cabela`s moderat dar e toata ziua un fast spre Ex.Fast
la fel si XML si IM7 care sunt tot fast dar mai usore deaorece au conicitate mai mare dar sunt mai subtiri in pereti.

Aplicatie -salau dupa cum pescuiesc eu si cu jiguri de 5-15g pe ape adanci.

705 FEII - actiune mod/fast butt puternic si varf progresiv dar bun de linguri amri,voblere sau jiguri. O vad o lanseta de stiuca pentru cine nu prefera o fibra de sticla .
Duce lejer 25g si pleca de la 8g.

IM7 -705 e mai rapida si ami fian pe varf adica cua plicati buan de salai si jiguri grele. buna si de stiuci pentru cei care vor lansete rapide pentru ca unii asa pescuiesc....
Asta arunca 5-20g foarte bine.

705 XML un mic par bun de bine vrea sa ai stiuci si salai mari pe sus.

XML664 -o lanseta buna de salau, FEII -664 nu va cumparati decat pentru jiguri grele,parca are varful taiat, e buna doar de jiguri de 10-20g si e EX.Fast am un blank care il vand cu doar 25$ pentru cine are nevoie de o ranga scurta si usoara.

762 FEII- sincer nu imi place are varful prea greu.

IM7 este Ex Fast deci salau, XMLul cu buttul cam elastic mie nu imi place multi dau cu el un semiesec adica sunt blankuri mult mai bune.

864 FEII -bun de pastavi de lac, pentru unii la balta la salau, avat
XML mai usor si mai rapid ambele au actiune fast.

Modele 1 piece n-am adus din multe motive dar cred ca sunt reusite unele, dar nu va bazati pe informatiile lor care sunt pur teroretice.

Si ca incheiere pot sa spun ca din cateva sute de blankuri montate nici unul nu avut defect, toate au fost drepte si doar 2- IM7 s-au rupt in conditii dubioase, unul dupa cateva sute de kile de chinezide 5-10kile si altul lovit pe butt si rupt intr-un drill cu un crap de 8kile..... adica tot abuzuri, in rest victime de linguri, portiere.........

Comparativ Lamiglas imi ofera surprize negative si in ultimul timp insista sa trateze mai mult de 50% din blankuri care nu se mufeaza corect.

Ca si St.Croix , Cabela`s are un control exemplar la calitatea blankurilor.
dar vazut si un St.Croix Avid Steelhead pescuit moderat, si dupa 3-4 ani de exploatare avea toate matisajele crapate si matuite si desi nou arata inpecabil ceav nu e in ordine......

Scrie răspuns