baterie (acumulator) sonar seria 700 - recomandari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 22 Mar 2011, 23:46

Adrian SB scrie:Pentru cei cu motor electric, nu alimentati sonarul de la acumulatorul motorului?
din ce stiu eu nu e indicat din cauza fluctuatiilor de tensiune . se recomanda un acumulator separat . un acumulator de motocicleta de 10 A e suficient si nici nu e exagerat de scump

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 23 Mar 2011, 08:34

grey-wolf scrie:
Adrian SB scrie:Pentru cei cu motor electric, nu alimentati sonarul de la acumulatorul motorului?
din ce stiu eu nu e indicat din cauza fluctuatiilor de tensiune . se recomanda un acumulator separat . un acumulator de motocicleta de 10 A e suficient si nici nu e exagerat de scump
Multa lume a folosit si foloseste bateria de la motor ca sa alimenteze si sonarul , unii din comoditate altii din credinta ca nu se poate intimpla nimic rau .......

Personal am folosit bateria de motor pt. alimentarea sonarului ani de zile si nu am avut probleme....singura problema avuta a fost atunci cind folosesti foarte mult motorul iar bateria se descarca la o anumita valoare de obicei sub 9,5 V sonarul se stinge pt. ca nu are suficient curent de-a alimenta ecranul.....

In rest nici o alta problema ...dar daca aveti posibilitatea sai investiti intr-o baterie suplimentara ar fi de preferat.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 23 Mar 2011, 09:30

Partea electronica a sonarului este alimentata in mod sigur de la un stabilizator intern de tensiune, tocmai de aceea plaja tensiunilor de alimentare este mare ( 10 - 20VDC pt. Humminbird 728).
Pentru eliminarea interferentelor se poate intercala un filtru LC de genul celor folosite la casetofoanele/CD-urile auto.
In consecinta cred ca se poate alimenta linistit de la acumulatorul motorului electric da` ce te faci cand mergi "la vasle" sau cu motor termic?!? :D
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Mar 2011, 11:39

@Johnny si restul interesati: http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=13297

Acumulator nou, 12V 7Ah, aproximativ 50 de lei + TVA, cu factura. Nu stiu producatorul, vedeti pe ea CE ISO9001. Momentan nu sunt pe gel sau vreun producator anume dar alea erau oricum mai scumpe.

P.S. Domnule coleg, tu esti rezolvat ;) o sa ne spui tu cum tine si daca e ok.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 23 Mar 2011, 13:01

Se mai intampla sa moara bateria de motor..macar sonar sa ai,daca tot ramai pe vasle :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Mar 2011, 13:03

O sa o scoatem sambata pe sonar sa vedem cum merge. Acuma n-o sa ne juram si n-o sa ne filmam ca avem de pescuit da o sa mai dam ceva informatii pe-aici.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 23 Mar 2011, 13:10

Zici de asta ce e in poza?. Din asta am si eu, doar imprimat cu alt nume :)..dar tot aia e, de 9 Ah...La o pescuiala de o zi nu ai ce sa vezi, nici daca ai sonar side imaging..tine muuuuult si bine. Cred ca zece minute ar alimenta si motorul :)
UlKustom Rods

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Mar 2011, 13:15

Probabil, cam ala e calculul... sincer ma intalnesc cu ele demult dar nu am luat niciodata separat numai pentru sonar. am alimentat mereu de pe bateria acumulatorului. Ma gandesc ca e o optiune buna sa le pui separat sau macar sa ai una mica si pentru contactul mai bun si pentru motivele pentru care spunea informer. Pe Sacalaia de exemplu am tot vrut sa ducem pentru ca nu te lasa nici cu motor electric, dar n-am avut niciodata destul chef sau ne-am amintit mereu prea tarziu. Intr-adevar, e bine de tinut minte.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 23 Mar 2011, 13:22

Pe Sacalaia a dus georcaef...si nu stiu cum, dar tare bine prindea in ultima vreme;). Cu asta de 9 Ah, am stat anul trecut pe Bezid o saptamana, nu am oprit sonarul cat eram in barca niciodata...si nu l-am terminat nici asa.
Tinand cont de pret(2 voblere ;) )...e o investitie buna.
UlKustom Rods

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Mar 2011, 13:30

Sau un vobler sau juma de vobler, sau sfert de vobler, depinde ;)

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns