Backing la fir textil?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 03 Noi 2009, 17:44

Mersi pentru raspunsuri, chestiile astea mi le-a povestit si vinzatorul, inseamna ca nu m-a pacalit :lol: dar tot el povestea si despre baietzi care nici nu vor sa auda de backing sub nici o forma si ma intrebam daca este vreun argument intr-adevar contra backing. Sau "e" pur si simplu tampitzi baietzii aia?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Noi 2009, 17:47

valistrati scrie:am vazut asta cu ochii mei la mulineta unui coleg din AVP...
esti coleg cu cei din AVP? asta explica neste treburi :lol:

5-6 m de mono nu umplu tamburul, deci puneti-l fara probleme ca baching. Puteti sa nici nu faceti nod intre mono si textil ci sa legati textilul ca si cum n-ar fi mono-ul acolo

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 03 Noi 2009, 18:10

esti coleg cu cei din AVP? asta explica neste treburi
.....................................................................................................
da sunt cu multi din TAVP" coleg ",esti cumva invidios??? :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 03 Noi 2009, 18:52

buntaro scrie:In pachet la PP sunt niste bucati de banda buretata special pusa pt a impiedica alunecarea firului pe tambur,nu cred ca e neaparat necesar sa pui backing de mono,doar in cazul in care firul nu-ti ajunge sa umpli tamburul.
Banda aia de la power pro e buna, in lipsa merge si o bucata de banda dublu adeziva de la orice papetarie.

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 03 Noi 2009, 22:52

Chiar acum vre-o 2 saptamani, cu PP de 10lbs, am patit sa se invarta firul pe tambur... noroc ca dadusem intr-o cioata si nu eram in drill... am rugat colegul sa-mi tina de capatul firului si am alergat pe campuri pana am golit bobina si am mulinat-o la loc... nu am avut la indemana nimic pentru backing, dar am trecut capatul firului plin line clip-ul tamburului...

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 03 Noi 2009, 23:08

Nu e obligatoriu, se poate folosi peste prima spira de textil o spira de banda izolanta. Personal, daca tamburul nu se umple doar cu textilul, folosesc altceva ca "umplutura".

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 04 Noi 2009, 02:14

zvic scrie:
buntaro scrie:In pachet la PP sunt niste bucati de banda buretata special pusa pt a impiedica alunecarea firului pe tambur,nu cred ca e neaparat necesar sa pui backing de mono,doar in cazul in care firul nu-ti ajunge sa umpli tamburul.
Banda aia de la power pro e buna, in lipsa merge si o bucata de banda dublu adeziva de la orice papetarie.
Egzakt asa-i perfect si la indemina.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 04 Noi 2009, 07:42

Sincer eu folosesc ca si backing textil mai rau sau uzat in care nu am incredere.
Sa patineze firul PP pe tambur.?? Poate daca nu bine strans. Adica nu avea fixata frana ca lumea cand a mulinat sau cine stie. In principiu de tambur sunt niste rizuri care au rolul tocmai sa previna treaba cu patinatul firului pe tambur.

Atentie ca legatul firului mono de multifilament e o chestie extrem de importanta.
Pescari cu experinenta stiu la ce ma refer.
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns