Berkley pe mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Berkley pe mulineta

Mesaj de Bogdan_Alex » 17 Apr 2006, 10:28

Va salut. Eu pana acu n-am pus fir textil pe mulineta si acum mi-am luat din germania o rola de fire-line. Intrebarea mea este: merge pusa pe mulineta? caci nefiind rotund firul ma gandesc sa nu aiba probleme la desfasurare.
Va multumesc!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Apr 2006, 10:32

moshule... incercarea moarte n-re! doar nu esti singuru care la inceput a dat chix cu textilu pe mulineta! akuma depinde si ce mulineta ai... :wink:

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 17 Apr 2006, 10:46

Mulinetele pentru fir textil trebuie sa aiba marginea tamburului si galetul titanizat.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 17 Apr 2006, 14:12

Nu e adevarat! Am avut textil pe mulineta cu tamburul netitanizat din aluminiu, si nu avea galetul titanizat. Conteaza sa se invarta galetul o data cu firul, cred ca e cel mai important aspect....

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Apr 2006, 15:36

are dreptate Andrei, de fapt la orice mulineta cat de cat respectabila, galetul trebuie sa se unvarta o data cu firul!

nu taie textilul asa usor... de ex. cand am fost la salau, tata a pescuit cu o lanseta mai mult decat modesta, marca Silriver... adika cred ca pt. multi un no name... si a dat o zi intreaga cu un textil XForce... si nici urma de taietura... deci se poate, dar pt. siguranta trebuie totusi o mulineta( macar galetul titanizat... daca nu si buza tamburului... pt. ca in timp nu se stie cum evolueaza) si un bat cu ceva calitati pt. textil!

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 17 Apr 2006, 16:58

Acum vin cu alta intrebare...nici un fir textil nu este de profil rotund?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Apr 2006, 16:59

Ripcord
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 17 Apr 2006, 19:23

cel mai important la o mulineta pe care vrei sa folosesti textil este angrenajul ce permite asezarea firului in x pe tambur,...parerea mea

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Apr 2006, 19:24

Nici un fir textil nu e perfect rotund fiind facut prin impletire sau fusiune.
Cu cat e impletit din mai multe fascicole cu atat se apropie mai mult de forma rotunda ,iar pestelelui ii e indiferent ca e perfect rotund sau nu,atata timp cat sesizarea lui nu-l deranjeaza.

Jean Scurtu

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Apr 2006, 21:51

Aquaro Angler scrie:Mulinetele pentru fir textil trebuie sa aiba marginea tamburului si galetul titanizat.
ce tot ii dati ca e musai sa aiba galetul si marginea tamburului titanizata?
aiurea! eu am o amarata de okuma semper sr330 si un bat berkley cherywood si pescuiesc cu textil berkley de 6lb fuzionat si inca nu am vazut nici o urma de taietura pe inele sau galet(si va spun ca urmaresc acest lucru mereu deoarece am citit tot pe acest site parerea mai multor pescari)
e drep ca galetul functioneaza(se invarte) f usor mai ales ca am boala ca fiecare mulineta pe care o cumpar sa o desfac imediat si sa o gresez eu.
nu zic ca nu e bine sa fie titanizate cele doua componente in cauza(mai ales marginea tamburului unde se usureaza frecarea),dar nu este o cerinta imperios necesara.
merge sa prinzi peste si cu scule mai mediocrii nu numai cu scule de sute de $ ,peste sa fie!si mai ales pricepere!

Scrie răspuns