baterie gel pentru motor electric

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

lee lee
senior
senior

baterie gel pentru motor electric

Mesaj de lee lee » 21 Sep 2012, 20:50

doresc sa ma informez in legatura cu achizitionarea unei baterii pe gel pentru un motor electric de barca pneumatica
precizez din start ca inca nu am nici barca si nici motor electric inca :mrgreen: ,dar sunt pe lista pentru Moshu :D

ma gandesc ca daca doresc ceva de treaba atunci acel ceva va costa.nici o problema. :wink: sunt dispus sa dau pe baterie si 300 de euro
o varianta ar fi ceva de genul
http://www.totalfishing.ro/baterie-sonn ... -7097.html

o alta varianta :
http://shop.gtcauto.ro/ro/produse/detai ... u?sef=hcfp
ar putea fi sau nu buna? :?: aici astept raspunsuri de la persoane care se pricep :D

ar putea sau nu fi o alternativa?????
m-am gandit la aceasta varianta pentru ca:
- ar putea fi mai puternica din moment ce este dedicat masinilor de putere mare si/sau cu consum mare si ,cred eu,ar functiona mai mult timp in cazul utilizarii indelungi in timpul unei singure zile de plimbat cu barca
- la pret nu este mare diferenta

la Optima scrie ca este cu descarcare adanca....acest lucru se intelege a fi cu descarcare lenta??

astept pareri pro si contra :respekt:
Catch & relax

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Re: baterie gel pentru motor electric

Mesaj de gsteph1968 » 22 Sep 2012, 09:13

vezi:
http://www.rapitori.ro/forum/acumulator ... 21161.html

si mai e si un tutorial de barci pe forum. daca mai sapi un pic o sa gasesti suficienta informatie.
deep cycle sau deep discharge inseamna ca poti descarca bateria pana la 20% din capacitate (utilizezi 80% din capacitatea nominala, la 100Ah poti trage 80Ah pana sa fie nevoie de incarcare).

eu iti recomand baterie AGM (absorbant glass material), nu pe gel. poti folosi incarcator auto, suporta incarcari rapide (adica la curent mare).

eu am Sunlight SP-12 100Ah de care sunt foarte multumit. ma tine 2 zile a 6-8 ore de "run", motor Minn Kota Endura 30.
la ultima iesire am tras din ea in 8 ore 38Ah (motorul pe o barca mai grea nitel).
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 22 Sep 2012, 12:09

Un bun prieten de-al meu foloseste de ceva vreme pt un motor electric cu comanda la picior aceasta baterie:
http://shop.gtcauto.ro/ro/produse/detai ... u?sef=hcfp

Pescuieste la clean pe Bicaz intr-o continua miscare si mi-a zis ca nu a descarcat bateria mai repede de 3 zile ....
Pretul nu e unul mic dar nici nu cumperi zilnic baterii. :wink:
Eu zic ca e varianta cea mai buna ...
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 22 Sep 2012, 12:20

la Optima scrie ca este cu descarcare adanca....acest lucru se intelege a fi cu descarcare lenta??
Nu , sunt lucruri diferite ...adinca inseamna ca o poti descarca mai mult decit alte baterii mergind pina la 80 % din capacitatea ei, pe cind lenta inseamna o descarcare "controlata" si "constanta" care duce in fapt la o mai mare autonomie pe apa ....
Cu baterii de tipul cu "descarcare lenta" mergi mai incet ca viteza dar mergi o durata mai mare de timp ...asta pe intelesul tuturor .
Eu am cele 2 tipuri de baterii pt. motorul electric si vorbesc din cunostinta de cauza .Le folosesc alternativ mai ales in concursuri , sau le pun in barca pe amindoua deodata si le folosesc dupa caz. :wink:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 22 Sep 2012, 12:33

Uite o varianta buna de baterie:

hop.gtcauto.ro/ro/produse/detail/291-banner-running-bull/vmj_ritz/1144-acumulator-auto-banner-running-bull-105ah?sef=hcfp
Eu o am pe asta si e OK:
http://shop.gtcauto.ro/ro/produse/detai ... h?sef=hcfp

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 22 Sep 2012, 18:25

gsteph1968 scrie:vezi:
http://www.rapitori.ro/forum/acumulator ... 21161.html

si mai e si un tutorial de barci pe forum. daca mai sapi un pic o sa gasesti suficienta informatie.

eu iti recomand baterie AGM (absorbant glass material), nu pe gel. poti folosi incarcator auto, suporta incarcari rapide (adica la curent mare).
multumesc de link....l-am citit si am mai invatat ceva si de pe acolo :D :D
in ceea ce priveste barcile m-am documentat destul in ultimul timp :wink: ...oricum mai dureaza putin pana o s-o achizitionez

iar in ceea ce priveste AGM-ul eu am crezut ca e acelasi lucru cu cele cu gel :wallbash: :wallbash: ...noroc cu forum-urile astea :respekt: ......incarcator am care incarca si AGM,deci in privinta asta sunt acoperit
Catch & relax

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 22 Sep 2012, 18:35

vali stratonov scrie:Uite o varianta buna de baterie:

hop.gtcauto.ro/ro/produse/detail/291-banner-running-bull/vmj_ritz/1144-acumulator-auto-banner-running-bull-105ah?sef=hcfp
Eu o am pe asta si e OK:
http://shop.gtcauto.ro/ro/produse/detai ... h?sef=hcfp
primul link e gresit dar cred ca am priceput despre ce e vorba :wink: ,adica Banner-ul de 105 Ah tip AGM
eu tot timpul am crezut ca Banner-ul asta e ceva firma de doi lei :lol:
in ceea ce priveste al doilea link acolo observ o baterie normala, pe calciu, de masina.......e ok aia?nu tre' sa fie pe gel sau AGM sa se poata descarca si incarca de multe ori fara probleme?
Catch & relax

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 22 Sep 2012, 22:58

daca vrei o baterie care sa tina cativa ani, si sa o utilizezi pentru cate o zi de "zbenguiala" dupa care o incarci, eu ti-as recomanda sa nu te arunci la ceva scump. cheltuieste diferenta pe o barca mai buna, sau accesorii pt. ea, sau motor mai bun...
afara de cazul in care vrei la concursuri.

o baterie AGM, pe la 100Ah, e ok pentru 1-2 zile pe lac. intretinerea inseamna sa o verifici periodic si o incarci daca e cazul (cf. foii de catalog).

cred ca mai bine iti alegi barca mai intai, apoi motorul si la urma bateria.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Sep 2012, 07:29

Eu zic altceva :lol: ...ia-ti un termic si ai incheiat a cara inutil electric+baterie+fire care-nseamna numai complicatii si kile in plus :D

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 23 Sep 2012, 08:08

andrei-ovidiu scrie:Eu zic altceva :lol: ...ia-ti un termic si ai incheiat a cara inutil electric+baterie+fire care-nseamna numai complicatii si kile in plus :D
este adevarat. bateria 32kg, motor 7kg. 39kg in total. termicul meu are 44kg.

dar nu ai acces pe orice apa cu termic, si deseori e nevoie de ceva silentios. asa revii la electric.

Scrie răspuns