barca din lemn de brad
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
barca din lemn de brad
vreau sa-mi fac o barca din lemn de brad cu coaste din salcam sau stejar si ma intereseaza parerile voastre cu ce sa impregnez lemnul ptr a nu se deteriora in timp.sau mai bine zis ptr a avea o durabilitate cat mai indelungata.pana acum am avut cateva pareri pe care vi le expun mai jos.
1.smoala sau black aplicate in mai multe straturi cat mai subtiri si fierbinti.
2.ulei de in,la fel in 3-4 aplicari,urmata de o vopsea
3.ulei de transformator,in 3-4 aplicari,dupa care o aplicare cu smoala subtire si fierbinte dupa care black
4.ulei mineral( de motor) dupa care un strat daca este posibil cu o vaselina rezistenta la apa(subtiata si ea)cu pulbere metalica in ea..dupa care..vopsea,black,smoala ce s-o mai prinde( asta e doar o indicatie pretioasa,nu am auzit pana acum sa o aplice cineva practic)
astept sugestii si..lacramatii...
1.smoala sau black aplicate in mai multe straturi cat mai subtiri si fierbinti.
2.ulei de in,la fel in 3-4 aplicari,urmata de o vopsea
3.ulei de transformator,in 3-4 aplicari,dupa care o aplicare cu smoala subtire si fierbinte dupa care black
4.ulei mineral( de motor) dupa care un strat daca este posibil cu o vaselina rezistenta la apa(subtiata si ea)cu pulbere metalica in ea..dupa care..vopsea,black,smoala ce s-o mai prinde( asta e doar o indicatie pretioasa,nu am auzit pana acum sa o aplice cineva practic)
astept sugestii si..lacramatii...
Toti pescarii ajung in Rai...
Frate:
1 scindura nu trebuie f .uscata ,inainte de prelucrare!
2 trebuie sa aiva 3,5 cm...............,inainte de prelucrare!
3 ulei de transformator, este perfect!
4 musai si obligatoriu "catran"(original)!
5 bagata la apa 3-4 zile inaintea sezonului de pescuit!
In rest, sa aiva ochiul, cit maslina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 scindura nu trebuie f .uscata ,inainte de prelucrare!
2 trebuie sa aiva 3,5 cm...............,inainte de prelucrare!
3 ulei de transformator, este perfect!
4 musai si obligatoriu "catran"(original)!
5 bagata la apa 3-4 zile inaintea sezonului de pescuit!
In rest, sa aiva ochiul, cit maslina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- utilizator constant
scandura
nu e cam groasa 3,5..?io stiam de 1,5.se uda ptr a putea fi indoita mai usor..e mai elastica..dar..la 3,5..cred ca doar la cald o curbezi.scandura de brad e poroasa..usoara ideea e sa-i umpli porii aia cu ceva.."ceva" ala e intrebarea..
Toti pescarii ajung in Rai...
Din ce stiu eu cel mai bun este catranul, iar deasupra se poate aplica si vopsea dat fiind faptul ca la soare catranul se topeste si se ia daca pui mana pe lemn. Se uda dupa ce a fost catranita pentru a se umfla lemnul si a nu ramane nici un spatiu intre scanduri. Cel mai bun lemn cred ca este stejarul pentru coaste (crevace) si bradul pentru corp. Stejarul trebuie sa fie foarte uscat pentru a nu se deforma in timp. Asa am citit ca se construiau corabiile.
-
- utilizator constant
3,5 inainte de prelucrare,nu o taie nimeni cu laserul,asa ca ajunge pe la 2,5-2,8.
Din ,omienouasuteaprilie,catranul este "catran",nu se vopseste,nu se nimic,eventual il ungi cu niste jak, de care vrei, inainte de pescuit.
In functie de latime, o faci cum poti!Ca sa ii faci crevace, din alea ,alea, este munca, (parerea mea, inutila)!Niste platbanda metalica, cu holsuruburi ,rezolva problema.Daca o faci prea mare si f.grea iti trebuie musai peridoc.
Inaltimea, nu poti, sa o faci mai mare de 40 cm,daca vei pescui pe dunare, este musai, ca un virf sa fie perpendicular pe un mal(de,valuri ,unele nasoale).In general se fac tip dreptunghi (sa nu zic ,cosciug)!Este mai stabila si mai lucrativa decit pneumatica,din una de 4m poti da 2 din ea lejer!
Documentatie ,nu am dar peste 1 luna pot sa iti dau mai multe amanunte,se lucreaza!!
Din ,omienouasuteaprilie,catranul este "catran",nu se vopseste,nu se nimic,eventual il ungi cu niste jak, de care vrei, inainte de pescuit.
In functie de latime, o faci cum poti!Ca sa ii faci crevace, din alea ,alea, este munca, (parerea mea, inutila)!Niste platbanda metalica, cu holsuruburi ,rezolva problema.Daca o faci prea mare si f.grea iti trebuie musai peridoc.
Inaltimea, nu poti, sa o faci mai mare de 40 cm,daca vei pescui pe dunare, este musai, ca un virf sa fie perpendicular pe un mal(de,valuri ,unele nasoale).In general se fac tip dreptunghi (sa nu zic ,cosciug)!Este mai stabila si mai lucrativa decit pneumatica,din una de 4m poti da 2 din ea lejer!
Documentatie ,nu am dar peste 1 luna pot sa iti dau mai multe amanunte,se lucreaza!!
Re: barca din lemn de brad
Daca impregnezi lemnul, sa il scufunzi in uleiul incins, nu rece, asa patrunde mai bine in fibra. Asa se procedeaza cu traversele de la podurile rulante.laurentiucat scrie: cu ce sa impregnez lemnul ptr a nu se deteriora in timp....
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
incearca lemnul de pin in locul celui de brad. Pinul este mai dens, are mai multa rasina si nu absoarbe apa la fel ca cel de brad. Dezavantajul ar fi ca este mai greu decat bradul.
De impregnat sunt in comert diferite solutii de impregnare a lemnului de barca/iaht. Dar ai grija ce marca folosesti. Am dat eu cu o lazura din aia speciala, impermeabila, ecologica de la kober pe lemnul de la o fantana. Dupa trei straturi de lac si inainte o solutie de impregnare aceasi marca am avut o surpriza: lacul s-a inegrit si am fost obligat sa vopsesc fantana...
De impregnat sunt in comert diferite solutii de impregnare a lemnului de barca/iaht. Dar ai grija ce marca folosesti. Am dat eu cu o lazura din aia speciala, impermeabila, ecologica de la kober pe lemnul de la o fantana. Dupa trei straturi de lac si inainte o solutie de impregnare aceasi marca am avut o surpriza: lacul s-a inegrit si am fost obligat sa vopsesc fantana...

Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k