Bat salau

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Feb 2011, 12:07

adrinancean...simt vibratia cozii la shad cu un bat , care e la jumatatea pretului Elite-ului. A..si are si inele din aliaj de titan cu pastila SIC..

Problema, este ca , a evoluat tehnologia , care permite deja sa faci bete usoare si senzitive la pret ..tot mai mic.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 19 Feb 2011, 12:47

Stefan Florin are dreptate. Niciodata n-o sa poti scoate ochii cuiva cu sculele high end, chiar daca unii dintre noi am ales sa achizionam asa ceva, sau chiar mai mult, ne mai orientam numai dupa asa ceva. Am sustinut si sustin in continuare utilitatea, sensitivitatea si hai sa spun suficienta Avidului. Am avut modelul VIP Walleye de la Daiwa si il consider inca in ziua de azi o lanseta extraordinar de reusita. Aia mi-a placut mai mult decat avidul. Cine gaseste modelul dintr-o bucata face afacere mare. Clasa ML. Legat de datul din coada al shadului, acesta se poate vedea si pe fir, apropo ca mai discutam de cum citim sau nu citim cate un atac de salau pe fir. Vad ca am ajuns sa facem diferenta si mofturi si intre japoneze, ca Daiko e nu stiu cum si Megabass e nu stiu cum... Mi se pare chiar o chestie de gust si perceptie, nimic mai mult, bineinteles, atata timp cat lanseta prin caracteristicile ei corespunde aplicatiei pentru care ai ales-o. Pentru ca preturile la care le iei sunt in functie de norocul si sursele fiecaruia. Stiu prieten care a dat sa zic 2200 de lei pe un Megabass si eu am luat un Evergreen, nou, la 1200 de lei. Asa am avut nororc fiecare. Acuma si daca Megabassu ala ar fi cu un sfert de uncie mai smecher, desi zic eu, nu e, tot io am facut megaafacere si o achizitie buna. Dadeam numai un exemplu, lansetele exista dar nu dau modelele, e irelevant oricum. De aia spun ca Stefan Florin are dreptate. Imi amintesc acum vreo 3-4 ani ca sustineam alegerea unui Avid fata de un Legend, cu mentiunea si atunci ca daca as avea atatia bani la momentul respectiv as lua Legendul. Sa nu exageram cu alunul, dar macar un Avid ar fi bun. Cine vrea si poate sa-si ia ce vrea, dar cu Avidul trebuie sa se descurce oricine. E drept ca puterea obisnuintei, te face ca dupa cateva serii de lansete usoare, cu finisaje perfecte, sensibile si puternice, daca iei in mana o lanseta din clasa medie sa zic, cum e Avidul, iti dai seama ca nu e chiar asa de WOW cum il vedeai primele dati cand l-ai luat in mana si l-ai scos pe balta...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

badea lucian
senior
senior

Mesaj de badea lucian » 19 Feb 2011, 12:50

stefanflorin scrie:Pt ca cel putin pt mine, lanseta aia nu face nimic in plus fata de, sa zic ca exemplu, un premier sau cel mult un avid, asta ca sa nu bag in discutie si alte bete. Daca m-ar scoate banii din casa si nu mi-ar parea rau de ei, poate mi-as lua si eu scule high price, high end, asa, consider ca nu merita sa platesc dublu sau triplu fata de alt bat.
PS: am pescuit-o pe cea de 7' pana in 5/8 oz, si nu m-a dat pe spate catusi
de putin.
PPS: daca as gasi un Berkley pulse de 7' cu plaja de greutati pe care o vreau eu (pana in 28g), orican l-as alege, si datorita pretului si mai ales pt ce stie sa faca un bat asa ieftin.
Sunt perfect de acord :idea:
Sa-l mai achizitionezi si la 200ron nou :!: :!: :lol: :lol:
P.S. La berkley pulse: 2.40/15-50 ma referam :D :D :D
= SUPERBATZ =

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 19 Feb 2011, 14:22

Merita ambele (SA LE IEI PE AMANDOUA) si in functie cu cine mergi la peste vezi in ce tabara este cu ala te duci!!! :twisted:
Sa nu-ti iei bat Megabass ca am vazut ca si ei au inceput sa tuneze mulinete!!! :lol: :lol: :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Feb 2011, 19:42

Nu tre sa pescuim toti cu scule high-end, pt ca nu toata lumea gusta placerea de a folosi o scula buna...multa lume judeca o scula dupa banii pe care ii da pe ea. Nu zic ca asta e un lucru rau, pt ca banii se castiga din ce in ce mai greu si ei trebuie bine gestionati.Bravo celor care rezista la astfel de tentatii si pot pescui cu scule ieftine, in fond isi fac aceeasi treaba.Totul pleaca de la gradul de multumire al celui de la capatul sculei.Daca cel ce pescuie cu o gioarsa e multumit de rezultat ce mai conteaza detaliile.... :lol: :lol: :lol: ....in fond conteza cu ce vi acasa nu cu ce l-ai prins. :lol:De pilda eu am prins cu un CapturesLures cei mai mari salai si chiar am inceput sa cred ca acea scula e scula mea norocoasa. :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Feb 2011, 20:54

Cum ii aia ,"gioarsa?" :roll:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Anddna
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Anddna » 23 Feb 2011, 22:16

Situatia sta cam asa; de fapt eram/sunt hotarat pe legend doar ca vroiam si ceva argumente (calitate elit/calitate daiwa; de ce una si de ce alta; altele de genu) si inca mai astept opinii, mai ales de la posesorii lor.
Modelul ce ma intereseaza e cel de 7 ft, cu actiune de 3/16-5/8 oz (varianta de 7,6 ft am inteles ca e cam moale).
Dat fiind faptul ca nu am testat batul, poate ma ajuta vre-un posesor cu ceva pareri de genu: e destul de rapid? diferente intre cel dintr-o buc si cel din 2(aici chiar nu sunt hotarat)? impresii personale.
Ms celor ce mi-au raspuns si va astept in continuare cu raspunsuri ceva mai punctuale.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 23 Feb 2011, 22:38

Daca ai banii necesari, ia-l si nu vei fi dezamagit... o vreme. E un bat foarte bun.
Dupa un timp vor aparea in mod cert alte si alte "nevoi". N-ai ce-i face. Asta e shoppingul :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 24 Feb 2011, 00:27

Parerea mea e ca cel de 7.6 nu e deloc moale,il am ,nu vorbesc din auzite. In schimb nu stiu cum sunt noile modele de Legend Elite care au in compozitie rasina 3M Matrix.Calitatea la lansetele St Croix,cel putin la Legend Elite e superioara,nu cred ca o poti compara cu cea de la Daiwa (sa nu intelegi ca Daiwa face lansete proaste). O lanseta dintr-o singura bucata e de preferat ,daca crezi ca nu te impiedica la transport :wink: .
Until next time....Tight Lines!

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 24 Feb 2011, 08:18

bossagi, sa-ti arat eu un avid facut de zici ca e legend elite :P :twisted: :P

ca posesor de ceva st croix, si ex posesor de alte st croix, imi dau si io cu parerea ...

la st croix, si scorurile la care distribuie blankurile, chiar se mega merita sa faci custom ... iesi in medie cam cu 30 % mai ieftin decat batul finit, mai ales de la avid in sus, si eventual cu componente mai bune ....

legendul are un blank super cool, doar ca mie nu-mi plac cum sunt lucrate de fabrica ... la fel si la avid, nu mai vb de scII adic premier sau wild river, care au finisaje de tot rasul ( si pret mic evident ) .... la scII e pacat, bankurile alea sunt super interesante, si cu un pic de efort, ar fi putut iesi lansete mult mai bune, in alta clasa de calitate ....

sincer, mai bine iti iei blankul, si si mai bine, iei un blank de avid in loc de legend, si ti-l face cineva cum trebuie, si vei iesi mult mai ieftin, si mult mai castigat cred eu ....

Scrie răspuns