Pai nu pui si tu o poza,sa mai vedem si noi cum arata un peste frumos ?zane21 scrie:Frecvent....nici cei sariti de 50kg nu sunt rari dar nu am vrut sa starnesc polemici...
biomaster4000hg/stradic4000fj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- aquaelement
- junior
Re: biomaster4000hg/stradic4000fj
Cum te descurci la somni de 50kg cu fir se 15lbs?
www.spinningclub.ro
- George1985
- veteran
tyrael scrie:Cum te descurci la somni de 50kg cu fir se 15lbs?

Original , pescaresc adica 

tyrael scrie:Cum te descurci la somni de 50kg cu fir se 15lbs?
chiar nu trebuia sa il luati direct pe sus pentru ca acum nu stiu in ce masura mai vedem un raspuns. si chiar eram si eu curios de raspunsul pe care il dadea lui Tyrael ... vreau si eu sa invat secretul folosiri firului de 15lb la somnii sariti de 50kg. pana acum sarit de 22-25kg nu am reusit sa dau afara cu fir de 15lb cu toate ca au fost cativa in lanseta.SF scrie:Original , pescaresc adica
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Chiar imi place sa mai aud cate una din asta Anem
,ii de breasla , prefer asa ceva decat un wannabe care despica firu-n patru si explica stiintific , matematic ,o treaba precum pescuitu , deci de aia zic ca-i original .

SF scrie:Chiar imi place sa mai aud cate una din asta Anem,ii de breasla , prefer asa ceva decat un wannabe care despica firu-n patru si explica stiintific , matematic ,o treaba precum pescuitu , deci de aia zic ca-i original .

ca tu pescuiesti dedicat dupa somn cu fir de 15lb si scoti deseori somni sariti de 50kg.zane21 scrie:Frecvent....nici cei sariti de 50kg nu sunt rari dar nu am vrut sa starnesc polemici...
am avut in lanseta somni de la 3kg pana la vreo 100 si stiu care sunt primele preocupari pe care le au in momenul in care simt ca sunt agatati. pai unul de 50kg iti pleaca pe fir fara a isi dea seama ca e intepat iar daca incerci sa schitezi vreun gest iti plesneste firul instant. daca ai frana desfacuta si nu ti se duce naibi firul atunci ori iti termina firul de pe tambur ori iti intra in vreo agatatura de unde nu il scoti nici un 100lb.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
anem scrie:
am avut in lanseta somni de la 3kg pana la vreo 100 si stiu care sunt primele preocupari pe care le au in momenul in care simt ca sunt agatati. pai unul de 50kg iti pleaca pe fir fara a isi dea seama ca e intepat iar daca incerci sa schitezi vreun gest iti plesneste firul instant. daca ai frana desfacuta si nu ti se duce naibi firul atunci ori iti termina firul de pe tambur ori iti intra in vreo agatatura de unde nu il scoti nici un 100lb.
Exista un material numit shock absorber , ii pe piata de ani buni , facut pentru a struni pesti naravasi in situatii putin ortodoxe . De ex. YGK Absorber Fluorocarbon , un shock leader din asta . FG knot , grosime in functie de ce ai pe tambur , vreo 5-6 m de leader , manusa pt. franat cu mana pe tambur (obligatoriu pt. mine tipu asta de franare ) .
Buna seara tuturor,
din cate am banuit anumite afirmatii starnesc polemici si era ultima mea dorinta sa fac asa ceva....topicul meu era despre doua mulinete apropiate dpdvd al datelor tehnice , mulinete pe care nu am avut ocazia sa le pescuiesc si am dorit o parere -doua , avizate.
la intrebarea cu firul raspund simplu :
cu greu...dar nu pescuiesc special dupa somni over 50 cei vizati sunt cei de 15-25 kg....asa ca nu folosesc fir mai gros de 15 lbs , nici nu cred ca as putea lansa cum trebuie , ca sa nu mai vorbim de curent si deriva,....de 2-3 ori pe an (eu nu consider rar pentru apele noastre ) mai intra si din cei mari....cu o mulineta buna (pentru asta am deschis topicul ) ,cu o frana reglata ,cu un bat care lucreaza , cu ani de pescuit in carca , cu 330 yds de fir si un inaintas de 35-40 cm de monofilament ultrarezistent la abraziune , daca firul nu intra la aripioara si daca bestia nu gaseste o agatatura (de cele mai multe ori pleaca direct spre ea ) , este doar o chestiune de timp.
sunt sigur ca printre cei de aici (forum)sunt cel putin cativa care inteleg foarte bine ce vorbesc si daca nu imi pare rau, nu am vrut sa supar pe nimeni si , repet , cu atat mai putin sa starnesc polemici.
Am spus ce am avut de spus , multumesc celor care m-au ajutat cu un sfat , nu am sa mai intervin in topic , nu consider ca trebuie sa ma justific in fata nimanui .
respect parerea tuturor si-mi pare rau daca am suparat pe cineva.....vroiam doar un sfat despe o mulineta

din cate am banuit anumite afirmatii starnesc polemici si era ultima mea dorinta sa fac asa ceva....topicul meu era despre doua mulinete apropiate dpdvd al datelor tehnice , mulinete pe care nu am avut ocazia sa le pescuiesc si am dorit o parere -doua , avizate.
la intrebarea cu firul raspund simplu :
cu greu...dar nu pescuiesc special dupa somni over 50 cei vizati sunt cei de 15-25 kg....asa ca nu folosesc fir mai gros de 15 lbs , nici nu cred ca as putea lansa cum trebuie , ca sa nu mai vorbim de curent si deriva,....de 2-3 ori pe an (eu nu consider rar pentru apele noastre ) mai intra si din cei mari....cu o mulineta buna (pentru asta am deschis topicul ) ,cu o frana reglata ,cu un bat care lucreaza , cu ani de pescuit in carca , cu 330 yds de fir si un inaintas de 35-40 cm de monofilament ultrarezistent la abraziune , daca firul nu intra la aripioara si daca bestia nu gaseste o agatatura (de cele mai multe ori pleaca direct spre ea ) , este doar o chestiune de timp.
sunt sigur ca printre cei de aici (forum)sunt cel putin cativa care inteleg foarte bine ce vorbesc si daca nu imi pare rau, nu am vrut sa supar pe nimeni si , repet , cu atat mai putin sa starnesc polemici.
Am spus ce am avut de spus , multumesc celor care m-au ajutat cu un sfat , nu am sa mai intervin in topic , nu consider ca trebuie sa ma justific in fata nimanui .
respect parerea tuturor si-mi pare rau daca am suparat pe cineva.....vroiam doar un sfat despe o mulineta

Brad Radulescu
Administrator Lacul Varlaam
Administrator Lacul Varlaam
- George1985
- veteran
Cum este Spiderul acesta ca grosime, comparativ cu PP?zane21 scrie:Spider Ultracast de 15 lbs hi vis yelow
Aduna apa multa?
PS Despre mulinete nu pot sa-mi dau cu parerea