Bete pentru Voblere foarte mici
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Bete pentru Voblere foarte mici
Am o intrebare pentru persoanele cu experienta mai vasta:
Pentru pescuit la clean cu voblere foarte mici 2-2,5 cm ce ar fi mai potrivit :
- Bat 3m 5-15 gr
- Bat 1,7m 2-8 gr
- Bat 1,5m 1-7 gr
Sunt pentru pescuit depe mal, nu din barca. Cu cel mai finut bat al meu (5-25gr) nu reusesc sa fac lanseuri mai lungi de 20 m.
Betele de mai sus sunt Shimano Beastmaster, daca aveti alte sugestii va rog nu va abtineti.
Pentru pescuit la clean cu voblere foarte mici 2-2,5 cm ce ar fi mai potrivit :
- Bat 3m 5-15 gr
- Bat 1,7m 2-8 gr
- Bat 1,5m 1-7 gr
Sunt pentru pescuit depe mal, nu din barca. Cu cel mai finut bat al meu (5-25gr) nu reusesc sa fac lanseuri mai lungi de 20 m.
Betele de mai sus sunt Shimano Beastmaster, daca aveti alte sugestii va rog nu va abtineti.
-
- veteran
cum am pescuit mai mult timp pe Olt la clean si pe lacuri de munte la pastrav, iti pot recomanda ca intr-un pescuit de pe mal UL sau L, sa-ti iei un bat de 7'(2,14m) sau 7'6"(2,29 m, lungimea asta te ajuta mai mult de pe mal), cu putere de aruncare incepand de la 1/32 pz(aprox. 1 gr.) pana in maxim 1/4 oz(7 gr.) de calitate pt. ca la betele din categoria asta UL sau L e bine sa ai ceva mai de calitate pt. a nu avea surprize cu eventualii pesti mai mari sau cu agatatorile... de gasit sunt f. multe firme, cel mai bine sa te orientezi la ceva american sau ce gasesti pe la noi, ...si bineinteles te orientezi si-n functie de buget! 

Nu stiu cu experienta cum stau, dar orisicat
Eu dau cu Bass Pro Shops® Micro Lite™ Graphite Spinning Rods
1/32-1/4 OZ (0.89 - 7.09 grame) 6' (1.8 m) $29.99 dupa cum am mai zis pe-acia
din alea 3 cred eu as alege 1.7 m, 2-8 g
Ala de 3m 5-15 g in spatii deschise e OK dar prin tufe e nashpa. In + nu cred ca se-ncarca bine la lansare cu voblere micro
Ala de 1.5 m e super ca putere de aruncare dar cred ca e prea scurt pt. pescuit de pe mal. ar merge totusi pe paraie mici

Ala de 3m 5-15 g in spatii deschise e OK dar prin tufe e nashpa. In + nu cred ca se-ncarca bine la lansare cu voblere micro
Ala de 1.5 m e super ca putere de aruncare dar cred ca e prea scurt pt. pescuit de pe mal. ar merge totusi pe paraie mici
-
- veteran
eu ptr voblere, rotative, oscilante mici folosesc un cormoran carb-o-star deluxe de 2.10m act 10-30g, nu va speriati de actiune
arunc salmo hornet lejer 25-30m cu fir trabucco 0,148 super cast. de asemenea nu se da inlaturi de a arunca jigur de 10g
batul este f moale cu o rezerva extraordinara de putere

Cum merge batul ala ( Microlite) .Esti multumit de el ?Tavi scrie:Nu stiu cu experienta cum stau, dar orisicat :D
Beastmaster-urile astea sunt intre 80 si 100 Euro.andrei-ovidiu scrie:cum am pescuit mai mult timp pe Olt la clean si pe lacuri de munte la pastrav, iti pot recomanda ca intr-un pescuit de pe mal UL sau L, sa-ti iei un bat de 7'(2,14m) sau 7'6"(2,29 m, lungimea asta te ajuta mai mult de pe mal), cu putere de aruncare incepand de la 1/32 pz(aprox. 1 gr.) pana in maxim 1/4 oz(7 gr.) de calitate pt. ca la betele din categoria asta UL sau L e bine sa ai ceva mai de calitate pt. a nu avea surprize cu eventualii pesti mai mari sau cu agatatorile... de gasit sunt f. multe firme, cel mai bine sa te orientezi la ceva american sau ce gasesti pe la noi, ...si bineinteles te orientezi si-n functie de buget!
nu sunt Lesath sau Aspire, dar avand in vedere ca singurul lac cu clean din Satu Mare este balastiera Apa, un hau de nisip fara agataturi (singurele agataturi ca exista sunt atat de mari incat chiar nu conteaza ce dotari am) cred va fi bun si bat Beastmaster.
Pe Somes si afluenti in schimb nu stiu daca am ce cauta cu bat atat de fin.
Sunt si firme europene care produc bete cat de cat de calitate , eu am un Geologic Trout Exalty de 1.8m, 3-12g, parabolic, inele SIC, din pacate i-am rupt spigotul (nu la pescuit) si acuma someaza. L-am folosit atat pe Somes cat si pe Lapus, cel mai mare clean prins a avut cam 700 grame, totusi daca intra un clean mai mare si e si curent trebuie sa fii atent sa nu fortezi.
Pana una alta folosesc un Shakespeare mai vechi din fibra de sticla, light, fir 4-8lbs, imi place si asta cum se comporta si e o solutie provizorie pana gasesc ceva mai ok. Mi-a fost recomandat si Bass Pro Shop Microlite din fibra, pare un bat ok si ma gandesc la unul din asta.
Pana una alta folosesc un Shakespeare mai vechi din fibra de sticla, light, fir 4-8lbs, imi place si asta cum se comporta si e o solutie provizorie pana gasesc ceva mai ok. Mi-a fost recomandat si Bass Pro Shop Microlite din fibra, pare un bat ok si ma gandesc la unul din asta.
bat microlite
Tavi,Tavi scrie:F. multumit. L-am echipat cu Okuma Avenger 20(cam grea din pacate) si un fir de .16. Lanseaza super.Teoo scrie: Cum merge batul ala ( Microlite) .Esti multumit de el ?
Astept un peste mai serios ca sa vad ce face in drill
Eu am avut doua bete MICROLITE,am fost f. multumit de ele ,doar ca pt. pescuitul meu erau prea scurte,asa ca adaugand niste tronsoane telescopice mi-am facut bete "noodle" de 3-4m.(care acum someaza)
La pretul la care cumperi un MICROLITE nu exista bat light sau ultralight mai bun,iar cum se comporta in dril ,poti sa-ti inchipui daca langa mine ,la jig cu un MICROLITE un pescar american a scos un crap salbatic de rau de cca. 8kg.
Jean Scurtu