biomaster4000hg/stradic4000fj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
Re: biomaster4000hg/stradic4000fj
Spiderul e mai subtire ca PP, la inceput, dupa care se umfla si in timp se scamoseaza. E foarte rezistent la tractiune, chiar si scamosat, nu ia apa ca PP, si foarte senzitiv (cel mai senzitiv pe care l-am pescuit). Partea proasta ca pe agatatura, te tradeaza cam repede.
Urasc atarnatorii!
- George1985
- veteran
Multumesc!stefanflorin scrie:Spiderul e mai subtire ca PP, la inceput, dupa care se umfla si in timp se scamoseaza. E foarte rezistent la tractiune, chiar si scamosat, nu ia apa ca PP, si foarte senzitiv (cel mai senzitiv pe care l-am pescuit). Partea proasta ca pe agatatura, te tradeaza cam repede.

- stefanflorin
- veteran
da, din cele expuse mai sus somnii mai mari sunt o loterie. din cate am vazut primul loc pe care il cauta un somn este agatatura iar daca reusesti sa il opresti sa intre in ea atunci ramane problema loviturilor de coada pe fir si nu de putine ori rasucirea. cu 15lb nu prea consider ca ai sanse sa opresti un somn de 50kg (mai ales in curent) ... imi este frica sa o fac si cu 65lb. iar in privinta rasuciri din nou consider ca trebuie sa ai mult noroc sa nu iti ciupeasca firul de 15. eu unul nu m-as baga sub nici o forma la asemenea somni cu 15lb. mi-au dat cativa pe un astfel de fir si nu am reusit sa dau afara nimic mai serios.zane21 scrie: [.....]
cu 330 yds de fir si un inaintas de 35-40 cm de monofilament ultrarezistent la abraziune , daca firul nu intra la aripioara si daca bestia nu gaseste o agatatura (de cele mai multe ori pleaca direct spre ea ) , este doar o chestiune de timp.
sunt sigur ca printre cei de aici (forum)sunt cel putin cativa care inteleg foarte bine ce vorbesc si daca nu imi pare rau, nu am vrut sa supar pe nimeni si , repet , cu atat mai putin sa starnesc polemici.
[.....]
nu cunosc Stradic-ul dar am un Biomaster de 2500FB. trag de el de vreun an si ceva si a si prins ceva pesti, de la avati la 4-5kg la somni de 20-25. exceptie facand sunetul de la frana (mi se pare prea puternic) nu am ce sa ii reprosez. pare foarte solida mulineta, frana lucreaza impecabil, nu simt sa fie obosita nici cu jiguri de 42 de grame si nici cu cranck-uri pana in 7-8cm. eu unul sunt multumit de ea. de fapt ar fi o chestie care am remarcat-o ... tamburul mi se pare dintr-un material mai slabut. De la cum am pus-o pe pietre au aparut ceva semne pe el (zgarieturi nu prea placute) care nu au aparut pe tamburii altor mulinete cotate sub el ca si pret.
sa ai fir intins ... si eventual sa incerci un fir mai grosut

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...