Barbeta de metal
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Barbeta de metal
Stie cineva cum se poate monta o barbeta de metal pe un corp de vobler terminat (vopsit izolat, nemuscat de stiuci, dinpacate)? S-a rupt cea veche si...
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
- daspinningmaster
- utilizator constant
Una bucata coada de pensula de pictura, lemn de fag la pipait, izolat cu PICATURA in 2 straturi , vopsit cu pensula in mirobolantele culori ale unei stiuci neajunse la pubertate, si apoi vernisata( protejata am vrut sa spun... scuze! defect profesional
) cu lac de mobila tip nitro, cu uscare rapida.
Nu mi-a placut cum batea barbeta(defapt nu prea batea) si atata am incalzit-o la flacata pana i-am schimbat consistenta si din oarecum elastica am facut-o casanta. POC! acest vobler a avut odata barbeta! Si acum nici nu-l pot folosi ca stick bait la suprafata , ca nu are punctul de acrosaj sub linia mediana, ca sa-mi usureze munca. Ar trebui sa ma apuc de teatru de papusi ca sa pou obtine o miscare cat decat satisfacatoare si naturale ... si nu mai am rabdare.
Asadar mi-a trecut prin greier ideea cu barbeta din metal. Dar uite ca si aici sunt probleme.

Nu mi-a placut cum batea barbeta(defapt nu prea batea) si atata am incalzit-o la flacata pana i-am schimbat consistenta si din oarecum elastica am facut-o casanta. POC! acest vobler a avut odata barbeta! Si acum nici nu-l pot folosi ca stick bait la suprafata , ca nu are punctul de acrosaj sub linia mediana, ca sa-mi usureze munca. Ar trebui sa ma apuc de teatru de papusi ca sa pou obtine o miscare cat decat satisfacatoare si naturale ... si nu mai am rabdare.
Asadar mi-a trecut prin greier ideea cu barbeta din metal. Dar uite ca si aici sunt probleme.
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Incalzeste la foc un cui sau ac pana se inroseste si indeperteaza excesul de plastic unde era barbeta pana acu. Dac nu-ti convine ideeam atunci poti atasa barbeta cu hol suruburim si in gauri inaintea suruburilor bagi epoxy. Nu mai ies de acolo in veci si e si izolat ff bine.
In loc de super glue de ce nu incerci si tu sa topesti niste pahare de unica folosintza in diluant. Si farfuriile si furculitele/lingurile sunt le fel de bune si doar scufunzi voblerul in solutie. Cred k e mult mai usor si mai ieftin si in acelasi timp mai eficient sa faci in felul acesta.
In loc de super glue de ce nu incerci si tu sa topesti niste pahare de unica folosintza in diluant. Si farfuriile si furculitele/lingurile sunt le fel de bune si doar scufunzi voblerul in solutie. Cred k e mult mai usor si mai ieftin si in acelasi timp mai eficient sa faci in felul acesta.
lol. Stai k inca n-am ajuns sa-mi fac nici mie asa ceva si am ramas in pana de lemn pt moment. Am da ceva lemn ce nu e bun pt floatinguri.
incearca sa vezi ce si cum, k sigur iti merge treaba. Cred k weekendul asta mai apuc sa vopsesc si eu ceva(am cateva ce sunt gata da mai ter vopsite) si apoi pauza pan la craciun, k a inceput sezonu cu invatzatu serios, k altfel nu prea merge treaba.......
incearca sa vezi ce si cum, k sigur iti merge treaba. Cred k weekendul asta mai apuc sa vopsesc si eu ceva(am cateva ce sunt gata da mai ter vopsite) si apoi pauza pan la craciun, k a inceput sezonu cu invatzatu serios, k altfel nu prea merge treaba.......
-
- veteran
salut legio1083 .vezi ce patesti daca nu treci pe cauciuce ! si asta e doar inceputul.lasa paharele dizolvate & alte prostii si foloseste un adeziv epoxi bison ,e universal: plastic si metal si costa cat un wobler mediu.nu o sa gasesti in veci suruburi de lemn care sa nu dezechilibreze scula ,dar le poti inlocui cu 2 bolduri ,ace ,care iti vor fixa bine barbeta totul imobilizat de epoxi.problema e sa nu-ti ia lemnul apa pt ca se deformeaza.si zici pensula de pictura ,de ce nu un grif de stratocaster?
walleye
Am boala pe nespalatii aia falimentari de-si numesc chitarele ceva de genul FANDER sau Phender... decand nu mai sunt actionar majoritar la ei nici nu mai stiu cu ce se ocupa...
Cred ca pana la urma oa sa agar sarmana stiuculita pa oglinda retrovizoare. Macar asa o sa aiba o utilizare nobila... Desi inca nu sunt pregatit sa renunt la lupta pt salvarea lui. Chiar cu riscul de al face scucundator dupa ce-l echilibrez pe coada sa contrabalansez greutatea barbetei. Da atunci apare alta buba. Nu stiu sa fac barbete pt scufundatoate!!!
CE MA FAC?!!!

Cred ca pana la urma oa sa agar sarmana stiuculita pa oglinda retrovizoare. Macar asa o sa aiba o utilizare nobila... Desi inca nu sunt pregatit sa renunt la lupta pt salvarea lui. Chiar cu riscul de al face scucundator dupa ce-l echilibrez pe coada sa contrabalansez greutatea barbetei. Da atunci apare alta buba. Nu stiu sa fac barbete pt scufundatoate!!!
CE MA FAC?!!!

Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi