barci de glisare cu motor de 5hp/4t cizma scurta?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

barci de glisare cu motor de 5hp/4t cizma scurta?

Mesaj de johnnybravo » 09 Ian 2016, 01:25

salutare,

ma ajutati va rog cu o lista de barci de minim 3m (orice material) ce gliseaza cu motor de 5hp/4t cizma scurta cu o incarcatura de ~130kg in barca, pretabile pt pescuit pe Dunare?
sunt curios de cele mai rapide barci pt motorul asta si cu o durata de viata cat mai mare :)

merci

dan_rotaru
utilizator constant
utilizator constant

Re: barci de glisare cu motor de 5hp/4t cizma scurta?

Mesaj de dan_rotaru » 09 Ian 2016, 10:36

Porta bote ar fi una. eu am glisat cu aproximativ 130 de kg, 100 eu si restul echipament.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 09 Ian 2016, 11:43

Greutatea barcii (podina, rame, pompa etc) + a motorului + a rezervorului + a conducatorului + bagaje ... => toate astea sub 150 Kg.
Pentru glisaj se "merge" pe aproximativ 30kg/cal putere.
Bucuresti

alexh
junior
junior

Mesaj de alexh » 10 Ian 2016, 19:17

Stiu ca e scumpa ca naiba, dar se incadreaza in cerintele tale: http://www.marinekart.com/technical-specifications/

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 10 Ian 2016, 22:49

http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... light.html

Una de asta ar fi ideala... dar cam scumpa...

Personal am un RIB de doar 2.50 insa greu... are cam 70 kg. Plus eu inca 80 kg 2 bete.. ceva naluci sonar si ancora intru in glisaj.... insa cam la limita..... daca in scimb umplu barca de naluci, apa, haleala, si tot felul de prostii se cam duce glisajul.....
Imagine

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 11 Ian 2016, 00:24

alexh scrie:Stiu ca e scumpa ca naiba, dar se incadreaza in cerintele tale: http://www.marinekart.com/technical-specifications/
Asta e de sport/agrement dar merci de link

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 11 Ian 2016, 07:11

http://www.grandboats.com/cor-ts.htm

eu am C300A si cu johnson 5 hp 4 t cizma scurta singur in barca cu scule etc ... gliseaza
drept e ca de vreo 2 ori am simtit nevoia la un motor mai puternic
odata pe mare in norvegia contra vintului cu motoru la maxim mergeam de parca stateam pe loc si odata pe un riu cu curent f puternic...
sa nu intelegi gresit sint f multumit cu motorul... dar la barca asta pt mai multa siguranta as prefera ceva de 9,8 hp in 2 timpi

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 11 Ian 2016, 07:25

daca ajungi prin Tulcea cu motorul da-mi de stire si-ti dau una de aluminiu sa faci o proba.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 11 Ian 2016, 11:00

bradypus scrie:http://www.grandboats.com/cor-ts.htm

eu am C300A si cu johnson 5 hp 4 t cizma scurta singur in barca cu scule etc ... gliseaza
drept e ca de vreo 2 ori am simtit nevoia la un motor mai puternic
odata pe mare in norvegia contra vintului cu motoru la maxim mergeam de parca stateam pe loc si odata pe un riu cu curent f puternic...
sa nu intelegi gresit sint f multumit cu motorul... dar la barca asta pt mai multa siguranta as prefera ceva de 9,8 hp in 2 timpi
conform graficului vad o viteza de cca 16km pe ora pt o motorizare de 5hp, o viteza ce o atingi cu o barca de deplasament, nu? Ai idee cu cat mergi cu ea?

am auzit lucruri bune vis-a-vis de viteza despre Allroundmarin Dynamic...sunt curios daca are cineva asa ceva sa-mi zica ce performante are in combinatie cu 5hp/4t :respekt:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 11 Ian 2016, 11:05

romica scrie:daca ajungi prin Tulcea cu motorul da-mi de stire si-ti dau una de aluminiu sa faci o proba.
Linia Starcraft SL sau model nou? imi poti zice si pe privat daca inca nu e informatie lansata pe piata.
Daca e vorba de SL, imi zici te rog ce marime si ce viteza (medie) poti atinge cu ea in aval/amonte pe Dunare? :)
La Tulcea ajung doar in toamna daca ma decid sa revad delta asa ca prefer un filmulet sau informatie scrisa in urma testelor voastre :)

Scrie răspuns