Barbeta de metal

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

legio1083
veteran
veteran

Barbeta de metal

Mesaj de legio1083 » 31 Oct 2005, 13:59

Stie cineva cum se poate monta o barbeta de metal pe un corp de vobler terminat (vopsit izolat, nemuscat de stiuci, dinpacate)? S-a rupt cea veche si...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 31 Oct 2005, 14:55

Cu niste minuscule holsuruburi! cred! e o idee!

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 31 Oct 2005, 16:55

Corect! problema e alta... Cum fac sa izolez marginile caurilor... Intra o juma de picatuta intr-o gaura=muncit degeaba! :cry:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 31 Oct 2005, 18:13

din ce material e confectionat corpul voblerului si cu ce l-ai sau e izolat?
Fire zmucite!

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 01 Noi 2005, 14:54

Una bucata coada de pensula de pictura, lemn de fag la pipait, izolat cu PICATURA in 2 straturi , vopsit cu pensula in mirobolantele culori ale unei stiuci neajunse la pubertate, si apoi vernisata( protejata am vrut sa spun... scuze! defect profesional :oops: ) cu lac de mobila tip nitro, cu uscare rapida.
Nu mi-a placut cum batea barbeta(defapt nu prea batea) si atata am incalzit-o la flacata pana i-am schimbat consistenta si din oarecum elastica am facut-o casanta. POC! acest vobler a avut odata barbeta! Si acum nici nu-l pot folosi ca stick bait la suprafata , ca nu are punctul de acrosaj sub linia mediana, ca sa-mi usureze munca. Ar trebui sa ma apuc de teatru de papusi ca sa pou obtine o miscare cat decat satisfacatoare si naturale ... si nu mai am rabdare.
Asadar mi-a trecut prin greier ideea cu barbeta din metal. Dar uite ca si aici sunt probleme.
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 01 Noi 2005, 15:29

Incalzeste la foc un cui sau ac pana se inroseste si indeperteaza excesul de plastic unde era barbeta pana acu. Dac nu-ti convine ideeam atunci poti atasa barbeta cu hol suruburim si in gauri inaintea suruburilor bagi epoxy. Nu mai ies de acolo in veci si e si izolat ff bine.
In loc de super glue de ce nu incerci si tu sa topesti niste pahare de unica folosintza in diluant. Si farfuriile si furculitele/lingurile sunt le fel de bune si doar scufunzi voblerul in solutie. Cred k e mult mai usor si mai ieftin si in acelasi timp mai eficient sa faci in felul acesta.

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 02 Noi 2005, 14:20

Ba sa stii ca o sa incerc si asta... Da mai la anul ca acum n-am timp. Si poate ca imi trimite Mos Gerila si mie Pike-ul ala ce mi l-a promis un prieten de departe... :wink: :oops:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 02 Noi 2005, 20:49

lol. Stai k inca n-am ajuns sa-mi fac nici mie asa ceva si am ramas in pana de lemn pt moment. Am da ceva lemn ce nu e bun pt floatinguri.
incearca sa vezi ce si cum, k sigur iti merge treaba. Cred k weekendul asta mai apuc sa vopsesc si eu ceva(am cateva ce sunt gata da mai ter vopsite) si apoi pauza pan la craciun, k a inceput sezonu cu invatzatu serios, k altfel nu prea merge treaba.......

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Noi 2005, 11:33

salut legio1083 .vezi ce patesti daca nu treci pe cauciuce ! si asta e doar inceputul.lasa paharele dizolvate & alte prostii si foloseste un adeziv epoxi bison ,e universal: plastic si metal si costa cat un wobler mediu.nu o sa gasesti in veci suruburi de lemn care sa nu dezechilibreze scula ,dar le poti inlocui cu 2 bolduri ,ace ,care iti vor fixa bine barbeta totul imobilizat de epoxi.problema e sa nu-ti ia lemnul apa pt ca se deformeaza.si zici pensula de pictura ,de ce nu un grif de stratocaster?
walleye

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 07 Noi 2005, 13:34

Am boala pe nespalatii aia falimentari de-si numesc chitarele ceva de genul FANDER sau Phender... decand nu mai sunt actionar majoritar la ei nici nu mai stiu cu ce se ocupa... :lol:

Cred ca pana la urma oa sa agar sarmana stiuculita pa oglinda retrovizoare. Macar asa o sa aiba o utilizare nobila... Desi inca nu sunt pregatit sa renunt la lupta pt salvarea lui. Chiar cu riscul de al face scucundator dupa ce-l echilibrez pe coada sa contrabalansez greutatea barbetei. Da atunci apare alta buba. Nu stiu sa fac barbete pt scufundatoate!!!
CE MA FAC?!!! :x
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns