Bete pentru Voblere foarte mici

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Tavi
veteran
veteran

Re: bat microlite

Mesaj de Tavi » 30 Sep 2006, 10:23

Jean Scurtu scrie: Tavi,

Eu am avut doua bete MICROLITE,am fost f. multumit de ele ,doar ca pt. pescuitul meu erau prea scurte,asa ca adaugand niste tronsoane telescopice mi-am facut bete "noodle" de 3-4m.(care acum someaza)
La pretul la care cumperi un MICROLITE nu exista bat light sau ultralight mai bun,iar cum se comporta in dril ,poti sa-ti inchipui daca langa mine ,la jig cu un MICROLITE un pescar american a scos un crap salbatic de rau de cca. 8kg.

Jean Scurtu
:shock:
Eu sper sa nu-mi intre tocmai la microlite un submarin de-asta.
Dar mai stii...
Acum il folosesc mai mult la pastrav pe rau e ideal pt. asa ceva.
Am mai prins si ceva clenisori pana-n juma de kil pe Olt cu el.
Aia "mari" i-am prins cu alt batz.

adiwolf
veteran
veteran

Re: bat microlite

Mesaj de adiwolf » 30 Sep 2006, 19:31

Tavi scrie: Am mai prins si ceva clenisori pana-n juma de kil pe Olt cu el.
Aia "mari" i-am prins cu alt batz.
ahaaaa,deci tu esti ala de prinde clenii aia "mari",de nu mai ajung si pe la noi. :lol: :lol: :lol: :lol:

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 30 Sep 2006, 21:56

Adi vezi ca au ajuns, sint la deal clenii aia mari, numa ca tre sa-i mai sicauti. Astazi am fost si dupa amiaza cca 2 ceasuri efective de pescuit, mi-am facut de cap.Pe linga ceva clentoi la 700-800 grame am luat si 4 cleni mai multi bibani, dintre care 4 erau de retinut, ceva salau, care fac parte dintre cei mai buni de pus la gratar, si pe plecare un avat. O partida splendida. Nu spun unde ca poate se intimpla sa nu mai am loc mine daca cunva ma taie gindul sa mai fac vreo miscare. Poate ca mine fac o Rube ...vad eu. E greu sa aleg intre doua iubite. Daca ai nevoie de informatii, cauta-ma(pe privat_)

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 30 Sep 2006, 22:10

Si ca sa nu fiu invinuit ca ma abat de la subiect, atunci vin si spun ca cel mai tare, in pescuitul cu voblere mici de pe mal, ca si lungime, este varga de 2,7 m, varga cu care se lucreaza exceptional, prefer cu actiune de virf, si daca nu, semiparabolica, si cele mai faine scule cu care am lucrat in afara de o coreana care sta pe la mine de peste 10 ani si cu care am pescuit aproape toti pestii de la noi si nu numai, este All Star Titanium, varga care transformata, de cei ce stiu sa faca asa ceva, este la 2,7m o capodopera. Am reusit sa transform vreo doua de 3m in 2,7m cu actiune de virf. Simte si cea mai mica frunza care ar avea curajul sa atimnga firul. Spun ca acest grafit, desi nu iubesc grafitul, dar il combin cu carbon, este demential. Si ca sa inchei intr-o nota obtimista si pt cei ce nu isi pot permite asa ceva, cea mai tare varga este varga cu care te inveti. Specifc ca pt cei ce indragesc pescuitul cu micro, sa caute vergi cu actiune de virf. Acumularea si descarcarea energiei acestor vergi se face in timp f scurt, ceea ce creaza explozia lanseurilor maxime.

cristian.ene
veteran
veteran

Pentru voblere mici

Mesaj de cristian.ene » 04 Oct 2006, 12:07

Pentru voblere mici cele mai indicate ar fi seria Seeker (E-glass+ Bor) Freshwater - modelele Light- SP652 sau UL Sp 700.

Daca vrei din grafit seria de Spinning de la Loomis - Light sau UL. Daca vrei sa scapi mai ieftin dar tot bune blank-uriel si lansetele UL de la St. Croix sunt si ele potrivite fie ca e un Avid UL (moderata)de 7ft. sau Premier de 7 dau 6`6``ft.(astea sunt fast).

georges
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georges » 04 Dec 2006, 14:49

Din dorinta de a incepe pescuitul la clean/ biban cu microvoblere, am hotarat sa achizitionez o lanseta UL-L . Avand in vedere posibilitatile financiare nu prea generoase si dorind si o lanseta care sa fie cat de cat de calitate, m-am decis asupra unei lansete din gama St. Croix chiar daca cea mai "slaba".Poate gresesc, dar din gama St. Croix este versiunea de baza.

Am ales asta si deoarece am vrut sa vad ce inseamna - cum se comporta o lanseta adusa de afara, plus ca mai toata lumea lauda produsele Cabelas. Oricum nu am avut alte lansete pentru pescuit UL - L asa ca banuiesc ca o sa fiu incantat de ea. :roll:

Lanseta este un St. Croix Triumph 6'6" L actiune Fast , 1/16 - 5/16 oz.
Ati avut careva de-a face cu aceasta lanseta? Din ce am observat majoritatea pleaca de la Premier sau Avid (aici vorbind doar de St. Croix).

Trebuie sa achizitionez si o mulineta care sa mearga pe ea. Daiwa vs Shimano vs altele. Poate va dati cu parerea asupra lansetei si ma ajutati in a lua o decizie pentru mulineta :wink:

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 04 Dec 2006, 14:51

Daiwa Rexal Xi 1000. Pe Cabelas e 40 USD.
Excelenta la pretul asta. Are tambur de rezerva din Al.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

georges
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georges » 04 Dec 2006, 16:11

Sa fie mai buna Daiwa Regal Xi decat Shimano Sahara 750/1500 FB in ceea ce priveste raportul pret/calitate?
Ceva detalii despre lanseta are cineva? Pareri...

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 05 Dec 2006, 08:39

In final m-am decis la un SpeedMaster 2,7m 2-8gr. Bat cu acctiune de varf inele Alconyte. Sunt foarte multumit de bat.

Scrie răspuns