Berkley pe mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Bogdan_Alex
- veteran
Berkley pe mulineta
Va salut. Eu pana acu n-am pus fir textil pe mulineta si acum mi-am luat din germania o rola de fire-line. Intrebarea mea este: merge pusa pe mulineta? caci nefiind rotund firul ma gandesc sa nu aiba probleme la desfasurare.
Va multumesc!
Va multumesc!
-
- veteran
-
- veteran
-
- veteran
are dreptate Andrei, de fapt la orice mulineta cat de cat respectabila, galetul trebuie sa se unvarta o data cu firul!
nu taie textilul asa usor... de ex. cand am fost la salau, tata a pescuit cu o lanseta mai mult decat modesta, marca Silriver... adika cred ca pt. multi un no name... si a dat o zi intreaga cu un textil XForce... si nici urma de taietura... deci se poate, dar pt. siguranta trebuie totusi o mulineta( macar galetul titanizat... daca nu si buza tamburului... pt. ca in timp nu se stie cum evolueaza) si un bat cu ceva calitati pt. textil!
nu taie textilul asa usor... de ex. cand am fost la salau, tata a pescuit cu o lanseta mai mult decat modesta, marca Silriver... adika cred ca pt. multi un no name... si a dat o zi intreaga cu un textil XForce... si nici urma de taietura... deci se poate, dar pt. siguranta trebuie totusi o mulineta( macar galetul titanizat... daca nu si buza tamburului... pt. ca in timp nu se stie cum evolueaza) si un bat cu ceva calitati pt. textil!
- Bogdan_Alex
- veteran
ce tot ii dati ca e musai sa aiba galetul si marginea tamburului titanizata?Aquaro Angler scrie:Mulinetele pentru fir textil trebuie sa aiba marginea tamburului si galetul titanizat.
aiurea! eu am o amarata de okuma semper sr330 si un bat berkley cherywood si pescuiesc cu textil berkley de 6lb fuzionat si inca nu am vazut nici o urma de taietura pe inele sau galet(si va spun ca urmaresc acest lucru mereu deoarece am citit tot pe acest site parerea mai multor pescari)
e drep ca galetul functioneaza(se invarte) f usor mai ales ca am boala ca fiecare mulineta pe care o cumpar sa o desfac imediat si sa o gresez eu.
nu zic ca nu e bine sa fie titanizate cele doua componente in cauza(mai ales marginea tamburului unde se usureaza frecarea),dar nu este o cerinta imperios necesara.
merge sa prinzi peste si cu scule mai mediocrii nu numai cu scule de sute de $ ,peste sa fie!si mai ales pricepere!