Barbeta de metal

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Noi 2005, 13:48

Cam aceeasi barbeta da mai mare! Cresti dimensiunea. Daca e echilibrat cum trebuie ar trebui sa inoate sam k si floatingul, doar k vibra nu mai e atat de puternica..... Deci sa faci barbeta ,mai mare...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Noi 2005, 14:33

salut legio1083.pt scufundatoare mareste putin suprafata barbetei si ff important micsoreaza unghiul fata de o axa imaginara ,pe orizontala wob .concret barbeta trebuie sa fie aproape orizontala ;daca nu iti iese nici asa ,baga lest pana la scufundare lenta ,dar pierzi varianta suspending sau floating.
da tot nu inteleg de ce ai boala pe cauciuce ,crezi ca lemnele care le vopsesti se vor vinde peste ani la sume fabuloase ?
daca nu iti iese nici acum ,pune o poza pe forum sa facem brain storming.
walleye

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Noi 2005, 15:15

Da bine zice adrian. Aici cu unghiu barbetei depinde ff mult daca e sinking/suspending/floating si depinde ff mult si de forma si dimensiune.
Daca e sinking si are un profil mai ingust nu prea o sa-ti iasa cu barbeta la orizontala decat daca e gen deep diver. Cel putin mie inca nu mi-a iesit. Daca e barbeta mai spre verticala tre sa sti cum sa lestezi pana iti iese treaba cum vrei sa-ti iasa......etc.
Si eu zic sa bagi poza la album sau daca o poti incarca kiar in topic si sa ne arati unde e lestet. Pui o bulina neagra sau ceva in corel sau alte cele, k sa nu se f..a imaginea

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 07 Noi 2005, 17:00

Nu e usor.... nici sa echilibrezi dinamica voblerului in functie de lungimea lui si pozitia barbetei, nici sa il colorezi sau sa il izolezi.
La izolare impotriva apei metota cea mai buna e sa il scufunzi in mingi de pimpong topite si apoi sa il pictezi +re toata procedura. Chestia cu picatura nu cred ca va tine....
La materialul din care poti face barbeta, cel mai simplu e pet-ul. In zona gatului sticlelor de 1l e o oarecare curbura, lucru ce te ajuta in dinamica voblerului. Daca e plata barbeta, dupa unii, nu ar vibra asa de bine..
Unghiul de inclinare fata de axul voblerului si de ochet e destul de complicat de facut ( trebuie sa experimentezi) Daca e bine echilibrat corpul si e facut sink atunci nu trebuie sa fie foarte inclinat decat daca vrei sa se duca si mai la adancime plus ca vibreaza mai tare asa...
Pana la urma, o sa vezi ca vei atarna voblerul pe perete ori pt ca nu merge, ori pt ca ai muncit prea mult si nu ti-ar conveni sa il lasi in vre-o craca agatat undeva.... 8)

Cumpara mai bine sau treci pe plastice:)

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Noi 2005, 17:30

salut legio1083.unde ai vazut tu stiuca scufundatoare,e o incompatibilitate metafizica intre pattern si actiune .cu aratarea o sa prinzi numai sinucigase .
walleye

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Noi 2005, 18:08

O fi dinaia care o fi intrat la vierme de-a inghitit cu tot cu alice si a taiat=======stiuk sinking :D :D :D

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 08 Noi 2005, 20:40

Intai de toate , multzam pt interes. Da m-ati bagat in ceata cu atatea dernumiri, coduri si alte cele cunoscute doar de profi... Nu-s eu dinaia...
Nu-s cum le-am facut, da n-au avut nevoie de echilibrare suplimentara. Cu exceptia a doua din ele, le-am nimerit lafix! Deocamdata sta in gura unui cap de stiuca naturalizat.
Oricum , cred ca pana la urma tot o sa fac ceva cu el, chiar daca e sa-l agat in panoplie.

Stiuca sincking n-ati vazut? Atunci cautati la Rapala, modelul Magnum , scufundator are un patern care se cheama chiar piki!
Si-n ALP , in articolul ala despre vob stiuca e pusa o poza cu aratarea in cauza...
Revin cu poze si mai discutam!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns